iMovie för iOS: Vad betyder den gula triangeln i tidslinjen?

När du arbetar med ett iMovie-projekt på en kompatibel iOS-enhet kan en gul triangel visas istället för ett videoklipp eller i början på en musikfil.

Triangeln betyder att projektet inte kan hitta originalvideoklippet eller -ljudfilen som lades till projektet. Den gula varningstriangeln ser likadan ut på alla iMovie för iOS-enheter. Här är ett exempel från iPod touch:

Så här åtgärdar du problemet:

1. Uppgradera till iMovie för iOS 1.2.1 eller senare.
  2. Lägg tillbaka mediefiler som flyttats från appen Bilder, Kamerarulle, appen iPod eller appen Musik på deras ursprungliga platser genom att synkronisera med iTunes (eller iPhoto om det passar bättre).
  3. Öppna det berörda projektet i iMovie. iMovie identifierar de mediefiler som saknas och försöker hitta dem så att projektet ska kunna spelas upp.

Läs mer

Videoklipp som saknas

Om ditt projekt innehåller ett videoklipp som sparats på någon av följande platser kommer den gula triangeln att försvinna om du flyttar videoklippet:

• Programmet Bilder. (Ett videoklipp sparas här om det synkroniseras till iOS-enheten från en dator.)
  • Kamerarulle. (Ett videoklipp sparas här om det spelas in med programmet Kamera, om det importeras via Camera Connection Kit eller om det flyttas till Kamerarulle från iMovie-videobläddringsfönstret.)

Ljudfiler som saknas

Om projektet innehåller en ljudfil som finns i appen iPod (iPad 2 eller senare eller iPhone 4 eller senare) eller appen Musik (iPod touch), och du tar bort ljudfilen från appen iPod eller appen Musik visas den gula triangeln. I så fall kommer du inte att kunna spela upp den saknade filen. Om du vill använda den specifika ljudfilen i ditt projekt måste du importera den tillbaka till iPod- eller Musik-appen genom att synkronisera iOS-enheten med iTunes (ljudfilen måste finnas i iTunes).