Radera musik, filmer och TV-program från din enhet

Du kan ta bort innehåll som du har köpt i iTunes Store och hämtat till din dator, iOS-enhet eller Android-enhet.

Radera musik och musikvideor

Du kan radera låtar, album, spellistor och musikvideor som du har hämtat till din enhet. Om du ser en hämtningsikon hämtningsikonen vid innehållet lagras objektet i molnet och inte på din enhet.

Radera objekt i Apple Music-appen

Du kan radera enskilda objekt i Musik-appen på din iOS-enhet eller Apple Music-appen på din Android-enhet.

1. I Apple Music-appen letar du upp objektet som du vill radera. Om du ser hämtningsikonen vid objektet lagras det i molnet och inte på din enhet. När objekt lagras i molnet tar de inte upp något lagringsutrymme på din enhet.
  2. Tryck på och håll ned objektet som du vill radera.
  3. I menyn som visas trycker du på Ta bort.
    En iPhone som visar knappen Ta bort högst upp i menyn som visas.
  4. Du kan bekräfta genom att trycka på Ta bort hämtning eller Ta bort hämtningar. Om du ser ”Radera från bibliotek” har du lagt till objektet via Apple Music. Tryck på ”Radera från bibliotek” för att ta bort objektet helt från alla dina enheter och iCloud-musikbiblioteket.

Radera objekt i iTunes

1. I iTunes på en Mac eller PC kontrollklickar eller högerklickar du på objektet som du vill radera. Om du ser hämtningsikonen vid objektet lagras det i molnet och inte på din enhet. När objekt lagras i molnet tar de inte upp något lagringsutrymme på din enhet.
  2. Välj Radera från biblioteket och klicka sedan på Radera låt.
  3. Klicka på Flytta till papperskorgen. Om du vill behålla objektet på datorn, men ta bort det från iTunes klickar du på Behåll fil.

Du kan se dubbletter i ditt iTunes-bibliotek genom att gå till biblioteket och välja Arkiv > Bibliotek > Visa dubblettobjekt.

Radera musik i iOS-inställningarna

På din iPhone kan du ta bort all musik från enheten via Inställningar.

1. Gå till Inställningar > Allmänt > iPhone-lagring.
  2. Rulla till Musik och tryck på den.
  3. Under Rekommendationer sveper du åt vänster på Alla låtar.
    En iPhone som visar knappen Radera som dyker upp när du sveper åt vänster.
  4. Tryck på Radera.

I den här menyn kan du också svepa åt vänster på en artist, ett album eller en låt och trycka på Radera för att ta bort den från enheten.

Om du inte gör musik tillgänglig för användning offline på en iPhone, iPad eller iPod touch cachelagras den i det utrymme som finns ledigt på enheten. Enheten raderar cacheminnet och den cachelagrade musiken när det behövs utrymme.

Om du inte kan radera din musik

Du kan ha synkroniserat musiken eller musikvideorna manuellt från iTunes på din dator till din iPhone, iPad eller iPod touch med USB. Stäng av synkronisering i iTunes för att radera objektet.

Om du inte vill att ett iTunes-köp ska visas i Apple Music-appen, samtidigt som du inte vill radera det, kan du istället dölja det. Läs om hur du döljer objekt som lagras i molnet.

Radera filmer och TV-program

Du kan radera filer och TV-program som du har hämtat till din enhet i appen Apple TV1 eller appen Videor. Om du ser en hämtningsikon hämtningsikon bredvid det köpta innehållet är objektet lagrat i molnet, inte på din enhet.

1. Appen Apple TV är endast tillgänglig i vissa länder och regioner. Se för att ta reda på om appen TV är tillgänglig i ditt land eller region.

Radera objekt i appen TV

1. Tryck på Bibliotek längst ner på skärmen i appen TV och tryck därefter på Hämtad.2
  2. Leta reda på filmen eller tv-avsnittet som du vill radera.
  3. Om du vill radera en film eller samtliga avsnitt av en tv-säsong trycker du på Hämtad. Om du vill radera ett enskilt tv-avsnitt trycker du och håller in avsnittets titel.
    En iPhone som visar knappen Hämtad under beskrivningen av ett TV-program.
  4. Tryck på Ta bort hämtningen knappen Ta bort hämtningen

Om du använder appen Videor istället för appen TV raderar du filmer genom att trycka på Redigera högst upp till höger på fliken Filmer och raderar tv-avsnitt genom att svepa till vänster på avsnittets titel.

2. Du kan bara hämta videor som finns i ditt Bibliotek. Läs mer om appen Apple TV.

Radera filmer och TV-program i Inställningar

1. På din iPhone går du till Inställningar > Allmänt > iPhone-lagringsutrymme.
  2. Tryck på appen TV eller appen Videor och tryck på Granska iTunes-videor. Om du inte ser Granska iTunes-videor är inget hämtat till enheten.
    En iPhone som visar avsnittet Rekommendationer, vilket innefattar Granska iTunes-videor.
  3. Hitta filmen, TV-programmet eller avsnittet som du vill radera, svep vänster och tryck på Radera.

Du kanske även kan radera objekt i apparna TV eller Videor.

Läs om hur du raderar filmer och TV-program i iTunes på din Mac eller PC.

Om du inte kan radera dina filmer eller TV-program

Du kan ha synkat hemvideorna, filmerna eller TV-programmen manuellt från iTunes på din dator till din iPhone, iPad eller iPod touch med USB. Stäng av synkronisering i iTunes för att radera objektet.

Om du inte vill att ett köp från iTunes Store ska visas i appen Apple TV eller appen Videor kan du dölja det. Läs om hur du döljer objekt som lagras i molnet. Hyrfilmer från iTunes Store raderas automatiskt när uthyrningsperioden tar slut.