Använda iBooks till att korrekturläsa ePub-böcker

Den nya funktionen för korrekturläsning i iBooks för OS X Yosemite gör att du kan visa och interagera med ePub-böcker på Mac-datorer och iOS-enheter på samma sätt som dina läsare kommer att kunna. Du kan använda den här funktionen till att förhandsvisa detaljrik grafik och testa interaktivt innehåll i din bok innan du skickar den till iBooks Store för försäljning.

Förbereda en ePub-bok för att lägga till den för korrekturläsning

Innan du skapar ett ePub-korrektur kontrollerar du att din ePub har rätt format (en mapp och inte en enstaka fil). Det kontrollerar du genom att högerklicka på din ePub och kontrollera om Visa paketets innehåll visas i menyn. I så fall är du redo att skapa ett ePub-korrektur. Om inte följer du dessa felsökningssteg:

1. Skapa en ny mapp på skrivbordet eller i Finder.
  2. Starta Terminal. Du kan söka efter den i Spotlight eller gå till Program > Verktygsprogram i Finder.
  3. I Terminal-fönstret skriver du ”cd” följt av ett mellanslag.
  4. Dra mappen som du skapade till Terminal-fönstret och tryck på Retur.
  5. Skriv ”unzip” följt av ett mellanslag.
  6. Dra din ePub-fil till Terminal-fönstret och tryck på Retur.
  7. Högerklicka på mappen som du skapade och välj Visa info.
  8. Under Namn och filtillägg lägger du till ”.epub” i slutet av mappnamnet.

Skapa ePub-korrektur och lägga till det i ditt iBooks-bibliotek

Du måste använda menyn Avancerat i iBooks för OS X Yosemite för att skapa ePub-korrektur. Om menyn Avancerat inte visas följer du dessa steg:

1. Gå till iBooks-menyn och välj Inställningar.
  2. Klicka på Avancerat och välj Aktivera menyn Avancerat i menyraden.

När menyn Avancerat visas följer du dessa steg:

1. Gå till Avancerat-menyn och välj Lägg till ePub i biblioteket som korrektur
  2. Välj din ePub-fil i dialogrutan som visas.
  3. Klicka på Lägg till och leta sedan efter ditt ePub-korrektur i iBooks-biblioteket.

Synkronisera ePub-korrektur med dina iOS-enheter

När du har skapat ett ePub-korrektur kan du synkronisera det med din iPhone, iPad och iPod touch. Det gör att du kan visa och interagera med dina böcker på olika enheter. Om du vill synkronisera ditt ePub-korrektur behöver du iBooks på en enhet som har iOS 8 eller senare.

1. Anslut enheten till Mac-datorn.
  2. Öppna appen iBooks på enheten.
  3. Öppna ditt ePub-korrektur i iBooks på Mac-datorn.
  4. Klicka på Enheter i ePub-korrekturen på Mac-datorn och välj alla enheter som du vill synkronisera.

När du har synkroniserat ditt ePub-korrektur uppdateras alla ändringar som du gjort i det på din Mac automatiskt till alla iOS-enheter som du synkroniserat.

Läs mer

Titta på övningsexempel om du vill ha mer information om att skapa interaktiva ePub-böcker.