Så här flyttar du ditt iTunes-bibliotek till en ny dator

Om du skaffar en ny dator kan du flytta ditt iTunes-bibliotek så att du kan spela upp media på och synkronisera med datorn.

Innan du börjar

Gör en ny säkerhetskopia av ditt iTunes-bibliotek eller uppdatera den befintliga innan du flyttar den. Även om du redan har en säkerhetskopia av ditt iTunes-bibliotek gör det här steget att du sparar alla ändringar och underlättar processen.

Flyttning

Om du vill flytta ditt bibliotek till en Mac-dator kan du migrera dina data från en annan Mac eller PC. Om du ersätter din PC kan du kanske använda Windows Easy Transfer. Det här alternativet kanske är långsammare än andra alternativ, men det är mer utförligt.

Använda en extern enhet

Om du använder den här metoden på en Mac:

1. Välj Inställningar i Finder-menyn.
  2. Kontrollera att rutorna för Externa skivor och Hårddiskar är markerade.

Del 1: Installera iTunes

Hämta och installera den senaste versionen av iTunes.

Del 2: Flytta allt nytt innehåll

Om du har använt iTunes på din nya dator kan du flytta dina mediefiler till en ny mapp. Det ser till att sådant som du har lagt till på din nya dator hålls separat från ditt gamla bibliotek. Du kan lägga tillbaka dessa filer i ditt bibliotek i del 4.

Flytta din iTunes Media-mapp (Mac)
Flytta din iTunes Media-mapp (Windows)

Del 3: Kopiera iTunes-säkerhetskopian från din gamla dator

Så här kopierar du alla dina mediefiler, inklusive biblioteksfilen som innehåller alla spellistor och andra inställningar, till den nya datorn:

1. Leta reda på följande mapp på den nya datorn.
    • Mac: Välj Gå > Hem från Finder-menyraden. Dubbelklicka på mappen Musik.
    • Windows XP: Navigera till \Documents and Settings\användarnamn\My Documents\My Music\.
    • Windows Vista: Navigera till \Users\användarnamn\Music\iTunes.
    • Windows 7 och Windows 8: Navigera till \Users\användarnamn\My Music\iTunes.
  2. Dra iTunes-mappen som finns på denna plats till skrivbordet.
    Mac: Från Music-mappen till skrivbordet:

Windows: Från mappen Min musik till skrivbordet:
  3. Leta reda på den externa skivenheten på den nya datorn:
    • Mac: På skrivbordet.
    • Windows: I Den här datorn eller Dator.
  4. Dubbelklicka på den externa skivenheten för att öppna den.
  5. Dra mappen iTunes från din externa enhet till mappen Musik (Mac) eller Min musik (Windows) på den nya datorn. Överföringen kan ta en stund om du har mycket innehåll.
    Mac: Från den externa enheten till Musik-mappen:

Windows: Från den externa enheten till biblioteket Musik:
  6. Öppna iTunes.

Nu har du flyttat all musik, spellistorna och övrig information – som betyg och antal uppspelningar – från den gamla till den nya datorn.

Del 4 (valfri): Lägga tillbaka nytt innehåll

Kopiera iTunes Media-mappen som du skapade i del 2 till mappen Lägg automatiskt till i iTunes i iTunes Media-mappen som du kopierade i del 3. iTunes importerar innehållet automatiskt.

Använda iTunes-molnet

Om du inte har en säkerhetskopia av ditt iTunes-bibliotek och din gamla dator inte är tillgänglig kan du hämta tidigare köp som du gjort med ditt Apple-ID via iTunes-molnet.

Om du har flera Apple-ID:n kanske du tycker att det är enklare att överföra köp från en enhet efter att du har auktoriserat din nya dator med ditt Apple-ID.

Om du tidigare har prenumererat på iTunes-matchning kan du slå på det när din nya dator är auktoriserad.

När du överför ditt bibliotek

1. Om du inte tänker använda din gamla dator längre kan du avauktorisera den genom att välja Affär > Avauktorisera den här datorn från menyraden i iTunes.
  2. Om du använde iTunes på din gamla dator för att säkerhetskopiera din iOS-enhet kan du säkerhetskopiera dina enheter på din nya dator eller manuellt överföra säkerhetskopiorna från den gamla datorn. Läs mer om att skapa och radera säkerhetskopior av iPhone, iPad och iPod touch i iTunes.
  3. Om du använde iCloud på den gamla datorn för synkronisering, installerar du iCloud på den nya.
  4. Om du vill fortsätta att använda den gamla datorn kan du återskapa ditt iTunes-bibliotek. Det förhindrar att en iOS-enhet betraktar den gamla datorn som den nya på grund av gamla biblioteksfiler.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.

Senast ändrad: