Om Thunderbolt Display Firmware-uppdatering 1.2

Thunderbolt Display Firmware-uppdatering 1.2 ger bättre tillförlitlighet när du ansluter enheter till en Apple Thunderbolt Display-skärm. Uppdateringen åtgärdar också ett ovanligt problem som kan göra att bildskärmen blir svart.

Den här artikeln har arkiverats och uppdateras inte längre av Apple.

Denna uppdatering är endast avsedd för Apple Thunderbolt Display-skärmar (27 tum). Följ dessa tips för att installera uppdateringen:

• Kontrollera att datorn kör OS X Mavericks 10.9.4 eller senare.
  • Anslut Thunderbolt-skärmen direkt till datorns Thunderbolt-port eller till en port på en annan Thunderbolt-skärm med hjälp av den inbyggda kabeln.
  • Anslut inte fler än två Thunderbolt-bildskärmar vid uppdateringen.
  • Om du använder en MacBook Air eller MacBook Pro för uppdateringen kontrollerar du att datorns lock är uppfällt. Det går inte att installera uppdateringen i ”hopfällt läge”.
  • Anslut datorn till nätström.

Det bör visas ett meddelande som talar om vad du måste rätta till om något av de här kraven inte är uppfyllda.

När du uppdaterar startar datorn om och visar en grå skärm med ett statusfält. Om du har flera bildskärmar är det bara en av dem som aktiveras och visar statusfältet. Ju fler bildskärmar du uppdaterar, desto längre tid tar uppdateringen. Processen kan ta flera minuter. Om bildskärmen som du uppdaterar är den primära bildskärmen, kan skärmen visas svart i upp till en minut innan statusfältet för uppdateringen visas.

Viktigt! Koppla inte bort datorn eller bildskärmen från elnätet och stäng inte av strömmen medan uppdateringen pågår.

Följ dessa steg för att kontrollera att uppdateringen var lyckad:

1. Välj Om den här datorn från Apple-menyn ().
  2. Klicka på Systemrapport.
  3. Klicka på Thunderbolt i listan till vänster och leta reda på avsnittet om Thunderbolt Display. Den fasta programvaran ska vara version 26.2 och den fasta programvaran för Port Micro ska vara version 2.0.7 efter uppdateringen.