Använda Begränsningar för att förhindra köp på iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan använda Begränsningar för att förhindra oavsiktliga eller obehöriga köp från ditt iTunes Store-konto. Du kan kräva ett lösenord för köp, förhindra vissa typer av köp eller inaktivera möjligheten att köpa helt och hållet.

Aktivera Begränsningar

1. Gå till Inställningar > Allmänt > Begränsningar.
  2. Tryck på Aktivera begränsningar.
  3. Skapa en lösenkod för Begränsningar och ange den en gång till för att bekräfta. Använd en lösenkod som skiljer sig från den du använder för att låsa upp enheten.

Förhindra Köp inuti program eller inaktivera köp

När du trycker på Aktivera begränsningar ser du vad som är tillåtet på enheten. Om du bara vill förhindra köp inuti program stänger du av Köp inuti program. Om du vill inaktivera köp helt och hållet stänger du av iTunes Store, iBooks Store, Installera appar och Köp inuti program.

Du kan även förhindra köp genom att ta bort din betalningsmetod från kontot.

Kräva en lösenkod för varje hämtning

Om du inte vill förhindra köp inuti program eller inaktivera köp helt och hållet kan du kräva en lösenkod för allt som hämtas från iTunes Store eller App Store.

Hantera barnkonto

Om du använder Familjedelning kan du låta barnet göra köp med Be om köp.

iTunes-tjänsten är bara tillgänglig för barn som är 13 år eller äldre samt för barn som är under 13 år och som har fått ett Apple-ID genom programmet Apple-ID för elever. Om ditt barn är under 13 år och inte är innehavare av ett Apple-ID för utbildningsändamål, måste Apple stänga kontot och radera all information som är förknippat med det.

Läs mer

Med begränsningar kan du även styra åtkomsten till vissa program, funktioner och innehållstyper.