Radera musik, filmer och TV-program från iPhone, iPad och iPod touch

Du kan radera innehåll som du köpt i iTunes Store och hämtat till din iOS-enhet.

Radera musik och musikvideor

I appen Musik kan du radera låtar, album, spellistor och musikvideor som är hämtade till din enhet. Om du ser en hämtningssymbol rosa symbol för molnhämtning bredvid det köpta innehållet är objektet lagrat i molnet, inte på din enhet.

Radera objekt i appen Musik

Du kan ta bort enskilda objekt i appen Musik.

1. Leta reda på objektet som du vill ta bort i Musik-appen. Om du ser en rosa symbol för molnhämtning bredvid objektet är det lagrat i molnet, inte på din enhet. När objekt är lagrade i molnet tar de inte upp något lagringsutrymme på din enhet.
  2. Tryck på och håll in objektet som du vill ta bort.
  3. I menyn som visas trycker du på Ta bort eller Radera från bibliotek rosa papperskorg.
  4. För att bekräfta trycker du på Ta bort hämtning eller Ta bort hämtningar. Om du ser ”Radera från bibliotek” har du lagt till objektet via Apple Music. Tryck på ”Radera från bibliotek” för att ta bort objektet helt från alla dina enheter och iCloud-musikbiblioteket.

Radera musik i Inställningar

Du kan radera all musik från din enhet i Inställningar.

1. Gå till Inställningar > Allmänt > iPhone-lagring.
  2. Rulla till Musik och tryck på den.
  3. Under Rekommendationer sveper du åt vänster på Alla låtar.
  4. Tryck på Radera.

I den här menyn kan du också svepa åt vänster på en artist, album eller låt och trycka på Radera för att ta bort den från enheten.

Om du inte gör musik tillgänglig för användning offline på en iPhone, iPad eller iPod touch cachelagras den i det utrymme som finns ledigt på enheten. Enheten raderar cacheminnet och den cachelagrade musiken när det behövs utrymme.

Om du inte kan radera din musik

Du kan ha synkat musiken eller musikvideorna manuellt från iTunes på din dator till din iPhone, iPad eller iPod touch med USB. Stäng av synkronisering i iTunes för att radera objektet.

Om du inte vill att ett köp från iTunes ska visas i appen Musik, men inte vill radera det, kan du dölja det istället. Läs om hur du döljer objekt som lagras i molnet.

Radera filmer och TV-program

Du kan radera filer och tv-program som du har hämtat till din enhet i appen Apple TV1 eller appen Videor. Om du ser en hämtningssymbol blå molnhämtningssymbol bredvid det köpta innehållet är objektet lagrat i molnet, inte på din enhet.

1 Appen Apple TV är endast tillgänglig i vissa länder och regioner. Se
för att få reda på om appen TV är tillgänglig i ditt land eller region.

Radera objekt i appen TV

1. Tryck på Bibliotek längst ner på skärmen i appen TV och tryck därefter på Hämtade.2
  2. Hitta filmen eller tv-avsnittet som du vill radera.
  3. Om du vill radera en film trycker du på knappen hämtad. Om du vill radera ett tv-avsnitt trycker du och håller in avsnittets titel.
  4. Tryck på Radera hämtning blå papperskorg

Om du använder appen Videor istället för appen TV raderar du filmer genom att trycka på Redigera högst upp till höger på fliken Filmer och raderar tv-avsnitt genom att svepa till vänster på avsnittets titel.

2 Du kan bara hämta videor som finns i ditt Bibliotek. Läs mer om appen Apple TV.

Radera filmer och tv-program i Inställningar

1. Gå till Inställningar > Allmänt > iPhone-lagring.
  2. Tryck på appen TV eller appen Videor och tryck på Granska iTunes-videor. Om du inte ser Granska iTunes-videor är inget hämtat till enheten.
  3. Hitta filmen, tv-programmet eller avsnittet som du vill radera, svep vänster och tryck på Radera.

Du kanske även kan radera objekt i apparna TV eller Videor.

Om du inte kan radera dina filmer eller tv-program

Du kan ha synkat hemvideorna, filmerna eller tv-programmen manuellt från iTunes på din dator till din iPhone, iPad eller iPod touch med USB. Stäng av synkronisering i iTunes för att radera objektet.

Om du inte vill att ett köp från iTunes Store ska visas i appen Apple TV eller appen Videor kan du dölja det. Läs om hur du döljer objekt som lagras i molnet. Hyrfilmer från iTunes Store raderas automatiskt när uthyrningsperioden tar slut.

Läs mer

Läs om hur du kontrollerar lagringsutrymmet på din iPhone, iPad eller iPod touch, eller hur du frigör lagringsutrymme på din Mac.

Om du vill få tillbaka ett objekt efter att du har raderat det kan du hämta dina tidigare inköp igen.