Få hjälp med iCloud-musikbibliotek

Lös vanliga problem som låtar som saknas, bildmaterial som saknas och dubblerade spellistor.

iCloud-musikbibliotek är en funktion i Apple Music och iTunes Match som låter dig komma åt allt ditt innehåll från alla enheter så länge som du är inloggad på enheten med samma Apple-ID och iCloud-musikbibliotek är påslaget.

Innan du följer något av stegen i artikeln ska du kontrollera att iCloud-musikbibliotek är korrekt installerat och att du har de senaste versionerna av iOS, macOS och iTunes. Om du inte prenumererar på  Apple Music eller iTunes Match kan du läsa mer om hur du får tillgång till din musiksamling på alla dina enheter här.

iCloud-musikbibliotek är ingen säkerhetskopieringstjänst så se till att du alltid har en säkerhetskopia av din musiksamling innan du gör några ändringar.

Om iCloud-musikbibliotek inte svarar eller tidsgränsen överskrids

Prova dessa steg:

Slå av iCloud-musikbiblioteket och slå sedan på det igen

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå till Inställningar > Musik och tryck på iCloud-musikbibliotek för att avsluta det.
  2. Stäng Inställningar.
  3. Gå till Inställningar > Musik och tryck på iCloud-musikbibliotek för att öppna det.

På Mac eller PC:

1. Öppna iTunes.
  2. Mac: Välj iTunes > Inställningar och avmarkera kryssrutan till vänster om iCloud-musikbibliotek från menyraden överst på datorskärmen.
    Windows: Välj Redigera > Inställningar och avmarkera kryssrutan till vänster om iCloud-musikbibliotek i menyfältet längst upp i iTunes-fönstret.
  3. Stäng Inställningar.
  4. Mac: Välj iTunes > Inställningar och markera kryssrutan till vänster om iCloud-musikbibliotek från menyraden överst på datorskärmen.
    Windows: Välj Redigera > Inställningar och markera kryssrutan till vänster om iCloud-musikbibliotek i menyfältet längst upp i iTunes-fönstret.

Om du har hämtar innehåll till din enhet tas det bort från enheten när du stänger av iCloud-musikbibliotek. När du sätter på iCloud-musikbibliotek igen kan du hämta innehållet igen.

Kontrollera om det finns låtar i iTunes-biblioteket som inte är behöriga att överföras

1. På Mac eller PC öppnar du iTunes och slår på kolumnen iCloud-hämtning i iTunes så visas symbolerna för iCloud-musikbiblioteket.
  2. Titta efter molnsymbolen med en linje igenom Obehörig-symbolen bredvid någon låt i ditt iCloud-musikbibliotek. Om Obehörig-symbolen visas är låten inte behörig att överföras.
  3. Flytta de låtarna till en egen mapp eller till skrivbordet. Ta bort låtarna om du inte behöver dem.
  4. Slå av iCloud-musikbiblioteket och slå sedan på det igen.
  5. När iTunes Match är klar med matchningen av behöriga låtar kan du lägga till de obehöriga låtarna i iTunes-biblioteket igen.

Kontrollera om några explicita låtar matchas mot den rena versionen

1. Hitta de explicita låtarna i iTunes på en Mac eller PC. Radera låtar från din dator och ditt iCloud-musikbibliotek.
  2. Importera om låtarna från den ursprungliga källan med hög kvalitet.
  3. Välj Arkiv > Bibliotek > Uppdatera iCloud-musikbibliotek i menyraden längst upp på datorskärmen eller längst upp i iTunes-fönstret.

Om du inte kan se iCloud-musikbiblioteket på iPhone, iPad eller iPod touch

Först startar du om din iOS-enhet

Om du fortfarande inte kan se det efter omstarten:

1. Slå av iCloud-musikbiblioteket och slå sedan på det igen.
  2. Logga ut från iTunes Store och logga in igen.

Om du inte kan hämta, spela eller komma åt låtar

Först kontrollerar du i iTunes om låten är obehörig att överföra. Det kan också vara så att om du lagt till låten i ditt bibliotek från Apple Music-katalogen, kanske den inte längre är tillgänglig på Apple Music.

Kontrollera internetanslutningen

Öppna Safari på din iOS-enhet eller Mac, eller en webbläsare på pc, och gå till valfri webbplats för att kontrollera att du har en stark wifi- eller internetanslutning.

Om du inte kan ansluta till ett wifi-nätverk på din iOS-enhet kan du försöka använda mobildata:

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iTunes och App Store.
  2. Slå på Använd mobildata.

Det kan kosta pengar att hämta filer via mobilnätverket. Kontakta mobiloperatören för mer information och läs mer om inställningar och användning av mobildata.

Om vissa av dina låtar saknas, eller låttitlarna är gråtonade

Om låtar som du har köpt saknas eller låttitlarna är gråtonade kanske de använder DRM (Digital Rights Management). Du måste auktorisera datorn innan du kan spela upp dessa låtar.

När du har auktoriserat väljer du Arkiv > Bibliotek > Uppdatera iCloud-musikbiblioteket från menyraden överst på skärmen eller överst i iTunes-fönstret.

Om du har synkroniserat de gråtonade låtarna till din iOS-enhet från en Mac eller PC slår du på iCloud-musikbibliotek på datorn. Ditt bibliotek bör uppdateras.

Om bildmaterialet till vissa av dina album eller låtar saknas

1. Leta reda på albumet med bildmaterial som saknas och högerklicka eller kontrollklicka på det. Välj fler än ett album genom att hålla ned kommandotangenten på tangentbordet och klicka på fler album.
  2. Välj Hämta bildmaterial till album. iTunes lägger till bildmaterialet för albumet.
  3. Välj Arkiv > Bibliotek > Uppdatera iCloud-musikbibliotek i menyraden längst upp på datorskärmen eller längst upp i iTunes-fönstret.
  4. När iCloud-musikbiblioteket har slutfört uppdateringen startar du Musik-appen på iOS-enheten.
  5. Leta rätt på de låtar som saknar bildmaterial och ta bort dem från enheten.
  6. Tryck på hämtningssymbolen höger om låten för att hämta låten igen från iCloud-musikbiblioteket.

Om du har dubblerade spellistor på din iPhone, iPad eller iPod touch

Radera dubbla spellistor:

1. Öppna iTunes på din Mac eller PC.
  2. I det vänstra sidofältet letar du reda på den spellista du vill radera.
  3. Högerklicka eller kontrollklicka på spellistans titel och välj Radera.
  4. Öppna appen Musik på iOS-enheten. Spellistan bör automatiskt raderas. Beroende på hastigheten på enhetens internetanslutning kan det ta några minuter innan ändringarna syns.

Om du behöver hjälp med fakturan

Om din Apple Music- eller iTunes Match-prenumeration avslutades på grund av ett faktureringsproblem kan du uppdatera din betalningsinformation.

iCloud-musikbibliotek är endast tillgängligt för prenumeranter i Apple Music och iTunes Match. Om du inte längre vill ha den här funktionen eller någon annan av de här tjänsternas funktioner kan du avbryta eller ändra din prenumeration närsomhelst.

Mer hjälp

Om du fortfarande har problem med iCloud-musikbiblioteket kontaktar du Apple-supporten.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.