Använda appen Aktivitet på din Apple Watch

Med appen Aktivitet på din Apple Watch kan du se hur mycket du rör dig, tränar och står från dag till dag.

En animerad gif av en Apple Watch-urtavla som visar notisen Du uppnådde alla tre målen!

Håll koll på din aktivitet

För att komma igång öppnar du appen Aktivitet på din Apple Watch och följer stegen på skärmen. Din Apple Watch visar när du har uppnått dina mål och ger dig förslag och uppmuntran för att hjälpa dig att stänga dina ringar. Läs om hur du stänger varje ring eller ändrar dina mål.

En bild på ringen Rörelse.

Rörelse

Rörelseringen visar hur många aktiva kalorier du har bränt hittills. Nå ditt dagliga rörelsemål genom att bränna aktiva kalorier varje dag. Aktiva kalorier, till skillnad från vilande kalorier, är sådana som du bränner genom att stå eller röra på dig. Få hjälp med att få rörelse- och träningspoäng.

För användare som är 13 år och yngre visar ringen Rörelse hur många minuter de har ägnat åt att röra sig aktivt.

En bild på ringen Träning

Träning

Ringen Träning visar hur många minuter med aktiv motion som du har slutfört. Du når ditt dagliga träningsmål genom att träna i minst 30 minuter varje dag. Lär dig hur du uppfyller ditt träningsmål

En bild på ringen Stå

Stå

Ståringen visar antalet timmar du har stått upp och gått runt under minst en minut. Slutför ditt dagliga Stå-mål genom att stå upp och gå under minst 1 minut under 12 olika timmar på dagen. Även om du står hela dagen måste du fortfarande gå runt för att tjäna poäng för att stå.

Om du anger att du använder rullstol ändras ståringen till rullringen. Rulla visar timmar du har rullat runt i under minst 1 minut.

Kontrollera din aktivitetshistorik

Du kan hålla koll på dina dagliga framsteg på din Apple Watch, eller titta på hela historiken i appen Kondition på din iPhone.

På din iPhone

1. Öppna appen Fitness på din iPhone.
  2. Tryck på Aktivitet på fliken Sammanfattning för att visa detaljerad information om all aktivitet under dagen.
  3. Tryck på kalendern  för att se dina framsteg under månaden. En grön punkt  visas i kalendern vid de dagar då du har tränat.
    En iPhone-skärm som visar månadens övergripande aktivitetssammanfattning
  4. Tryck på en dag om du vill visa mer information.
  5. Om du vill ha information om ett träningspass, till exempel sträcka eller total distans, rullar du ned till avsnittet Träning och trycker sedan på objektet.*

På Apple Watch

1. Öppna appen Aktivitet på din Apple Watch.
  2. Svep upp för att se information om varje ring.
    En Apple Watch-urtavla som visar aktivitetsringens framsteg
  3. Svep upp igen för att visa mer, till exempel totalt antal steg, distans och träningspass.
  4. För att se din veckosammanfattning sveper du uppåt igen och trycker sedan på Veckosammanfattning.

Ställa in aktivitetspåminnelser

1. Öppna appen Watch på din iPhone.
  2. Tryck på fliken Min klocka och tryck sedan på Aktivitet.
  3. Välj dina notiser och påminnelser. Träningstipsen baseras exempelvis på dina tidigare framsteg.
    En iPhone-skärm som visar alternativen för aktivitetsnotiser och aktivitetspåminnelser

* De mätvärden som visas beror på typ av träning. Sträcka är exempelvis tillgängligt för gång utomhus, löpning, natursimning eller cykelpass när du har gps.