Så här spelar du upp en video med AirPlay och speglar enhetens skärm på en Apple TV

Använd AirPlay till att se det som visas på din enhet direkt på Apple TV. Strömma en video. Dela dina bilder. Eller spegla exakt det som visas på enhetens skärm med AirPlay.

Spela upp video från din iPhone, iPad eller iPod touch via AirPlay

1. Öppna appen som du vill använda med AirPlay.
  2. Tryck på . I en del appar, till exempel Bilder, trycker du på och sedan på AirPlay.
  3. Välj din Apple TV. Om du inte ser din Apple TV ser du till att din iOS-enhet är ansluten till samma wifi-nätverk som din Apple TV. Behöver du hjälp?

Sluta strömma genom att trycka på  i appen som du strömmar från. Tryck sedan på din iPhone, iPad eller iPod touch från listan.

Använda AirPlay för video från din Mac

1. På din Mac öppnar du programmet som du vill strömma videon från.
  2. I reglagen för videouppspelning klickar du på .
  3. Välj din Apple TV. Om du inte ser din Apple TV ser du till att din Mac-enhet är ansluten till samma wifi-nätverk som din Apple TV. Behöver du hjälp?

Sluta strömma video genom att klicka på  i kontrollerna för videouppspelning och sedan välja Stäng av AirPlay.

Dubblera din iPhone, iPad eller iPod touch

Använd Skärm­dubblering för att se hela iOS-enhetens skärm på din Apple TV.

1. På iOS-enheten öppnar du Kontrollcenter och trycker på Skärmdubblering.
  2. Tryck på Apple TV i listan. Om du inte ser din Apple TV ser du till att din iOS-enhet är ansluten till samma wifi-nätverk som din Apple TV. Behöver du hjälp?
  3. Om du uppmanas att ange ett lösenord för AirPlay på TV-skärmen skriver du lösenordet på din iOS-enhet.

Din TV använder samma orientering och bildförhållande som på skärmen på din iOS-enhet. Om du vill fylla hela TV-skärmen med den dubblerade iOS-enhetens skärmbild ändrar du TV-apparatens bildförhållande eller zoomningsinställningar.

När du vill sluta spegla iOS-enheten, ska du öppna Kontrollcenter och trycka på Skärmdubblering och sedan trycka på Sluta spegla. Eller tryck på menyknappen på Apple TV Remote.

Spegla eller utöka din Mac-bildskärm

Med Apple TV kan du spegla hela skärmen på din Mac med din tv eller använda din tv som en separat bildskärm.

1. På din Mac klickar du på  i menyfältet längst upp på skärmen.
  2. Välj din Apple TV. Om du inte ser din Apple TV ser du till att din Mac-enhet är ansluten till samma wifi-nätverk som din Apple TV. Behöver du hjälp?
  3. Om du uppmanas att ange ett lösenord för AirPlay på tv-skärmen skriver du lösenordet på din Mac.

Ändra storleken på det speglade skrivbordet på din TV genom att klicka på  i menyfältet. Välj sedan Spegla inbyggd skärm för att matcha storleken på ditt skrivbord eller Spegla Apple TV för att matcha storleken på din tv.

Med AirPlay kan du även använda din tv som en separat bildskärm för din Mac. Klicka bara på  i menyfältet och välj sedan Använd som separat bildskärm.

Sluta spegla eller använd din TV som separat bildskärm genom att klicka på  i menyfältet och sedan välja Stäng av AirPlay. Eller tryck på menyknappen på Apple TV Remote.

Läs mer om att spegla eller utöka bildskärmen på din Mac.