Radera musik, filmer och TV-program från din enhet

Du kan ta bort innehåll som du har köpt i iTunes Store och hämtat till din dator, iOS-enhet eller Android-enhet.

Radera musik och musikvideor

Du kan radera låtar, album, spellistor och musikvideor som du har hämtat till din enhet. Om du ser en hämtningsikon hämtningsikonen bredvid ett objekt lagras objektet i molnet och inte på din enhet.

Radera objekt i Apple Music-appen

Du kan radera enskilda objekt i Musik-appen på din iOS-enhet eller Apple Music-appen på din Android-enhet.

1. I Apple Music-appen letar du upp objektet som du vill radera. Om du ser hämtningsikonen vid objektet lagras det i molnet och inte på din enhet. När objekt lagras i molnet tar de inte upp något lagringsutrymme på din enhet.
  2. Tryck på och håll ned objektet som du vill radera.
  3. I menyn som visas trycker du på Ta bort.
  4. Du kan bekräfta genom att trycka på Ta bort hämtning eller Ta bort hämtningar. Om du ser ”Radera från bibliotek” har du lagt till objektet via Apple Music. Tryck på ”Radera från bibliotek” för att ta bort det helt från alla dina enheter och iCloud-musikbiblioteket.

Radera objekt i iTunes

1. I iTunes på en Mac eller PC kontrollklickar eller högerklickar du på objektet som du vill radera. Om du ser hämtningsikonen vid objektet lagras det i molnet och inte på din enhet. När objekt lagras i molnet tar de inte upp något lagringsutrymme på din enhet.
  2. Välj Radera från biblioteket och klicka sedan på Radera låt.
  3. Klicka på Flytta till papperskorgen. Om du vill behålla objektet på datorn, men ta bort det från iTunes klickar du på Behåll fil.

Du kan se dubbletter i ditt iTunes-bibliotek genom att gå till biblioteket och välja Arkiv > Bibliotek > Visa dubblettobjekt.

Radera musik i iOS-inställningarna

På din iPhone kan du ta bort musik från enheten via Inställningar.

1. Gå till Inställningar > Allmänt > iPhone-lagring.
  2. Rulla till Musik och tryck på den.
  3. Svep vänster på en artist, ett album eller en låt.
  4. Tryck på Radera.

Du kan även ta bort all musik från den här menyn. Under Rekommendationer sveper du åt vänster på Alla låtar och trycker sedan på Ta bort.

Om du inte gör musik tillgänglig för användning offline på en iPhone, iPad eller iPod touch cachelagras den i det utrymme som finns ledigt på enheten. Enheten raderar cacheminnet och den cachelagrade musiken när det behövs utrymme.

Om du inte kan radera din musik

Du kan ha synkroniserat musiken eller musikvideorna manuellt från iTunes på din dator till din iPhone, iPad eller iPod touch med USB. Stäng av synkronisering i iTunes för att radera objektet.

Om du inte vill att ett iTunes-köp ska visas i Apple Music-appen, samtidigt som du inte vill radera det, kan du istället dölja det. Läs om hur du döljer objekt som lagras i molnet.

Radera filmer och TV-program

Du kan radera filmer och tv-program som du har hämtat till din enhet i Apple TV-appen*. Om du ser en hämtningsikon hämtningsikon bredvid det köpta innehållet är objektet lagrat i molnet, inte på din enhet.

*Apple TV-appen är inte tillgänglig i alla länder och regioner. Se om Apple TV-appen är tillgänglig i ditt land eller din region.

Radera objekt i Apple TV-appen

1. Tryck på Bibliotek längst ner på skärmen i Apple TV-appen och tryck därefter på Hämtad.* Om du inte ser Hämtad finns det inga hämtade videor på din enhet.
  2. Svep vänster på en film eller ett tv-program.
  3. Tryck på Radera.

Om du vill ta bort flera objekt trycker du på Redigera, på objekten och sedan på Ta bort i det övre högra hörnet.

*Du kan bara hämta videor som finns i ditt Bibliotek. Läs mer om Apple TV-appen.

Radera filmer och TV-program i Inställningar

1. På din iPhone går du till Inställningar > Allmänt > iPhone-lagringsutrymme.
  2. Tryck på Apple TV-appen och sedan på Granska iTunes-videor. Om du inte ser Granska iTunes-videor är inget hämtat till enheten.
  3. Hitta filmen, TV-programmet eller avsnittet som du vill radera, svep vänster och tryck på Radera.

Läs om hur du raderar filmer och TV-program i iTunes på din Mac eller PC.

Om du inte kan radera dina filmer eller TV-program

Du kan ha synkat hemvideorna, filmerna eller TV-programmen manuellt från iTunes på din dator till din iPhone, iPad eller iPod touch med USB. Stäng av synkronisering i iTunes för att radera objektet.

Om du inte vill att ett köp från iTunes Store ska visas i Apple TV-appen kan du dölja det. Läs om hur du döljer objekt som lagras i molnet. Hyrfilmer från raderas automatiskt när uthyrningsperioden tar slut.