Spela upp video från din iPhone, iPad eller iPod touch via AirPlay

Använda AirPlay till att dela video, bilder eller hela skärmen på din iPhone, iPad eller iPod touch på en Apple TV. Du kan använda AirPlay för innehåll direkt från en app eller använda Kontrollcenter till att spegla enhetens skärm.

Spela upp bilder och video från din iPhone, iPad eller iPod touch via AirPlay

Så här spelar du upp bild och video från din iOS-enhet till din Apple TV via AirPlay:

1. Se till att du är nära din Apple TV.
  2. Öppna appen vars innehåll du vill spela upp via AirPlay.
  3. Tryck på . I en del appar, till exempel Bilder, trycker du på och sedan på AirPlay.
  4. Välj AirPlay-enheten. Ser du inte din Apple TV? Se till att din iOS-enhet är ansluten till samma wifi-nätverk som din Apple TV. Behöver du hjälp?

Vill du spela upp innehåll via AirPlay från iTunes på din Mac eller PC?

Dubblera din iPhone, iPad eller iPod touch

Så här speglar du hela skärmen på din iOS-enhet på din Apple TV:

1. Se till att du är nära din Apple TV.
  2. På iOS-enheten sveper du uppåt från skärmens nederkant så att du öppnar Kontrollcenter.
  3. Tryck på  Skärmdubblering i Kontrollcenter och välj sedan din Apple TV i listan. Ser du inte din Apple TV? Se till att din iOS-enhet är ansluten till samma wifi-nätverk som din Apple TV.
  4. Om du uppmanas att ange ett lösenord för AirPlay på TV-skärmen skriver du lösenordet på din iOS-enhet.

Din TV använder samma orientering och bildförhållande som på skärmen på din iOS-enhet. Om du vill fylla hela TV-skärmen med den dubblerade iOS-enhetens skärmbild ändrar du TV-apparatens bildförhållande eller zoomningsinställningar.

Stänga av AirPlay eller skärmdubblering

1. Öppna appen som använder AirPlay.
  2. Tryck på . När du vill sluta spegla iOS-enheten, ska du öppna Kontrollcenter och trycka på Skärmdubblering.
  3. Tryck på iOS-enheten i listan.

Få hjälp

Om du behöver hjälp med något av följande problem kan du läsa om vad du ska göra:

• Din AirPlay-enhet visas inte i Kontrollcenter, eller så visas inga alternativ alls för AirPlay.
  • Meddelandet ”Söker efter Apple TV” visas.
  • Du ser video men hör inget ljud.
  • Du upptäcker störningar i nätverket eller avbrott i innehållet.

Läs mer

Använda AirPlay till att strömma musik, podcaster med mera till Apple TV, HomePod eller andra AirPlay-aktiverade enheter.