Träna med din Apple Watch

Få uppdateringar om framsteg när du tränar och få reda på när du når ditt mål.

Starta ett löppass inomhus med ett öppet mål.

Starta ett träningspass

1. Öppna appen Träning.
  2. Leta reda på den träningstyp som bäst motsvarar det du gör. Läs mer om varje träningstyp
  3. Du ställer in ett mål genom att trycka på symbolen ...  bredvid den träningstyp du väljer. Tryck på träningen om du vill hoppa över inställningen av mål.
  4. Vänta på tresekundersnedräkningen. Tryck på skärmen om du vill hoppa över nedräkningen.
  5. Träna. Du kan lägga till en annan typ av träning utan att avsluta ditt pass genom att öppna appen Träning, svepa till höger och sedan trycka på plussymbolen

Siri kan också hjälpa dig att starta ett träningspass. Säg något i stil med: ”Gå på en fem kilometer lång promenad.”

Glömde du starta träningspasset? När din Apple Watch känner av att du tränar får du ett lätt tryck på handleden och en fråga. Tryck på notisen för att starta appen Träning. Oavsett när du trycker får du alla träningspoäng från och med då du började träningspasset.

Alternativ för att låsa, avsluta, pausa eller lägga till ett nytt träningspass.

Avsluta eller pausa din träning

Om du vill avsluta träningspasset sveper du åt höger och trycker sedan på stängningsknappen. Glömde du avsluta träningspasset? Din Apple Watch ger dig ett lätt tryck på handleden och frågar om du är klar.

Om du vill pausa ett träningspass sveper du åt höger och trycker sedan på pausknappen. Eller också kan du trycka på Digital Crown och sidoknappen samtidigt. Starta igen genom att trycka på båda knapparna på nytt.

Du kan ställa in att löpträningar inomhus eller utomhus ska pausas automatiskt när du slutar röra på dig. Öppna Apple Watch-appen på din iPhone, tryck på fliken Min klocka och sedan på Träning > Pausa automatiskt vid löpning.

Framsteg vid utomhuslöpning.

Följ din utveckling

Höj handleden om du vill se hur du ligger till under ett träningspass. Vrid sedan Digital Crown för att markera det mått som är viktigast för dig.

När du springer eller går får du ett lätt tryck på handleden av Apple Watch efter varje kilometer (eller mile), och en uppdatering visas på skärmen. Om du cyklar får du istället ett lätt tryck på handleden efter var femte kilometer (eller mile).

Skärmen Träningsvyn i iPhone.

Ändra mått för varje träning

1. Öppna Apple Watch-appen på din iPhone.
  2. Tryck på fliken Min klocka och sedan på Träning > Träningsvyn.
  3. Tryck på Flera mått eller Ett mått.
    • Om du väljer Flera mått kan du välja upp till fem mått för varje träning. Tryck på en typ av träning och sedan Ändra. Lägg till eller ta bort mått eller håll fingret nedtryckt på dra och släpp-symbolen för att ändra ordningen.
    • Om du har valt Ett mått kan du vrida på Digital Crown för att rulla igenom alla måtten under ett träningspass.

Välj mellan olika mått för förbränd energi och distans

• Växla mellan kalorier och kilojoule genom att trycka hårt på skärmen med målet för kalorier.
  • Ändra mellan miles och kilometer genom att trycka hårt på skärmen med målet för sträckan.
  • Växla mellan yards och meter vid simning 2 genom att trycka hårt på skärmen med målet för längd eller skärmen med bassängstorlek.

Visa bara mått för löpning

• Med Taktnotis kan du välja ett tempo för din löpning och få en notis när du ligger före eller efter. Ställ in en taktnotis genom att öppna appen Träning och sedan trycka på symbolen ...  bredvid Utomhuslöpning. Tryck på alternativet för taktnotis, ställ in ditt tempo och välj sedan att visa genomsnitt eller rullande.
  • Rullande avståndsmätning visar ditt tempo under den senast löpta kilometern.
  • Stegfrekvens visar antal steg per minut.

Du måste ställa in flera mått för att visa rullande avståndsmätning och stegfrekvens.

Markera segment i träningen

Du kan använda segment för att hålla koll på olika delar av träningspasset. Exempelvis kan du markera varje varv eller längd när du tränar löpning utomhus. Om du väljer träningen Cykling, inne på 30 minuter kan du dela in sessionen i tre delar om 10 minuter vardera. Gör så här:

1. Tryck två gånger på skärmen under ett träningspass.
  2. Vänta tills segmentsammanfattningen visas.
    Första segmentet på 9 minuter och 3 sekunder

Visa alla segment efter ett träningspass:

1. Öppna appen Aktivitet på din iPhone.
  2. Tryck på fliken Träningspass.
  3. Tryck på träningen och rulla sedan nedåt.

Eftersom skärmen är låst under simträningar kan du inte markera segment. Men vid simning i pool markeras automatiskt pass när du vilar vid poolkanten i minst 10 sekunder. Automatiska pass visas i träningssammanfattningen i appen Aktivitet på iPhone.

Namnge träningen

Efter att du valt träningen Annan kan du ange ett namn för träningen. Det hjälper dig att hålla koll på träningspass som dans eller styrketräning.

1. Öppna appen Träning på Apple Watch.
  2. Tryck på Annat.
  3. Slutför träningspasset.
  4. När du är klar sveper du till höger och trycker sedan på Avsluta.
  5. Tryck på Namnge träning.
    Alternativ för att namnge träning på sammanfattningsskärmen.
  6. Tryck på en typ av träning och tryck sedan på Spara.

Låsa eller låsa upp urtavlan

1. Om du vill låsa skärmen för att undvika tryck av misstag sveper du åt höger och trycker sedan på vattendroppsymbolen.
  2. Lås upp skärmen genom att vrida på Digital Crown.

Läs om att pausa eller avsluta simträning

Spara batteri när du tränar

Spara batteritid under längre promenader och löpningar genom att stänga av pulsmätaren. Din Apple Watch räknar fortfarande ut aktiva kalorier, distans, takt och träningstid.

Så här slår du på och av Strömsparläge:

1. Öppna Apple Watch-appen på din iPhone.
  2. Tryck på fliken Min klocka och tryck sedan på Träning.
  3. Slå på eller av strömsparläget.

Träningshistorik för juni 2018.

Håll koll på träningshistorik, aktivitetshistorik och prestationer

1. Öppna appen Aktivitet på din iPhone.
  2. Du kan visa detaljer om dina träningspass genom att trycka på fliken Träning och sedan trycka på ett objekt.

Träning delar information med Aktivitet i Apple Watch så att dina träningar räknas mot dina aktivitetsmål. All information sparas automatiskt i appen Hälsa. Därifrån kan den användas av tredjepartsappar om du tillåter det.

Gör mer med din träning

1. Du kan växla mellan kilometer och miles vid cykling, gång, löpning och rullstolsträning. Och du kan välja mellan meter och yards för simträning.
  2. Apple Watch Series 1 och Apple Watch (1:a generationen) bör inte användas vid simning. Läs om skyddet mot vatten på Apple Watch

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.