Visa låttexter i Apple Music

Upptäck texten till dina favoritlåtar. Du kan också följa med medan du lyssnar med perfekt tajmad text – allt med Apple Music.

Detta behöver du

• Om du prenumererar på Apple Music kan du läsa låttexter i appen Musik på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV eller Android-enhet, eller i iTunes för Windows på din pc.
  • Försäkra dig om att du har de senaste versionerna av iOS, iPadOSmacOSiTunes för Windows och tvOS; eller den senaste versionen av appen Apple Music på din Android-enhet.
  • Du måste ha en internetanslutning för att kunna visa låttexter.

Låttexter är inte tillgängliga för alla låtar. Explicit text och textsökning är inte tillgängligt i alla länder eller regioner.

Så här visar du låttexter på din iPhone, iPad, iPod touch eller Android-enhet

1. Öppna Musik-appen och spela upp en låt.
  2. Tryck på låten som spelas upp längst ned på skärmen för att öppna Nu spelas.
  3. Tryck på Låttext  i menyn längst ner på skärmen. Om låttexten inte är tillgänglig visas inte Låttext .

Om det finns text visas varje vers i tid till musiken så att du kan följa med när du lyssnar. Om du vill hoppa till en viss vers behöver du bara rulla och trycka på en rad.

Annars visas bara hela låttexten på skärmen.

Om du vill stänga av låttexter trycker du på låten som spelas upp längst ned på skärmen för att öppna Spelas nu. Tryck sedan på Låttext .

Du kan också visa hela texten för en låt. Tryck bara på låten som spelas upp längst ned på skärmen för att öppna Nu spelas. Tryck sedan på  bredvid låten och tryck på Visa hela låttexten. Du kan också hålla ned på en låt och trycka på Visa hela låttexten.

Låttexter är inte tillgängliga för alla låtar.

Så här visar du låttexter på din Apple TV

Öppna Musik-appen och spela upp en låt.

Om det finns text visas varje vers i tid till musiken så att du kan följa med när du lyssnar. Om du vill hoppa till en viss vers eller se var i låten du är, sveper du uppåt eller nedåt på pekskärmen på din Apple TV Remote.

Du kan också klicka på menyknappen på din Apple TV Remote, välja  högst upp på skärmen och välja Visa hela låttexten.

Låttexter är inte tillgängliga för alla låtar.

Så här visar du låttexter på din Mac eller pc

Spela upp en låt och följ dessa steg:

• Klicka på Låttext  i fönstrets övre högra del i appen Musik på din Mac.
  • I iTunes för Windows på din pc klickar du på menyknappen Kommande högst upp i iTunes och klickar på Låttext.

Låttexter är inte tillgängliga för alla låtar.

Om du ser felaktiga låttexter

Om du upptäcker felaktiga låttexter kan du skicka feedback om Apple Music.

Läs mer

• Du kan söka efter låtar med deras text i Apple Music, eller be Siri att söka efter låtar med hjälp av låttexten.
  • Om du har stängt av explicit innehåll kanske inte låttexter med explicita ord visas. Läs om hur du aktiverar och inaktiverar explicitinnehåll med Skärmtid på din iPhone, iPad, iPod touch eller med Skärmtid på din Mac. Du kan också aktivera begränsningar för din Apple TV eller Android-enhet.
  • Om du inte har Apple Music kan du lägga till egen låttext för en låt på din dator, men den texten synkas inte till andra enheter. I appen Music på Mac eller iTunes för Windows på en pc: klicka på  bredvid en låts namn och välj Hämta info. Välj Anpassad låttext på fliken Låttext, skriv texten och klicka på OK.

Funktionerna i Apple Music kan variera beroende på land eller region. Läs om vad som är tillgängligt i ditt land eller din region.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.