Om du inte kan använda AirPlay eller spegla enhetens skärm

Om du inte kan strömma innehåll med AirPlay, spegla skärmen på din iOS-enhet eller Mac till din Apple TV eller har ett annat problem med AirPlay läser du om vad du gör.

Se till att dina enheter är påslagna och i närheten

Kontrollera att dina AirPlay-kompatibla enheter är på. Om din Apple TV är i viloläge och använder Ethernet väcker du Apple TV med fjärrkontrollen.

Kontrollera att din AirPlay-kompatibla enhet är i närheten av enheten som du försöker strömma från. Om du inte kan ansluta till en AirPlay-enhet provar du att flytta dig närmare och försöker igen.

Strömma ljud till flera högtalare med AirPlay 2 genom att kontrollera att dina högtalare är kompatibla med AirPlay 2.

Leta efter uppdateringar

Se till att alla dina enheter är kompatibla med AirPlay och uppdatera till den senaste versionen av mjukvaran. Läs om hur du kontrollerar om det finns uppdateringar på:

Anslut alla enheter till samma Wi-Fi-nätverk

• iPhone, iPad och iPod touch: Gå till Inställningar > Wi-Fi. Se även till att Bluetooth är aktiverat.
  • Apple TV: Gå till inställningar > Nätverk. Om Apple TV använder Ethernet kontrollerar du att kabeln är ansluten till routern som du använder för wifi.
  • Mac: Klicka på  i menyfältet.
  • HomePod: *HomePod använder samma wifi-nätverk som iOS-enheten den ställdes in med. Om din iOS-enhet befinner sig inom räckhåll från HomePod och är ansluten till ett annat wifi-nätverk visar HomePod meddelandet ”Wifi-nätverk” i appen Hem. Om du vill ansluta HomePod till samma wifi-nätverk som din iOS-enhet öppnar du appen Hem, trycker och håller ned HomePod, trycker på Inställningar och sedan på Flytta HomePod till [wifi-nätverk] längst upp på skärmen.
  • AirPlay-kompatibla högtalare från tredje part: Gå till tillverkarens webbplats för att se hur du ansluter dem till ditt wifi-nätverk.

Kontrollera dina AirPlay-inställningar

Om du inte kan använda AirPlay till en Apple TV eller HomePod* kontrollerar du AirPlay-inställningarna för den enheten.

Om du använder en Mac eller pc kan du inte använda AirPlay via HomePod* om du har valt Bara personer som delar det här hemmet.