Om säkerhetsinnehållet i Apple TV 7.1

Det här dokumentet beskriver säkerhetsinnehållet i Apple TV 7.1.

Apple skyddar sina kunder genom att aldrig avslöja, diskutera eller bekräfta säkerhetsproblem innan en fullständig utredning har genomförts och alla nödvändiga programkorrigeringar eller utgåvor är tillgängliga. Läs mer om Apples produktsäkerhet på webbplatsen Apple produktsäkerhet.

Mer information om PGP-nyckeln från Apple Product Security finns i artikeln Så här använder du en PGP-nyckel från Apple Product Security.

Om möjligt används CVE-ID:n som referenser till ytterligare information om säkerhetsproblem.

Läs mer om andra säkerhetsuppdateringar i Apples säkerhetssläpp.

AppleTV 7.1

• Apple TV

Tillgänglig för: Apple TV 3:e generationen och senare

Effekt: En angripare med en behörig nätverksposition kan påverka SSL-/TLS-anslutningar

Beskrivning: Secure Transport accepterade korta flyktiga RSA-nycklar, som vanligtvis endast används i i flyktiga RSA-chiffersviter med exportstyrka, på anslutningar med RSA-chiffersviter med fullständig styrka. Det här problemet, även kallat FREAK, inträffade endast med anslutningar till servrar med stöd för RSA-chiffersviter med exportstyrka, och åtgärdades genom att ta bort stöd för flyktiga RSA-nycklar.

CVE-ID

CVE-2015-1067 : Benjamin Beurdouche, Karthikeyan Bhargavan, Antoine Delignat-Lavaud, Alfredo Pironti och Jean Karim Zinzindohoue of Prosecco på Inria Paris

• Apple TV

Tillgänglig för: Apple TV 3:e generationen och senare

Effekt: Ett skadligt program kan köra opålitlig kod med systembehörighet

Beskrivning: En typ av sammanblandningsproblem förekom vid hantering av serialiserade objekt i IOSurface. Problemet åtgärdades genom utökad typkontroll.

CVE-ID

CVE-2015-1061 : Ian Beer på Google Project Zero

• Apple TV

Tillgänglig för: Apple TV 3:e generationen och senare

Effekt: En skadlig app kan skapa mappar på betrodda platser i filsystemet

Beskrivning: Ett fel förekom vid utvecklarens montering av en skivavbild som ledde till att ogiltiga skivavbildsmappar inte togs bort. Detta åtgärdades genom förbättrad felhantering.

CVE-ID

CVE-2015-1062 : TaiG Jailbreak Team

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.