Använda Keynote Remote för att styra din Keynote-presentation

Du kan styra en Keynote-presentation från iPhone, iPad eller iPod touch med Keynote Remote.

Kontrollera kraven

Keynote Remote ingår i Keynote för iPhone och iPad. Det här behöver du för att styra presentationen med Keynote Remote:

• En iPhone, iPad eller iPod touch med Keynote 2.1 eller senare för iPhone eller iPad

• En Mac-dator med Keynote för Mac 6.1 eller senare

• En fjärrenhet som är kopplad till din Mac eller en annan iPhone, iPad eller iPod touch

Länka Keynote Remote till Mac-datorn

Du kan spela upp presentationen på din Mac och fjärrstyra den med din iPhone, iPad eller iPod touch.

1. Aktivera wifi på din iPhone eller iPad och aktivera wifi på din Mac.

2. Öppna Keynote på din Mac.

3. Gå till menyraden, välj Keynote > Inställningar, klicka på Fjärrkontroller och markera därefter kryssrutan Aktivera.

4. Öppna appen Keynote på din iPhone eller iPad och tryck på knappen Keynote RemoteNo alt supplied for Image i verktygsfältet. Om du inte ser knappen Keynote Remote trycker du på knappen TillbakaNo alt supplied for Image och sedan på knappen Keynote Remote.

5. Tryck på Fortsätt på din iPhone eller iPad.

6. Klicka på knappen Länka bredvid namnet på din iPhone eller iPad, på Mac-datorn.

7. Kontrollera att den fyrsiffriga lösenkoden som visas matchar på båda enheterna och klicka sedan på Bekräfta på din Mac.

När du har länkat dina enheter läser du om hur du använder Keynote Remote.

Länka Keynote Remote till en annan iPhone eller iPad

Du kan spela upp presentationen på din iPhone eller iPad och fjärrstyra den med en annan enhet.

1. Slå på wifi på båda enheterna.

2. Öppna Keynote-presentationen på enheten med presentationen.

3. Tryck på knappen MerNo alt supplied for Image i verktygsfältet, tryck på Tillåt fjärrstyrning och slå sedan på Aktivera fjärrkontroller.

4. Öppna Keynote-programmet på den enhet som du vill använda som fjärrkontroll.

5. Tryck på knappen Keynote RemoteNo alt supplied for Image i verktygsfältet. Om du inte ser knappen Keynote Remote trycker du på knappen TillbakaNo alt supplied for Image och sedan på knappen Keynote Remote.

6. Tryck på Fortsätt på din iPhone eller iPad.

7. Tryck på Länka bredvid fjärrenheten på presentationsenheten.

8. Kontrollera att den fyrsiffriga lösenkoden som visas matchar på dina enheter och klicka sedan på Bekräfta.

När du har länkat dina enheter läser du om hur du använder Keynote Remote.

Använda Keynote Remote

1. När du länkat Keynote Remote till din Mac, iPhone eller iPad följer du dessa steg för att styra bildspelet.

2. Aktivera wifi på din iPhone eller iPad och aktivera wifi på din Mac.

3. Öppna Keynote-presentationen på enheten med presentationen.

4. Öppna appen Keynote på Keynote Remote-enheten och tryck sedan på knappen Keynote RemoteNo alt supplied for Image. Ser du inte knappen Keynote Remote trycker du på knappen Tillbakaknappen Tillbaka och trycker sedan på knappen Keynote Remote.

5. Tryck på Spela upp och välj sedan vad du vill göra:

• Om du vill använda en annan layout trycker du på knappen LayoutNo alt supplied for Image och väljer sedan ett alternativ.

• Svep åt endera hållet om du vill gå till nästa eller föregående bild.

• Om du vill markera eller peka på delar i en presentationsbild medan du presenterar trycker du på knappen för MarkeringNo alt supplied for Image och väljer ett alternativ. Stäng Markering genom att trycka på knappen StängNo alt supplied for Image.

6. När du vill avsluta presentationen trycker du på Stäng-knappen eller sveper nedåt med två fingrar.

Om enheterna inte håller sig uppkopplade ansluter du båda enheterna till samma wifi-nätverk på din Mac och din iPhone eller iPad.