Använda FaceTime med iPhone, iPad och iPod touch

Läs hur du använder FaceTime för att ringa video- och ljudsamtal från din iPhone, iPad eller iPod touch.

Du kan använda FaceTime över wifi1 eller över mobilnät på iOS-enheter som stöds2. FaceTime är inte tillgängligt eller visas kanske inte på enheter som har köpts i Saudiarabien, Förenade Arabemiraten och Pakistan. Med iOS 11.3 eller senare är FaceTime dock tillgängligt på iPhone, iPad och iPod touch i Saudiarabien. Med iOS 12.4 eller senare är dock FaceTime tillgängligt på iPhone, iPad och iPod touch i Pakistan. Uppdatera din enhet för att få FaceTime i Saudiarabien och Pakistan.

Slå på FaceTime

Öppna appen FaceTime och logga in med ditt Apple-ID. Du kan även göra det via Inställningar > FaceTime.

Om du använder en iPhone registrerar FaceTime automatiskt ditt telefonnummer. Om du även vill registrera din e-postadress på din iPhone går du till Inställningar > FaceTime > Använd Apple-ID för FaceTime och loggar in med ditt Apple-ID.

Om du använder en iPad eller iPod touch registrerar du din e-postadress genom att trycka på Inställningar > FaceTime > Använd Apple-ID för FaceTime och loggar in med ditt Apple-ID.

skärm som visar ett aktivt samtal

Starta ett FaceTime-samtal

Du behöver personens telefonnummer eller registrerade e-postadress för att ringa via FaceTime. Det finns ett antal metoder för att ringa via FaceTime:

• I FaceTime-appen trycker du på plustecknet  och skriver personens telefonnummer eller e-postadress. Tryck på numret eller adressen och tryck sedan på Ljud  eller Video .
  • Om du har personens telefonnummer och e-postadress i Kontakter, kan du börja skriva namnet och sedan trycka på det när det visas. Tryck sedan på Ljud  eller Video
  • Du kan även starta ett FaceTime-videosamtal från din iPhone under ett telefonsamtal. Tryck på FaceTime-symbolen i appen Telefon och växla till FaceTime.

skärm som visar ett inkommande telefonsamtal medan ett annat samtal pågår

Använda FaceTime-ljud med Samtal väntar

När ett annat samtal kommer in, antingen ett telefonsamtal eller ett annat FaceTime-ljudsamtal, kan du välja något av följande:

• Avsluta det nuvarande samtalet och ta emot det inkommande.
  • Ta emot det inkommande samtalet och parkera det nuvarande.
  • Avvisa det inkommande samtalet.

skärm som visar en person som använder FaceTime med en Memoji

Använda din Memoji i FaceTime

På en iPhone X eller senare eller en iPad Pro på 11 tum eller en iPad Pro på 12,9 tum (3:e generationen) kan du skapa Memoji som matchar din personlighet och dina känslor och sedan använda din Memoji i ett FaceTime-videosamtal:

1. Öppna FaceTime och ring ett samtal.
  2. När samtalet startar trycker du på effektknappen .
  3. Tryck på den Memoji som du vill använda.
  4. Fortsätt FaceTime-samtalet med din anpassade Memoji eller tryck på krysset  om du vill fortsätta utan en Memoji eller gå tillbaka till FaceTime-menyn.

Om du vill ändra din Animoji eller Memoji eller ta bort dem under ett FaceTime-samtal, upprepar du steg 2–4.

Använda FaceTime Live Photos

Med iOS 12.1.4 kan du fånga ögonblick med familj och vänner med Live Photos i ett FaceTime-videosamtal. Gör så här:

1. Starta ett FaceTime-videosamtal.
  2. Tryck på slutarknappen  för att ta en bild.
  3. Gå till appen Bilder för att hitta bilderna du sparade.

Om du vill spara FaceTime Live Photos behöver alla deltagare iOS 12.1.4. Alla funktioner i FaceTime Live Photos är inte tillgängliga i tidigare versioner av iOS. FaceTime Live Photos fungerar inte med iOS 11.

Få hjälp med FaceTime

1. Du kan använda FaceTime på de här enheterna med wifi: iPhone 4 eller senare, iPad Pro (alla modeller), iPad 2 eller senare, iPad mini (alla modeller) och iPod touch 4:e generationen eller senare (FaceTime-ljudsamtal stöds bara på iPod touch 5:e generationen).

2. Med ett mobilabonnemang kan du också använda FaceTime utan wifi på de här enheterna: iPhone 4s eller senare, iPad Pro (alla modeller) och iPad (3:e generationen eller senare).