Använda appen Träning på din Apple Watch

Få uppdateringar om framsteg när du tränar och få reda på när du når ditt mål.

Starta ett träningspass

1. Öppna appen Träning.

2. Leta reda på den träningstyp som bäst motsvarar det du gör. Läs mer om varje träningstyp.

3. Sätt ett mål genom att trycka på knappen Mer  symbolen ... bredvid den träningstyp du väljer. Det går även att ställa in eller starta ett anpassat träningspass. Tryck på träningen om du vill hoppa över inställningen av mål.

Multisport-träningsalternativet i appen Träning på Apple Watch.
  4. Vänta på tresekundersnedräkningen. Tryck på skärmen om du vill hoppa över nedräkningen.

5. Träna. Du kan lägga till en annan träningstyp utan att avsluta passet genom att öppna appen Träning och svepa åt höger. Tryck på Avsluta och sedan på Ny träning.

Siri kan också hjälpa dig att starta ett träningspass. Säg något i stil med: ”Gå på en fem kilometer lång promenad”.

Om du har Apple Watch Ultra kan du ställa in och starta ditt träningspass med åtgärdsknappen. Läs om hur du använder åtgärdsknappen på en Apple Watch Ultra.

Glömde du att starta träningspasset? Din Apple Watch kan automatiskt upptäcka när du börjar träna.

Avsluta, pausa eller låsa upp ett träningspass

Alternativen Avsluta, Pausa och Segment under ett pass med inomhuslöpning på Apple Watch.
  • Om du vill avsluta en träning sveper du åt höger och trycker sedan på knappen Avsluta  X-knappen. Om du vill lägga till eller ta bort en bekräftelse när du avslutar ett träningspass öppnar du appen Inställningar på din Apple Watch och trycker sedan på Träning > Avsluta träning-bekräftelse.

• Om du vill pausa en träning sveper du åt höger och trycker sedan på knappen Pausa  pausknappen. Eller också kan du trycka på Digital Crown och sidoknappen samtidigt. Starta igen genom att trycka på båda knapparna på nytt.

• Om du startar ett simpass låses skärmen automatiskt för att förhindra oavsiktliga tryck från vattendroppar. Lås upp skärmen genom att trycka på och hålla ned Digital Crown. Läs om hur du pausar eller avslutar simträning.

Glömde du avsluta träningspasset? Läs om hur din Apple Watch automatiskt kan upptäcka när du slutar träna.

Följ din utveckling

Framsteg vid löpträning på Apple Watch.

Höj handleden om du vill se hur du ligger till under ett träningspass. Vrid sedan Digital Crown för att visa en annan träningsvy. Beroende på träningstyp kan du inkludera träningsvyer såsom:

• Pulsintervall

• Löpkraft

• Segment

• Varv

• Höjd

• Aktivitetsringar

När du springer eller går får du ett lätt tryck på handleden av Apple Watch efter varje kilometer (eller mile), och en uppdatering visas på skärmen. Om du cyklar får du istället ett lätt tryck på handleden efter var femte kilometer (eller mile).

Anpassa ett träningspass

Det går att lägga till strukturerade intervaller i de flesta träningspass.

1. Öppna appen Träning på Apple Watch.

2. Tryck på knappen Mer  symbolen ... intill träningen som du vill göra.

3. Rulla ned och tryck på Skapa träning och tryck sedan på Anpassad.

4. Tryck på Uppvärmning för att ställa in en måltyp eller hoppa över.

5. Tryck på Lägg till, tryck sedan på Träning eller Återhämtning och välj en måltyp.

6. Tryck på Nedvarvning för att ställa in en måltyp eller hoppa över.

7. Ange träningens anpassade titel och tryck sedan på Klar.

Namnge en anpassad träning på en Apple Watch.
  8. Tryck på Skapa träning.

Din anpassade träning visas som ett tillgängligt målalternativ för det valda träningspasset.

Ändra mått för varje träning

1. Öppna appen Träning på Apple Watch.

2. Tryck på knappen Mer symbolen ... intill träningen som du vill göra.

3. Rulla ned och tryck på Inställningar.

4. Tryck på Träningsvyer.

5. Tryck på Inkludera för att lägga till mätvärdet i din träningsvy. Det går även att trycka på knappen Ändraknappen Ändra intill ett mått och sedan välja ett mått att ändra.

De mätvärden som finns tillgängliga för att redigera för en träningsvy på Apple Watch.

