Använda FaceTime med iPhone, iPad och iPod touch

Läs hur du använder FaceTime för att ringa video- och ljudsamtal från din iPhone, iPad eller iPod touch.

Du kan använda FaceTime över wifi1 eller över mobilnät på iOS-enheter som stöds2. FaceTime är inte tillgängligt eller visas kanske inte på enheter som har köpts i Saudiarabien, Förenade Arabemiraten och Pakistan. Med iOS 11.3 eller senare är FaceTime dock tillgängligt på iPhone, iPad och iPod touch i Saudiarabien.

Slå på FaceTime

Öppna appen FaceTime och logga in med ditt Apple-ID. Du kan även göra det via Inställningar > FaceTime.

Om du använder en iPhone registrerar FaceTime automatiskt ditt telefonnummer. Om du även vill registrera din e-postadress på din iPhone går du till Inställningar > FaceTime > Använd Apple-ID för FaceTime och loggar in med ditt Apple-ID.

Om du använder en iPad eller iPod touch registrerar du din e-postadress genom att trycka på Inställningar > FaceTime > Använd Apple-ID för FaceTime och loggar in med ditt Apple-ID.

skärm som visar ett aktivt samtal

Starta ett FaceTime-samtal

Du behöver personens telefonnummer eller registrerade e-postadress för att ringa via FaceTime. Det finns ett antal metoder för att ringa via FaceTime:

• I FaceTime-appen trycker du på plustecknet och skriver personens telefonnummer eller e-postadress. Tryck på telefonnumret eller adressen och tryck sedan på Ljud symbolen för FaceTime-ljud eller Video symbolen för FaceTime-video.
  • Om du har personens telefonnummer och e-postadress i Kontakter, kan du börja skriva namnet och sedan trycka på det när det visas. Tryck sedan på Ljud symbolen för FaceTime-ljud eller Video symbolen för FaceTime-video
  • Du kan även starta ett FaceTime-videosamtal från iPhone under ett telefonsamtal. Tryck på FaceTime-symbolen i appen Telefon och växla till FaceTime.

skärm som visar ett inkommande telefonsamtal medan ett annat samtal pågår

Använda FaceTime-ljud med Samtal väntar

När ett annat samtal kommer in, antingen ett telefonsamtal eller ett annat FaceTime-ljudsamtal, kan du välja något av följande:

• Avsluta det nuvarande samtalet och ta emot det inkommande.
  • Ta emot det inkommande samtalet och parkera det nuvarande.
  • Avvisa det inkommande samtalet.

skärm som visar en person som använder FaceTime med en Memoji

Använda din Memoji i FaceTime

På en iPhone X eller senare eller iPad Pro 11 tum eller iPad Pro 12,9 tum (3:e generationen) kan du skapa Memoji som matchar din personlighet och känslor och sedan använda Memoji i ett FaceTime-videosamtal:

1. Öppna FaceTime och ring ett samtal.
  2. När samtalet startar trycker du på effektsymbolen.
  3. Tryck på den Memoji som du vill använda.
  4. Fortsätt FaceTime-samtalet med din anpassade Memoji eller tryck på krysset om du vill fortsätta utan Memoji eller gå tillbaka till FaceTime-menyn.

Du kan ändra din Animoji eller Memoji eller ta bort den under ett FaceTime-samtal genom att upprepa steg 2–4.

Använda FaceTime Live Photos

Med iOS 12.1.1 kan du fånga ögonblick med familj och vänner med Live Photos i ett FaceTime-videosamtal. Gör så här:

1. Starta ett FaceTime-videosamtal.
  2. Ta en bild genom att trycka på .
  3. Gå till appen Bilder för att hitta bilderna du sparade.

Få hjälp med FaceTime

1. Du kan använda FaceTime på de här enheterna med wifi: iPhone 4 eller senare, iPad Pro (alla modeller), iPad 2 eller senare, iPad mini (alla modeller) och iPod touch 4:e generationen eller senare (FaceTime-ljudsamtal stöds bara på iPod touch 5:e generationen).

2. Med ett mobilabonnemang kan du också använda FaceTime utan wifi på de här enheterna: iPhone 4s eller senare, iPad Pro (alla modeller) och iPad (3:e generationen eller senare).