Använda Keynote Remote på iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan styra en Keynote-presentation från en iOS-enhet med Keynote Remote.

Kontrollera kraven

Keynote Remote ingår i Keynote för iOS. Det här behöver du för att styra presentationen med Keynote Remote:

• En iOS-enhet med Keynote för iOS 2.1 eller senare
  • En Mac-dator med Keynote för Mac 6.1 eller senare
  • En fjärrenhet länkad till din Mac-dator eller en annan iOS-enhet.

Länka Keynote Remote till Mac-datorn

Du kan spela upp presentationen på din Mac och fjärrstyra den med din iOS-enhet.

1. Kontrollera att både din Mac-dator och din iOS-enhet har wifi aktiverat.
  2. Öppna Keynote på din Mac.
  3. Välj Keynote > Inställningar i menyfältet, klicka på Fjärrkontroller och markera kryssrutan Aktivera.
  4. Öppna appen Keynote på iOS-enheten och tryck på knappen för Keynote Remote i verktygsfältet. Om du inte ser knappen för Keynote remote trycker du på Presentationer eller Tillbaka-knappen och trycker sedan på knappen för Keynote remote.
  5. Om det är första gången du länkar till Keynote Remote-enheten trycker du på Fortsätt och sedan på Lägg till en enhet. Om det inte är första gången du länkar till Keynote Remote-enheten trycker du på Enheter och sedan på Lägg till en enhet.
  6. Klicka på knappen Länka bredvid namnet på iOS-enheten på Mac-datorn.
  7. Kontrollera att den fyrsiffriga lösenkoden som visas matchar på både din Mac-dator och din iOS-enhet och klicka sedan på Bekräfta.

När du har länkat din iOS-enhet läser du om hur du använder Keynote Remote.

Länka Keynote Remote till en annan iOS-enhet

Du kan spela upp presentationen från en iOS-enhet och fjärrstyra den med en annan.

1. Kontrollera att båda dina iOS-enheter har wifi aktiverat.
  2. Öppna Keynote-presentationen på enheten som används för presentationen.
  3. Tryck på Verktygs-knappen i verktygsfältet och tryck sedan på Tillåt fjärrkontroll och tryck sedan på Aktivera fjärrkontroll.
  4. Öppna Keynote-programmet på den enhet som du vill använda som fjärrkontroll.
  5. Tryck påKeynote remote-knappen i verktygsfältet. Om du inte ser knappen för Keynote remote trycker du på Presentationer eller Tillbaka-knappen och trycker sedan på knappen för Keynote remote.
  6. Om det är första gången du länkar till Keynote Remote-enheten trycker du på Fortsätt och sedan på Lägg till en enhet. Om det inte är första gången du länkar till Keynote Remote-enheten trycker du på Enheter och sedan på Lägg till en enhet.
  7. Tryck på Länka bredvid fjärrenheten på presentationsenheten.
  8. Kontrollera att den fyrsiffriga lösenkoden som visas matchar på dina iOS-enheter och klicka sedan på Bekräfta.

När du har länkat dina iOS-enheter läser du om hur du använder Keynote Remote.

Använda Keynote Remote

När du länkat Keynote Remote till Mac-datorn eller iOS-enheten följer du stegen nedan för att styra bildspelet.

1. Aktivera wifi på din Mac och din iOS-enhet.*
  2. Öppna Keynote-presentationen på Mac-datorn eller iOS-enheten.
  3. Öppna appen Keynote på Keynote Remote-enheten och tryck på Keynote remote. Om du inte ser Keynote remote trycker du på Presentationer eller Tillbaka-knappen och trycker sedan på Keynote remote
  4. Tryck på Spela upp och välj sedan vad du vill göra:
    • Om du vill använda en annan layout trycker du på Layout-knapp och väljer sedan ett alternativ.
    • Svep åt endera hållet om du vill gå till nästa eller föregående bild.
    • Om du vill markera eller peka på delar i en presentationsbild medan du presenterar trycker du på knapp för markeringspenna och väljer ett alternativ. Tryck på för att stänga markeringsläget.
    • När du vill avsluta presentationen trycker du på eller sveper nedåt med två fingrar.

Läs mer

* Om enheterna inte håller sig uppkopplade ansluter du båda enheterna till samma wifi-nätverk på din Mac och din iOS-enhet. Använd Bluetooth om inget wifi-nätverk är tillgängligt. Aktivera Bluetooth på din iOS-enhet genom att öppna appen Inställningar, trycka på Bluetooth och aktivera Bluetooth. Aktivera Bluetooth på din Mac-dator genom att öppna Systeminställningar, klicka på Bluetooth och sedan klicka på Slå på Bluetooth.