Rotera skärmen på din iPhone eller iPod touch

Skärmen på din iPhone och iPod touch kan roteras så att du kan se appar, som Safari och Meddelanden, i stående eller liggande läge. Läs om hur du roterar skärmen på din iPhone eller iPod touch eller får hjälp om funktionen inte fungerar.

Vissa appar har inte stöd för rotation så skärmen kanske inte kommer att roteras även om Stående riktningslås inte är på.

Rotera skärmen på en iPhone utan hemknapp

1. Svep nedåt från skärmens övre högra hörn för att öppna Kontrollcenter.
  2. Tryck på knappen Stående riktningslås  för att kontrollera att det är avaktiverat.
  3. Vänd din iPhone i sidoläge.

Om det inte går att rotera skärmen kan du prova med en annan app, som Safari eller Meddelanden, som fungerar i liggande läge.

Läs om att rotera skärmen på din iPad.

stänga av  Stående riktningslås

Rotera skärmen på en iPhone eller iPod touch med en hemknapp

1. Svep uppåt från skärmens nederkant för att öppna Kontrollcenter.
  2. Tryck på knappen Stående riktningslås  för att kontrollera att det är avaktiverat.
  3. Vrid din iPhone eller iPod touch sidledes.

Om det inte går att rotera skärmen kan du prova med en annan app, som Safari eller Meddelanden, som fungerar i liggande läge.