Använda AirPlay för att strömma video eller för skärmdubblering

Strömma eller dela innehåll från dina Apple-enheter till en Apple TV eller AirPlay 2-kompatibel smart-tv med AirPlay. Strömma en video. Dela dina bilder. Eller använd skärmdubblering på din enhet.

En animering på iOS visar att AirPlay-väljaren visas, Office har valts och sedan bekräftar ett meddelandekort AirPlay till Office.

Strömma video från din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Anslut din enhet till samma wifi-nätverk som din Apple TV eller AirPlay 2-kompatibla smart-tv.
  2. Leta upp videon som du vill strömma.
  3. Tryck på . Du kanske måste trycka på en annan symbol först i vissa appar från tredje part.* Tryck på i appen Bilder och sedan på .
  4. Välj din Apple TV eller AirPlay 2-kompatibla smart-tv. Behöver du hjälp?

Sluta strömma genom att trycka på  i appen som du strömmar från. Tryck sedan på din iPhone, iPad eller iPod touch från listan.

* Vissa videoappar stöder kanske inte AirPlay. Kolla i App Store för tvOS om appen är tillgänglig på Apple TV om du inte kan använda AirPlay med en videoapp.

Om en video strömmas automatiskt till en AirPlay-enhet

Din enhet kanske strömmar video automatiskt till en Apple TV eller AirPlay 2-kompatibel smart-tv som du använder ofta. Om du öppnar en videoapp och ser i det övre vänstra hörnet har AirPlay-enheten redan valts.

Tryck på och sedan på en annan enhet om du vill använda AirPlay med en annan enhet, eller tryck på iPhone om du vill sluta strömma med AirPlay.

Strömma video från din Mac

1. Anslut din Mac till samma Wi-Fi-nätverk som din Apple TV eller AirPlay 2-kompatibla smart-tv.
  2. Öppna programmet eller webbsidan som du vill strömma videon från på din Mac.
  3. Klicka på  i reglagen för videouppspelning.
  4. Välj din Apple TV eller smart-tv. Behöver du hjälp?

Sluta strömma video genom att klicka på  i kontrollerna för videouppspelning och sedan välja Stäng av AirPlay.

En animering på iOS visar Kontrollcenter, Skärmdubblering är valt och kortet visas, Office är valt och en uppmaning om en AirPlay-kod visas.

Dubblera din iPhone, iPad eller iPod touch

Använd Skärmdubblering för att se hela skärmen på din iPhone, iPad eller iPod touch på din Apple TV eller AirPlay 2-kompatibla smart-TV.

1. Anslut din iPhone, iPad eller iPod touch till samma trådlösa nätverk som din Apple TV eller AirPlay 2-kompatibla smart-tv.
  2. Öppna Kontrollcenter:
    • På en iPhone X eller senare eller en iPad med iPadOS eller senare sveper du nedåt från skärmens övre högra hörn.
    • På en iPhone 8 eller tidigare eller iOS 11 eller tidigare sveper du uppåt från skärmens nederkant.
  3. Tryck på  Skärmdubblering.