Ställa in Apple Pay

Kom igång genom att lägga till dina kreditkort, betalkort eller förbetalda kort på din iPhone, iPad, Apple Watch eller Mac.

Det här behöver du för att använda Apple Pay i regioner som stöds:

Om du vill använda Apple Pay med fler än enhet kan du behöva lägga till kortet på varje enhet. Kom igång genom att välja din enhet nedan. När du har ställt in Apple Pay på din iPhone eller Apple Watch kan du använda dina kort på webben i Safari3vissa Mac-datorer när du är inloggad på iCloud. På Apple Watch Series 3 eller senare, iPhone 8 och iPhone 8 Plus eller senare kan du lägga till upp till 12 kort på en enhet. På tidigare modeller kan du lägga till upp till åtta kort på en enhet.

Ditt Apple Card4 läggs automatiskt till i Wallet och Safari Autofyll på enheten som du använde till att ansöka om Apple Card. Du kan även lägga till Apple Card på din iPad, Apple Watch eller Mac-modell med Touch ID.

I USA kan du även skicka och ta emot pengar med din familj och vänner med Apple Pay och använda Apple Cash på din iPhone, iPad eller Apple Watch. 5Du kan också betala till företag som deltar i Business Chat på din iPhone, iPad eller iPod touch.

I vissa länder och regioner kan du även lägga till butikskort, boardingkort, biobiljetter, kuponger, bonuskort och student-ID-kort i Wallet. Få hjälp med att lägga till dina kort i Wallet.

Lägga till ett kort på iPhone

1. Gå till Wallet och tryck på Lägg till-knappen.
  2. Följ stegen för att lägga till ett nytt kort. Titta på demonstrationen för att se hur det fungerar. Om du blir tillfrågad om du vill lägga till kortet du använder med ditt Apple-ID, kort på andra enheter eller kort du nyligen tagit bort, väljer du dem och anger kortens säkerhetskoder Du kan behöva hämta en app från din bank eller kortutfärdare för att lägga till ett kort i Wallet. I Fastlandskina kan du vara tvungen att skapa eller uppdatera en sexsiffrig lösenkod.
  3. Tryck på Nästa. Din bank eller kortutfärdare kommer att bekräfta din information och bestämma om du kan använda ditt kort med Apple Pay. Om din bank eller utfärdare behöver mer information för att verifiera ditt kort ber de dig om det. När du har informationen går du tillbaka till Wallet och trycker på ditt kort.
  4. När din bank eller utfärdare bekräftar ditt kort trycker du på Nästa. Börja sedan använda Apple Pay.

Få hjälp med att lägga till dina kort i Wallet.

Lägga till ett kort på iPad

1. Gå till Inställningar > Wallet och Apple Pay.
  2. Tryck på Lägg till kort.6
  3. Följ stegen för att lägga till ett nytt kort. Om du blir tillfrågad om du vill lägga till kortet du använder med ditt Apple-ID, kort på andra enheter eller kort du nyligen tagit bort. väljer du dem och anger kortens säkerhetskoder.
  4. Tryck på Nästa. Din bank eller kortutfärdare kommer att verifiera din information och bestämma om du kan använda ditt kort med Apple Pay. Om din bank eller utfärdare behöver mer information för att verifiera ditt kort ber de dig om det. När du har informationen går du tillbaka till Inställningar > Wallet och Apple Pay och trycker på ditt kort.
  5. När din bank eller utfärdare bekräftar ditt kort trycker du på Nästa. Börja sedan använda Apple Pay.

Se hur du lägger till Apple Card i Wallet på din iPad.4

Och läs om vad du ska göra om du inte kan lägga till ditt kort i Wallet.

Lägga till ett kort på Apple Watch

1. Öppna appen Watch på din iPhone och gå till fliken Min klocka. Om du har flera klockor väljer du en.
  2. Tryck på Wallet och Apple Pay.
  3. Följ stegen för att lägga till ett kort.6 Lägg till ett nytt kort genom att trycka på Lägg till kort. Om du blir tillfrågad om du vill lägga till kortet du använder med ditt Apple-ID, kort på andra enheter eller kort du nyligen tagit bort, väljer du dem och anger kortens säkerhetskoder. I Fastlandskina kan du vara tvungen att skapa eller uppdatera en sexsiffrig lösenkod.
  4. Tryck på Nästa. Din bank eller kortutfärdare kommer att verifiera din information och bestämma om du kan använda ditt kort med Apple Pay. Om din bank eller utfärdare behöver mer information för att verifiera ditt kort ber de dig om det. När du har informationen går du tillbaka till Wallet och Apple Pay och trycker på ditt kort.
  5. När din bank eller utfärdare bekräftar ditt kort trycker du på Nästa. Börja sedan använda Apple Pay.

