Om skärmdubblering eller strömning inte fungerar på din AirPlay-kompatibla enhet

Läs om vad du ska göra om du inte kan strömma ditt innehåll med AirPlay, dubblera skärmen från din iOS-enhet eller Mac-dator till din Apple TV eller smart-tv eller har andra problem med att använda AirPlay.

Försök först med det här

Kontrollera om du behöver hjälp efter varje steg.

1. Se till att dina AirPlay-kompatibla enheter är på och nära varandra.
  2. Kontrollera att enheterna är uppdaterade till den senaste mjukvaran och att de använder samma wifi-nätverk.
  3. Starta om enheterna som du vill använda med AirPlay eller skärmdubblering.

Om du blir uppmanad att ange ett lösenord kan det bero på att du har aktiverat begränsningar eller så kan du behöva justera inställningarna för ditt AirPlay-lösenord.

Behöver du mer hjälp?

Om du har ett annat problem med AirPlay kan du läsa om vad du kan göra.

Om din musik oväntat stoppas

Om musiken oväntat slutar spelas upp använder du din enhet eller Siri för att börja spela upp musik igen. I vissa situationer kan appen Hem använda din HomePod*, Apple TV eller en AirPlay-kompatibel högtalare som huvudkälla för ljudströmning av musik (även om din HomePod* eller Apple TV inte spelar musik just nu). Om du använder Siri på den enheten eller utför en annan uppgift kan uppspelningen stoppas någon annanstans. Du kan även använda en iOS-enhet eller dator med iTunes som ljudkälla för att manuellt strömma musik istället.

Om du får bild men inget ljud

Om du inte hör ljud när du strömmar video från din iOS-enhet eller Mac till din Apple TV kontrollerar du att ljudet är uppskruvat, och inte tystat, på både din iOS-enhet och tv eller mottagare.

Om du strömmar video från en iPhone eller iPad kontrollerar du reglaget Ringsignal/Ljud av. Om det är inställt på tyst läge visas ett orangefärgat streck. Växla reglaget så att ringsignalen slås på.

Om du fortfarande inte kan använda AirPlay efter dessa steg kontaktar du Apple-supporten.

* HomePod är inte tillgängligt i alla länder och regioner.