Om ljudsignalen som MacBook eller MacBook Pro gör när du kopplar in den

MacBook (2015 eller senare) och MacBook Pro (2016 eller senare) låter när du ansluter dem till en strömkälla. Det gör att du vet att datorn känner igen strömadaptern.

Om Mac-datorn är avstängd när du ansluter den till adaptern aktiveras inte ditt tangentbord eller din styrplatta förrän du hör ljudsignalen. Efter ljudsignalen kan du trycka på strömbrytaren för att slå på din MacBook eller MacBook Pro.

Det rekommenderas att du använder Apples strömadapter som medföljde din dator.