Se hur du lägger till Apple Card i Wallet på din Apple Watch.4

Och läs om vad du ska göra om du inte kan lägga till ditt kort i Wallet.

Lägga till ett kort på Mac

Lägga till ett kort i Apple Pay på Mac

Du behöver en Mac-modell med Touch ID för att lägga till ett kort i Apple Pay. På Mac-modeller utan inbyggt Touch ID kan du slutföra köpet med Apple Pay på din berättigade iPhone eller Apple Watch: På din iPhone går du till Inställningar > Wallet och Apple Pay och aktiverar Tillåt betalningar på Mac.

Så här lägger du till ett kort på din Mac-modell med Touch ID:

1. På din Mac-modell med Touch ID går du till Systeminställningar > Wallet och Apple Pay.
  2. Tryck på Lägg till kort.3,6
  3. Följ stegen för att lägga till ett nytt kort. Om du blir tillfrågad om att lägga till kortet du använder med ditt Apple-ID anger du bara säkerhetskoden.
  4. Tryck på Nästa. Din bank eller kortutfärdare kommer att bekräfta din information och bestämma om du kan lägga till kortet i Apple Pay. Om din bank eller utfärdare behöver mer information för att bekräfta ditt kort begär de det från dig. När du har informationen går du tillbaka till Systeminställningar > Wallet och Apple Pay och trycker på ditt kort.
  5. När din bank eller utfärdare bekräftat ditt kort trycker du på Nästa. Börja sedan använda Apple Pay.

Se hur du lägger till Apple Card i Wallet på din Mac.4

Och läs om vad du ska göra om du inte kan lägga till ditt kort i Wallet.

Betalningar från person till person med Apple Pay och Apple Cash är inte tillgängligt på macOS.

Vad händer sedan

När du har lagt till dina kort på dina enheter kan du börja använda Apple Pay:

1. Kontrollera att du har loggat in på iCloud på alla dina enheter. På din iOS-enhet behöver du ställa in Face ID, Touch ID eller en lösenkod. På din Apple Watch behöver du ställa in en lösenkod. Om du loggar ut från iCloud eller tar bort din lösenkod kommer alla kreditkort, betalkort, förbetalda kort, ID-kort för studenter, kollektivtrafikkort och Suica-kort att tas bort från den enheten.
  2. Apple Pay är inte tillgängligt för barn under 13. Åldersgränserna varierar beroende på land och region.
  3. I Fastlandskina kan du endast använda Apple Pay på webben i Safari på iPhone- och iPad-enheter som stöds med iOS 11.2 eller senare. I Nederländerna kan du endast använda Apple Pay på webben på en kompatibel iPhone eller iPad.
  4. Apple Card utfärdas av Goldman Sachs Bank USA, Salt Lake City Branch. Apple Card är endast tillgängligt i USA.
  5. Tjänsterna för att skicka och ta emot pengar med Apple Pay och Apple Cash-kortet tillhandahålls av Green Dot Bank som är medlem i FDIC. Läs mer om villkoren.
  6. I Italien kan Maestro-kort inte läggas till på iPad eller Mac. I Australien kan du inte lägga till eftpos-kort på din iPad eller Mac-modell med Touch ID. I Nederländerna kan du lägga till Maestro-kort till alla kompatibla enheter förutom Mac.
  7. I Japan kan du även lägga till Suica-kort i Apple Pay. I Peking och Shanghai i Fastlandskina kan du lägga till kollektivtrafikkort för Beijing Transit och Shanghai Transit i Apple Pay. Ta reda på vilka iPhone- och Apple Watch-enheter är kompatibla med Suica-kort i Japan och med kollektivtrafik i Peking och Shanghai.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.