Om säkerhetsinnehållet i Apple TV 7.1

Detta dokument beskriver säkerhetsinnehållet i Apple TV 7.1

Apple skyddar sina kunder genom att aldrig avslöja, diskutera eller bekräfta säkerhetsproblem innan en fullständig utredning har genomförts och alla nödvändiga programkorrigeringar eller utgåvor är tillgängliga. Mer information om Apples produktsäkerhet finns på webbplatsen Apple produktsäkerhet.

Mer information om Apples PGP-nyckel för produktsäkerhet finns i artikeln Så här använder du en PGP-nyckel från Apple Product Security.

Om möjligt används CVE-ID:n som referenser till ytterligare information om säkerhetsproblem.

Mer information om andra säkerhetsuppdateringar finns i artikeln Säkerhetsuppdateringar från Apple.

Apple TV 7.1

• Apple TV

Tillgänglig för: Apple TV 3:e generationen och senare

Effekt: En angripare med en privilegierad nätverksposition kan påverka SSL-/TLS-anslutningar

Beskrivning: Secure Transport accepterade korta flyktiga RSA-nycklar, som vanligtvis endast används i RSA-chiffersviter med exportstyrka, via anslutningar som använder RSA-chiffersviter med full styrka. Detta problem, som även kallas för FREAK, påverkade endast anslutningar till servrar med stöd för RSA-chiffersviter med exportstyrka. Det åtgärdades genom att stöd för flyktiga RSA-nycklar togs bort.

CVE-ID

CVE-2015-1067: Benjamin Beurdouche, Karthikeyan Bhargavan, Antoine Delignat-Lavaud, Alfredo Pironti och Jean Karim Zinzindohoue från Prosecco på Inria Paris

• Apple TV

Tillgänglig för: Apple TV 3:e generationen och senare

Effekt: Ett skadligt program kan köra opålitlig kod med systembehörighet

Beskrivning: Det fanns ett problem med sammanblandning av typer i IOSurfaces hantering av seriella objekt. Problemet åtgärdades genom utökad typkontroll.

CVE-ID

CVE-2015-1061: Ian Beer på Google Project Zero

• Apple TV

Tillgänglig för: Apple TV 3:e generationen och senare

Effekt: Ett skadligt program kan skapa mappar på betrodda platser i filsystemet

Beskrivning: Det förekom ett problem med monteringslogiken för utvecklarenheter som ledde till att ogiltiga mappar för skivavbilder inte raderades. Det åtgärdades genom förbättrad felhantering.

CVE-ID

CVE-2015-1062: TaiG Jailbreak Team

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.