Så här spelar du upp en video med AirPlay och speglar enhetens skärm på en Apple TV

Använd AirPlay till att se det som visas på din enhet direkt på Apple TV. Strömma en video. Dela dina bilder. Eller spegla exakt det som visas på enhetens skärm med AirPlay.

Spela upp video från din iPhone, iPad eller iPod touch via AirPlay

1. Öppna en app och hitta videon du vill visa med AirPlay på Apple TV.
  2. Tryck på . Du kanske måste trycka på en annan symbol först i vissa appar från tredje part.* Tryck på i appen Bilder och sedan på AirPlay.
  3. Välj din Apple TV. Om du inte ser din Apple TV ser du till att din iOS-enhet är ansluten till samma wifi-nätverk som din Apple TV. Behöver du hjälp?

Sluta strömma genom att trycka på  i appen som du strömmar från. Tryck sedan på din iPhone, iPad eller iPod touch från listan.

Vill du spela upp ljud via AirPlay? Läs hur du använder AirPlay till att strömma musik, podcaster med mera till Apple TV, HomePod eller andra AirPlay-kompatibla högtalare.

*Vissa videoappar har inte stöd för AirPlay på iOS. Om du inte kan använda AirPlay med en videoapp kollar du i App Store om appen är tillgänglig på Apple TV.

Använda AirPlay för video från din Mac

1. Öppna programmet eller webbsidan som du vill strömma videon från på din Mac.
  2. Klicka på  i reglagen för videouppspelning.
  3. Välj din Apple TV. Om du inte ser din Apple TV ser du till att Mac-datorn är ansluten till samma wifi-nätverk som din Apple TV. Behöver du hjälp?

Sluta strömma video genom att klicka på  i kontrollerna för videouppspelning och sedan välja Stäng av AirPlay.

Dubblera din iPhone, iPad eller iPod touch

Använd Skärm­dubblering för att se hela iOS-enhetens skärm på din Apple TV.

1. Öppna Kontrollcenter:
    • På iPhone X eller senare eller iPad med iOS 12 eller senare sveper du nedåt från skärmens övre högra hörn.
    • På iPhone 8 eller tidigare eller iOS 11 eller tidigare sveper du uppåt från skärmens underkant.
  2. Tryck på  Skärmdubblering.
  3. Välj Apple TV i listan. Om du inte ser din Apple TV ser du till att din iOS-enhet är ansluten till samma wifi-nätverk som din Apple TV. Behöver du hjälp?
  4. Om du uppmanas att ange ett lösenord för AirPlay på TV-skärmen skriver du lösenordet på din iOS-enhet.

Din TV använder samma orientering och bildförhållande som på skärmen på din iOS-enhet. Om du vill fylla hela TV-skärmen med den dubblerade iOS-enhetens skärmbild ändrar du TV-apparatens bildförhållande eller zoomningsinställningar.

När du vill sluta spegla iOS-enheten öppnar du Kontrollcenter och trycker på Skärmdubblering och sedan på Sluta spegla. Eller tryck på menyknappen på Apple TV Remote.

Spegla eller utöka din Mac-bildskärm

Med Apple TV kan du spegla hela skärmen på din Mac med din tv eller använda din tv som en separat bildskärm.

1. Klicka på  i menyfältet längst upp på skärmen på din Mac. Om du inte ser  går du till Apple-menyn () > Systeminställningar > Bildskärmar och sedan kryssar sedan i rutan Visa skärmdubbleringsalternativ i menyraden när de är tillgängliga.
  2. Välj din Apple TV. Om du inte ser din Apple TV ser du till att Mac-datorn är ansluten till samma wifi-nätverk som din Apple TV. Behöver du hjälp?
  3. Om du uppmanas att ange ett lösenord för AirPlay på tv-skärmen skriver du lösenordet på din Mac.

Ändra storleken på det speglade skrivbordet på din TV genom att klicka på  i menyfältet. Välj sedan Spegla inbyggd skärm för att matcha storleken på ditt skrivbord eller Spegla Apple TV för att matcha storleken på din tv.

Med AirPlay kan du även använda din tv som en separat bildskärm för din Mac. Klicka bara på  i menyfältet och välj sedan Använd som separat bildskärm.

Sluta spegla eller använd din TV som separat bildskärm genom att klicka på  i menyfältet och sedan välja Stäng av AirPlay. Eller tryck på menyknappen på Apple TV Remote.

Läs mer om att spegla eller utöka bildskärmen på din Mac.