Använda FaceTime med iPhone, iPad och iPod touch

Läs om hur du kan använda FaceTime för video- och ljudsamtal från iOS-enheter.

Du kan använda FaceTime på någon av dessa enheter via Wi-Fi:

• iPhone 4 eller senare
  • iPad 2 eller senare
  • iPad mini (alla modeller)
  • iPod touch 4:e generationen eller senare (endast iPod touch 5:e generationen har stöd för ljudsamtal via FaceTime)

Om du har ett mobildataabonnemang kan du även använda FaceTime utan Wi-Fi på någon av dessa enheter:

• iPhone 4s eller senare
  • iPad (3:e generationen eller senare)

FaceTime är inte tillgängligt eller visas kanske inte på enheter som har köpts i Saudiarabien, Förenade Arabemiraten och Pakistan.

Slå på FaceTime

Öppna din FaceTime-app och logga in med ditt Apple-ID (det kan du även göra via Inställningar > FaceTime).

Om du använder en iPhone registrerar FaceTime automatiskt ditt telefonnummer. Om du även vill registrera din e-postadress på din iPhone trycker du på Inställningar > FaceTime > Använd Apple-ID för FaceTime och loggar in.

Om du använder en iPad eller iPod touch registrerar du din e-postadress genom att trycka på Inställningar > FaceTime > Använd Apple-ID för FaceTime och loggar in.

Starta ett FaceTime-samtal

Du behöver personens telefonnummer eller registrerade e-postadress för att ringa via FaceTime. Det finns ett antal metoder för att ringa via FaceTime:

• I FaceTime-appen anger du personens telefonnummer eller e-postadress och trycker sedan på symbolen för FaceTime-video  facetime-videosymbol eller ljud FaceTime-ljudsymbol
  • Om du har sparat personens telefonnummer eller e-postadress i Kontakter kan du ange namnet och sedan trycka på video- eller ljudsymbolen.
  • Du kan även starta ett FaceTime-videosamtal från din iPhone under ett samtal. Tryck på FaceTime-symbolen under telefonsamtalet för att tala via FaceTime.

Använda FaceTime-ljud med Samtal väntar

Om du har iOS 8 eller senare kan du ringa med hjälp av Samtal väntar under ett ljudsamtal med FaceTime. När du får ett annat samtal, oavsett om det är ett telefonsamtal eller ett FaceTime-ljudsamtal, kan du:

• Avsluta det nuvarande samtalet eller acceptera det inkommande.
  • Acceptera det inkommande samtalet och parkera det nuvarande.
  • Avvisa det inkommande samtalet.

Mer hjälp

Senast ändrad: