Så här flyttar du ditt iTunes-bibliotek till en ny dator

Flytta ditt iTunes-bibliotek från en gammal dator till en ny så du kan spela upp dina mediefiler på och synkronisera dina iOS-enheter med den nya datorn.

Innan du börjar

Innan du flyttar ditt iTunes-bibliotek uppdaterar du din befintliga säkerhetskopia eller gör en ny om du inte har en aktuell säkerhetskopia av iTunes. Genom att uppdatera en gammal säkerhetskopia eller skapa en ny säkerställer du att allt ditt innehåll överförs på rätt sätt och flyttningsprocessen förenklas.

Så här använder du Flyttassistenten

Om du vill flytta ditt bibliotek från en gammal Mac till en ny Mac använder du Flyttassistent på en Mac.

Om du vill flytta ditt bibliotek från en PC till en ny Mac använder du Windows Flyttassistent på en PC.

Använda din iTunes-säkerhetskopia

Du kan använda en säkerhetskopia av iTunes på en extern disk för att manuellt flytta ditt iTunes-bibliotek från din gamla dator till din nya dator.

Om du använder den här metoden på en Mac:

1. Klicka på skrivbordet för att se till att du är i Finder.
  2. Välj Finder> Inställningar från menyn överst på datorskärmen.
  3. Kontrollera att extern disk och hårddisk är valda.

Del 1: Installera iTunes på den nya datorn

Kontrollera att du har den senaste versionen av iTunes.

Del 2 (valfri): Flytta allt nytt innehåll

Om du har använt iTunes på din nya dator kan du flytta dina mediefiler till en ny mapp. Det ser till att sådant som du har lagt till på din nya dator hålls separat från ditt gamla bibliotek. Du kan lägga till de här filerna i ditt bibliotek igen i Del 4.

Läs om hur du kan flytta din iTunes Media-mapp till en Mac eller PC.

Del 3: Kopiera iTunes-säkerhetskopian till din nya dator

Så här kopierar du alla dina mediefiler, inklusive biblioteksfilen som innehåller alla spellistor och andra inställningar, till den nya datorn:

1. Leta reda på följande iTunes-mapp på den nya datorn:
    • Mac: Klicka på skrivbordet för att se till att du är i Finder. Välj Gå > Hem från menyraden längst upp på skärmen. Dubbelklicka på mappen Musik.
    • Windows: Navigera till \Users\username\My Music\iTunes.
  2. Dra iTunes-mappen som finns på denna plats till skrivbordet.
    Mac:

Windows:
  3. Leta reda på den externa skivenheten på den nya datorn:
    • Mac: På skrivbordet.
    • Windows: I Den här datorn eller Dator.
  4. Dubbelklicka på den externa skivenheten för att öppna den.
  5. Dra mappen iTunes från din externa enhet till mappen Musik (Mac) eller Min musik (Windows) på den nya datorn. Överföringen kan ta en stund om du har mycket innehåll.
    Mac:

Windows:
  6. Öppna iTunes.

Nu har du flyttat all musik, spellistorna och övrig information – som betyg och antal uppspelningar – från den gamla till den nya datorn.

Del 4 (valfri): Lägga tillbaka nytt innehåll

Kopiera iTunes Media-mappen som du skapade i del 2 till mappen Lägg automatiskt till i iTunes i iTunes Media-mappen som du kopierade i del 3. iTunes importerar automatiskt innehållet.

Hämta igen eller överför dina tidigare inköp

Om du inte har en säkerhetskopia av ditt iTunes-bibliotek och din gamla dator inte är tillgänglig kan du hämta dina tidigare inköp du gjort med ditt Apple ID.

Om du har flera Apple-ID:n kanske du tycker att det är enklare att överföra köp från en enhet efter att du har auktoriserat din nya dator med ditt Apple-ID.

När du överför ditt bibliotek

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.

Senast ändrad: