Hitta Apple-kundnummer, ERP-återförsäljarens ID:n och kund-ID:n för ERP

Lär dig hur du hittar ditt nummer eller ID och när du ska använda det med Apple Business Manager eller med Apple School Manager.

Hitta ditt kundnummer eller ERP-återförsäljar-ID hos Apple

Lär dig hur du hittar ditt nummer eller ID, oavsett om du har köpt enheterna från Apple eller från en deltagande Apple-auktoriserad återförsäljare.

Om du har handlat från Apple

När din organisation köpte varor från Apple fick ni ett Apple-kundnummer. Om du inte känner till ert Apple-kundnummer kontaktar du er ekonomiavdelning eller Apple-kontoteamet.

Om ni har köpt Apple-enheter från en Apple Store-butik ber du företagsteamet om Apple-kundnumret.

Om ni har handlat från en Apple-auktoriserad återförsäljare eller mobiloperatör

Kontakta den Apple-auktoriserade återförsäljaren eller mobiloperatören. Kontrollera att de har stöd för enhetsregistreringsprogrammet (ERP) för Apple Business Manager eller Apple School Manager och be dem sedan om deras ERP-återförsäljar-ID. Om de inte har stöd för de här programmen ber du dem kontakta distributören eller Apple-kontoteamet för att registrera era enheter.

Vad du behöver registrera

När din organisation har registrerats hos Apple School Manager eller Apple Business Manager får ni ett mejl från Apple när registreringen har godkänts. Om du sedan vill lägga till enhetsleverantörer anger du ert Apple-kundnummer eller återförsäljarens eller operatörens ERP-återförsäljar-ID:*

1. Logga in på Apple School Manager eller Apple Business Manager
  2. Klicka på Inställningar och sedan på Köp av enheter.
  3. Klicka på Lägg till bredvid Apple-kundnummer eller ERP-återförsäljarens ID:n.
  4. Ange ert nummer eller ID.
  5. Klicka på Spara.

På den här sidan finns också ert kund-ID för ERP. Om du anger ett ERP-återförsäljar-ID måste du också ange ert kund-ID för ERP till återförsäljaren eller operatören.

* Om du representerar en stor organisation, som ett skoldistrikt, kanske du har fler än ett Apple-kundnummer eller ERP-återförsäljar-ID. Du kan lägga till flera Apple-kundnummer eller ERP-återförsäljar-ID:n när du registrerar dig, eller när som helst efter det.