Använda Skärmtid för att förhindra köp i din iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan använda Skärmtid för att förhindra oavsiktliga eller obehöriga köp från iTunes Store. Du kan kräva ett lösenord för köp, förhindra vissa typer av köp eller inaktivera möjligheten att köpa helt och hållet.

Förhindra köp i appar

Du behöver slå på Skärmtid för att förhindra köp i appar:

1. Gå till Inställningar > Skärmtid och tryck sedan på Slå på Skärmtid.
    slå på Skärmtid
  2. Tryck på Fortsätt och välj sedan Det här är min iPhone eller Det här är mitt barns iPhone.
    • Om du är förälder eller vårdnadshavare och vill hindra en annan familjemedlem från att ändra dina inställningar på enheten, trycker du på Använd lösenkod för Skärmtid för att skapa en lösenord. Skriv sedan lösenkoden igen för att bekräfta.
    • Om du ställer in Skärmtid på ditt barns enhet följer du uppmaningarna tills du ser Lösenkod för förälder och anger en lösenkod. Skriv lösenkoden igen för att bekräfta.
  3. Tryck på Begränsningar för innehåll och integritet. Om du uppmanas till det anger du lösenkoden och aktiverar sedan Innehåll och integritet.
  4. Tryck på iTunes- och App Store-köp.
  5. Tryck på Köp inuti app och ställ in på Tillåt ej.

Du kan även gå till Inställningar > Skärmtid > Begränsningar för innehåll och integritet och trycka på Tillåtna appar. Avmarkera sedan iTunes Store och Books.

Läs mer om att använda Familjedelning med Skärmtid

Använd en lösenkod som skiljer sig från den du använder för att låsa upp enheten. Om du tappar eller glömmer bort lösenkoden för Skärmtid måste du radera enheten och sedan ställa in den som en ny enhet för att kunna ta bort lösenkoden för Skärmtid. Det går inte att ta bort lösenkoden för skärmtid genom att återskapa enheten från en säkerhetskopia.

Kräva en lösenkod för varje hämtning

Om du inte vill förhindra köp inuti program eller inaktivera köp helt och hållet kan du kräva en lösenkod för allt som hämtas från iTunes och App Store.

Hantera barnkonto

Om du använder Familjedelning kan du låta barnet göra köp med Be om köp.

iTunes-tjänsten är bara tillgänglig för barn som är 13 år eller äldre samt för barn som är under 13 år och som har fått ett Apple-ID genom programmet Apple-ID för elever. Om ditt barn är under 13 år och inte har ett Apple-ID för utbildningsändamål, måste Apple stänga kontot och radera all information som är förknippat med det.