Hantera hälsodata på din iPhone, iPod touch och Apple Watch

Du kan ställa in appar och tillbehör för att skicka data till appen Hälsa, ange data manuellt och ändra hur Hälsa prioriterar data från dessa källor.

Så här lägger du till data i appen Hälsa

Appen Hälsa räknar automatiskt dina steg, promenader och löprundor. Om du har en Apple Watch spåras automatiskt alla dina aktivitetsdata. Om du redan använder en annan app för att hålla koll på din hälsa kan du lägga till data från den appen i appen Hälsa, så att all information finns på ett ställe.

Ange information om din hälsa

1. Öppna appen Hälsa och tryck på fliken Bläddra.
  2. Tryck på en kategori, till exempel Aktivitet.
  3. Tryck på en underkategori, till exempel Steg.
  4. Tryck på Lägg till data i det övre högra hörnet.
  5. Ange datum, tid och data om aktiviteten.
  6. När du är klar trycker du på Lägg till.

Lägg till information från andra appar

1. Öppna appen Hälsa.
  2. Tryck på din profilbild i det övre högra hörnet
  3. Tryck på Appar under Integritet. Du kan se appar som du redan äger som är kompatibla med Hälsa. Om en app inte visas är den kanske inte kompatibel.
  4. Tryck på en app och aktivera de hälsokategorier du vill att appen ska spåra.

Du kanske måste öppna appen och justera inställningarna för att tillåta den att dela data med appen Hälsa.

Hitta appar som är kompatibla med Hälsa

1. Öppna appen Hälsa och tryck på fliken Bläddra.
  2. Tryck på en kategori, till exempel Sömn.
  3. Tryck på en underkategori, till exempel Sömnanalys.
  4. Rulla ner till de appar som rekommenderas för den kategorin, och tryck sedan på en app för att lära dig mer om den och hämta den.
  5. Gå tillbaka till dina integritetsinställningar i appen Hälsa för att tillåta appen att läsa eller skriva data i appen Hälsa.

Du bestämmer vilken information som ska finnas i appen Hälsa och vilka appar som får hämta data därifrån. Appar som har åtkomst till HealthKit måste ha en integritetspolicy. Läs appens integritetspolicy innan du ger den åtkomst till dina hälso- och träningsuppgifter.

Lägga till information från din Apple Watch

• Om du vill visa dina mål och dina data för rörelse, träning och stående öppnar du appen Hälsa, trycker på fliken Bläddra och trycker sedan på Aktivitet.
  • Om du vill visa information om din puls öppnar du appen Hälsa, trycker på fliken Bläddra och trycker sedan på Hjärta. Läs mer om exaktheten och begränsningarna för pulsmätaren.
  • Om du vill visa data från appen Andas öppnar du appen Hälsa, trycker på fliken Bläddra och trycker sedan på Mindfulness. Läs mer om appen Andas.
  • Andra Apple Watch-appar kan också läsa och skriva Hälsodata. Du kan hantera dem direkt på din Apple Watch: Gå till Inställningar > Hälsa > Appar.

Prova de här stegen om Hälsa inte spårar stegen eller annan information:

1. Öppna appen Hälsa.
  2. Tryck på din profil  och tryck sedan på Enheter.
  3. Tryck på din Apple Watch.
  4. Tryck på Integritetsinställningar och se till att Konditionsspårning är aktiverat.

Så här hanterar Hälsa data från flera källor

Appen Hälsa tar liknande data från olika källor, till exempel stegantal från din iPhone och aktiviteter från din Apple Watch, och ordnar sedan informationen baserat på vilken enhet den kommer från. Som standard prioriteras uppgifterna så här i Hälsa:

1. Hälsodata som du lägger till manuellt.
  2. Data från din iPhone, iPod touch och Apple Watch.
  3. Data från appar och Bluetooth-enheter.

När du lägger till en datakälla visas den ovanför alla övriga appar och enheter som bidrar med data till Hälsa. Du kan ändra ordningen på källor när som helst

Visa datakällor

Så här ser du vilka enheter och appar som uppdaterar data för specifika hälsokategorier:

1. Öppna appen Hälsa och tryck på fliken Bläddra.
  2. Tryck på en kategori, till exempel Aktivitet. Om du inte ser kategorin kan du svepa nedåt så att sökfältet visas, och sedan ange en kategori.
  3. Tryck på en underkategori, till exempel Steg.
  4. Rulla ner och tryck på Datakällor och behörighet. Bara de källor som bidrar till datatypen visas.

Så här visar du alla dina källor för appen Hälsa:

1. Öppna appen Hälsa.
  2. Tryck på din profilbild i det övre högra hörnet
  3. Rulla ner till Integritet och tryck sedan på Appar eller Enheter.

Prioritera datakällor

Så här väljer du vilka källor som Hälsa ska använda först:

1. Öppna appen Hälsa och tryck på fliken Bläddra.
  2. Tryck på en kategori och tryck sedan en underkategori.
  3. Rulla ner och tryck på Datakällor och behörighet.
  4. Tryck på Redigera.
  5. Tryck och håll ner knappen Ordna om  bredvid en datakälla, och dra den sedan upp eller ner i listan.
  6. Om du vill stänga av en datakälla så att den inte skickar i en viss kategori, trycker du på markeringen vid datakällan.
  7. Tryck på Klar.

Om flera källor bidrar med samma datatyp har datakällan högst upp prioritet över andra datakällor. Nya appar eller enheter som du lägger till visas automatiskt överst i listan, ovanför din iPhone eller iPod touch.

Säkerhetskopiera dina hälsouppgifter

Hälsouppgifter lagras i iCloud och krypteras när de skickas mellan iCloud och enheten och när de lagras i iCloud. End-to-end-kryptering kräver iOS 12 och tvåfaktorsautentisering. Om du inte vill lagra din uppgifter i iCloud går du till Inställningar > [ditt namn] > i iCloud och stänger av Hälsa.

Om du inte använder iCloud kan du säkerhetskopiera dina uppgifter i Hälsa genom att kryptera din iTunes-säkerhetskopia

Den information som du skapar eller samlar in om dig själv är under din kontroll och krypteras med din lösenkod när du låser din iPhone.

Utforska fler hälsofunktioner

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.