Beroende på träningstyp går det att inkludera mätvärden såsom:

• Puls

• Ström

• Segment

• Varv

• Höjd

• Takt

• Kadens

• Distans

• Tidslängd

• Vertikal oscillering

• Steglängd vid löpning

• Markkontakttid

• Hastighet

• Kalorier

Du kan också trycka på Ändra ordning och sedan trycka på och hålla ner knappen Ändra ordning  dra och släpp-symbolen för att ändra ordningen.

Välj mellan olika mått för förbränd energi och distans

1. Öppna appen Inställningar på din Apple Watch.

2. Tryck på Träningspass och sedan på Måttenheter.

3. Välj lämplig måttenhet:

• För energienheter väljer du mellan kalorier, kilokalorier och kilojoule.

• För poollängdsenheter väljer du mellan yards och meter.

• För cykling, promenader och löpträning väljer du mellan miles och kilometer.

• Välj miles eller meter för automatisk banidentifiering.

Markera segment i träningen

Du kan använda segment för att hålla koll på olika delar av träningspasset. Exempelvis kan du markera varje varv eller längd när du tränar löpning utomhus. Om du väljer träningen Cykling, inne på 30 minuter kan du dela in sessionen i tre delar om 10 minuter vardera. Gör så här:

1. Tryck två gånger på skärmen under ett träningspass.

2. Vänta tills segmentsammanfattningen visas.

Den första delen av ett träningspass på 12 minuter och 36 sekunder på Apple Watch.

Visa alla segment efter ett träningspass:

1. Öppna appen Fitness på din iPhone.

2. Tryck på Visa mer bredvid Historik.

3. Tryck på träningen och rulla sedan nedåt.

Eftersom skärmen är låst under simträningar kan du inte markera segment. Men vid simning i pool markeras automatiskt pass när du vilar vid poolkanten i minst 10 sekunder. Automatiska pass visas i träningssammanfattningen i appen Fitness på din iPhone.

Lägg till träning

Du kan bläddra bland och lägga till nya träningsformer i appen Träning.

1. Öppna appen Träning på Apple Watch.

2. Rulla nedåt och tryck på Lägg till träning.

3. Välj önskat träningspass.

Välj Annan om du inte hittar en träningstyp som passar.

Läs mer om hur du får exakta mätningar med Apple Watch och på så sätt får ut det mesta av din träning.

Få påminnelser om att starta eller avsluta ett pass

En påminnelse om att börja registrera ett utomhuslöpningspass på Apple Watch.

I watchOS 5 eller senare får du ett lätt tryck på handleden och en fråga när din Apple Watch känner av att du tränar. Tryck på ett alternativ i notisen för att registrera, avsluta eller pausa träningen, ändra träningstyp, stänga av notiser för en dag eller avfärda notisen. Oavsett när du trycker får du alla träningspoäng från och med då du började träningspasset. Om du inte svarar på notisen eller avfärdar den fortsätter träningen tills du väljer att avsluta eller pausa den.

Hur lång tid det tar för din klocka att meddela dig att starta en träning varierar beroende på träningstyp. Här är de träningspass som din klocka kan skicka påminnelser om:

• Gång, inne

• Gång, ute

• Löpning, inne

• Löpning, ute

• Cykling utomhus

• Elliptisk

• Rodd

• Simning i bassäng

• Simning utomhus

Om du vill aktivera eller inaktivera den här inställningen öppnar du appen Inställningar på din Apple Watch och trycker på Träning. Gå sedan till Påminnelse om träningsstart eller Påminnelse om träningsavslut.

Spara batteri när du tränar

Spara batteritid under långa promenader och löpturer genom att använda Strömsparläge. Din Apple Watch räknar fortfarande ut aktiva kalorier, distans, takt och träningstid.

Slå på eller av Strömsparläge:

1. Öppna appen Watch på din iPhone.

2. Tryck på fliken Min klocka och tryck sedan på Träning.

3. Slå på eller av Strömsparläge.

Hålla koll på aktivitetshistorik, träningshistorik och utmärkelser

1. Öppna appen Fitness på din iPhone.

2. Tryck på ditt Aktivitetsförlopp.

3. Tryck på kalendersymbolen Ingen bildtext för denna bild i det övre högra hörnet för att se din aktivitetshistorik.

Träningshistorik för juli 2023 på iPhone.

Vill du se din träningshistorik eller dina utmärkelser trycker du på fliken Sammanfattning och sedan på Visa mer bredvid Historik eller Utmärkelser. Du kan trycka på ett objekt för att se ytterligare detaljer.

Träning delar information med Aktivitet All information sparas automatiskt i appen Hälsa. Därifrån kan den användas av tredjepartsappar om du tillåter det.

Gör mer med din träning

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.