Om ljudsignalen som MacBook, MacBook Air eller MacBook Pro gör när du kopplar in den

Bärbara Mac-datorer med en usb-C-port eller en Thunderbolt 3 post (usb-C) låter när du ansluter dem till en strömkälla. Det gör att du vet att datorn känner igen strömadaptern.

Om Mac-datorn är avstängd när du ansluter den till adaptern aktiveras inte ditt tangentbord eller din styrplatta förrän du hör ljudsignalen. Efter ljudsignalen kan du trycka på strömbrytaren eller Touch ID-knappen för att slå på din Mac.

Det rekommenderas att du använder Apples strömadapter som medföljde din dator.