Använda AirPlay eller skärmdubblering på en iPhone, iPad eller iPod touch

Strömma innehåll till din Apple TV eller en annan AirPlay-kompatibel enhet eller dubblera hela skärmen från din iOS-enhet.

Det här kan du spela upp via AirPlay

• Du kan spela upp bilder och videor via AirPlay från en iOS-enhet till en Apple TV.
  • Du kan spela upp musik via AirPlay från en iOS-enhet till en Apple TV, AirPort Express eller AirPlay-kompatibla högtalare.
  • Du kan dela din skärm från en iOS-enhet till en Apple TV.

Spela upp AirPlay-innehåll från din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Se till att du är nära din Apple TV.
  2. Öppna appen vars innehåll du vill spela upp via AirPlay.
  3. Tryck på AirPlay-symbol eller . I en del appar, till exempel Bilder, trycker du på och sedan på AirPlay. Du kan även använda Kontrollcenter för att spela upp musik via AirPlay genom att helt enkelt byta ljudutgång.
  4. Välj AirPlay-enheten. Ser du inte din Apple TV eller AirPlay-kompatibla enhet? Prova med att ansluta iOS-enheten till samma Wi-Fi-nätverk som enheten vars innehåll du vill spela upp via AirPlay. Behöver du hjälp?

Vill du spela upp innehåll via AirPlay från iTunes på din Mac eller PC?

Dubblera din iPhone, iPad eller iPod touch

Så här dubblerar du hela iOS-skärmen på din Apple TV:

1. Se till att du är nära din Apple TV.
  2. På iOS-enheten sveper du uppåt från skärmens nederkant så att du öppnar Kontrollcenter.
  3. Tryck på  Skärmdubblering i Kontrollcenter och välj sedan din Apple TV i listan. Ser du inte din Apple TV eller AirPlay-kompatibla enhet? Prova med att ansluta iOS-enheten till samma Wi-Fi-nätverk som enheten vars innehåll du vill spela upp via AirPlay.
  4. Om du uppmanas att ange ett lösenord för AirPlay på TV-skärmen skriver du lösenordet på din iOS-enhet.

Din TV använder samma orientering och bildförhållande som på skärmen på din iOS-enhet. Om du vill fylla hela TV-skärmen med den dubblerade iOS-enhetens skärmbild ändrar du TV-apparatens bildförhållande eller zoomningsinställningar.

Stänga av AirPlay eller skärmdubblering

1. Öppna appen som använder AirPlay.
  2. Tryck på AirPlay-symbol eller . När du vill sluta spegla iOS-enheten, ska du öppna Kontrollcenter och trycka på Skärmdubblering.
  3. Tryck på iOS-enheten i listan.

Få hjälp

Om du behöver hjälp med något av följande problem kan du läsa om vad du ska göra:

• Din AirPlay-enhet visas inte i Kontrollcenter, eller så visas inga alternativ alls för AirPlay.
  • Meddelandet ”Söker efter Apple TV” visas.
  • Du ser video men hör inget ljud.
  • Du upptäcker störningar i nätverket eller avbrott i innehållet.