Ställa in Safari att alltid öppnas på samma webbsida

Lär dig visa samma sida automatiskt varje gång du öppnar Safari på din Mac och se vad du kan göra om webbläsaren har fastnat på en oväntad startsida.

Ange allmänna systeminställningar

Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Allmänt och kontrollera att Stäng fönster när ett program avslutas är valt. Om det alternativet inte är valt öppnas Safari endast på den valda sidan om det var den sista som var öppen när du använde Safari senast. Läs mer om hur din Mac automatiskt öppnar fönster, program och dokument på nytt.

Ange Safari-inställningar

Öppna Safari och välj sedan Safari > Inställningar och klicka på Allmänt. Justera dessa inställningar:

• Öppna Safari med: Välj alla inställningar utom Alla fönster från senaste sessionen. Kontrollera att du följde instruktionerna i det föregående avsnittet om den här menyn inte visas.
  • Nya fönster öppnas med: Välj Startsida.
  • Startsida: Ange webbadressen till sidan som du vill att Safari ska visa när programmet öppnas. Du kan även klicka på Välj nuvarande sida om du vill använda webbadressen till sidan som för närvarande är aktiv.

Om Safari verkar ha fastnat på en oväntad startsida

Om Safari blir kvar på en startsida eller en sökmotor som du inte vill ha trots att du har följt beskrivningen ovan kan en nätfiskewebbplats ha lurat dig att installera okänd eller suspekt programvara.

Uppdatera till den senaste versionen av macOS om du tror att du kan ha fått skadliga program eller reklamprogram på din Mac. Starta om Mac-datorn om du redan har den senaste versionen. macOS har ett inbyggt verktyg som tar bort skadliga program när du startar om Mac-datorn.

Om startsidan ändå inte går att ändra kan du leta efter och ta bort eventuella okända eller suspekta appar, webbläsartillägg och systemkonfigurationsfiler och ta reda på hur du hanterar appsäkerhetsinställningar på din Mac

• Ta bort appar genom att öppna mappen Program på din Mac och dra sedan eventuella suspekta appar till papperskorgen. Välj Finder > Töm papperskorgen.
  • Ta bort webbläsartillägg genom att öppna Safari-inställningar och sedan klicka på Tillägg. Välj alla suspekta tillägg och klicka på knappen Avinstallera.
  • Ta bort systemkonfigurationsprofiler* genom att välja Apple-menyn  > Systeminställningar och sedan klicka på Profiler. Leta efter profiler som du inte känner igen eller som verkar suspekta. Profilen kan men behöver inte verka vara relaterad till startsidan som du vill ändra. Klicka på den suspekta profilen så att den markeras och klicka sedan på knappen Ta bort (-) nedanför profillistan. Bekräfta genom att klicka på Ta bort. Starta om din Mac och försök sedan ändra startsidan i Safari-inställningar igen.

* Om din Mac tillhör din skola eller organisation måste du höra med systemadministratören innan du raderar en nödvändig profil.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.