Ta bort och installera om iTunes och relaterade programvarukomponenter för Windows 7 och senare

Lär dig hur du avinstallerar iTunes och dess relaterade programvarukomponenter helt från Windows 7, Windows 8 och Windows 10.

I vissa sällsynta fall kan du behöva ta bort iTunes och relaterade programvarukomponenter innan du installerar om iTunes. Om du får anvisningar om att installera om iTunes från AppleCare, en artikel eller en varningsruta, kan du göra det genom att följa stegen nedan.

Media som du köper från iTunes Store eller låtar som du importerar från CD-skivor sparas som standard i mappen Min musik. De tas inte bort när du avinstallerar iTunes. Det är mycket osannolikt att du förlorar något i ditt iTunes-bibliotek om du följer stegen nedan, men det är alltid en bra vana att säkerhetskopiera ditt iTunes-bibliotek regelbundet.

Om du har problem med att installera iTunes provar du alternativen som beskrivs i Problem med att installera iTunes för Windows.

Avinstallera iTunes och relaterade komponenter från Kontrollpanelen

Gå till Kontrollpanelen och avinstallera iTunes och relaterade programvarukomponenter i följande ordning:

1. iTunes
  2. Apple Programuppdatering
  3. Apple Mobile Device Support
  4. Bonjour
  5. Apple Application Support 32 bitar
  6. Apple Application Support 64-bitars

I vissa system kan iTunes installera två versioner av Apple Application Support. Det är normalt. Om båda finns ska du avinstallera båda.

Avinstallera inte de här komponenterna i någon annan ordning och försök inte avinstallera bara en del av dem. Det kan påverka systemet på ett oväntat sätt.När du har avinstallerat en komponent kan du bli ombedd att starta om datorn. Vänta med att starta om datorn tills du har tagit bort alla komponenterna.

Om du vill ha hjälp med att avinstallera dessa komponenter följer du stegen nedan:

Kontrollera att iTunes och relaterade komponenter har avinstallerats fullständigt

Vanligtvis tas alla stödfiler för de här programmen bort samtidigt som du tar bort iTunes och komponenter relaterade till iTunes på Kontrollpanelen. I vissa sällsynta fall kan det hända att några filer blir kvar. När du har tagit bort iTunes och relaterade komponenter letar du reda på och tar bort ytterligare filer genom att följa stegen nedan.

1. Windows 7: Välj Dator på Start-menyn.
    Windows 8: Öppna Utforskaren genom att följa de här stegen.
    Windows 10: Hitta dina filer genom att följa de här stegen.
  2. Öppna Lokal disk (C:) under Dator, eller den hårddisk dina program är installerade på.
  3. Öppna mappen Program.
  4. Ta bort följande mappar, om de finns:
    iTunes
    Bonjour
    iPod

Om du ser meddelandet ”Det går inte att ta bort iPodService.exe: Filen används av en annan person eller ett annat program” följer du ytterligare steg längst ned i den här artikeln innan du fortsätter med resten av stegen nedan.
  5. Öppna mappen Delat och sedan mappen Apple.
  6. Ta bort följande mappar, om de finns:
    Mobile Device Support
    Apple Application Support
    CoreFP
  7. Öppna Lokal disk (C:) under Dator, eller den hårddisk dina program är installerade på.

Om du kör en 32-bitarsversion av Windows går du direkt till steg 13.
    Om du kör en 64-bitarsversion av Windows fortsätter du med steg 8.

8. Öppna mappen Program (x86).
  9. Leta reda på följande mappar och ta bort dem, om de finns:
    iTunes
    Bonjour
    iPod
  10. Öppna mappen Delat och sedan mappen Apple.
  11. Leta reda på följande mappar och ta bort dem, om de finns:
    Mobile Device Support
    Apple Application Support
    CoreFP
  12. Öppna Lokal disk (C:) som finns på datorn, eller den hårddisk där du har installerat ditt operativsystem.
  13. Högerklicka på papperskorgen och välj Töm papperskorg.

Installera om iTunes och relaterade komponenter

1. När du har kontrollerat att iTunes är helt avinstallerat startar du om datorn (om du inte redan har gjort det).
  2. Hämta och installera sedan den senaste versionen av iTunes för din dator.
  3. Om problemet kvarstår letar du efter mer information på iTunes-supportsidan, där du också kan få hjälp med specifika meddelanden.

Om du ser ett varningsmeddelande om ”iPodService.exe”

Följ dessa steg om meddelandet ”Det går inte att ta bort iPodService.exe: Filen används av en annan person eller ett annat program” visas när du försöker radera iPod-mappen.

1. Kontrollera att iTunes och iPod-uppdateringsverktyget inte är öppna.
  2. Håll ned Ctrl-, Alt- och Delete-tangenterna på tangentbordet.
  3. Välj Öppna Aktivitetshanteraren.
  4. Klicka på fliken Processer.
  5. Sök efter iPodService.exe i listan.
  6. Klicka på iPodService.exe och välj Avsluta process.
  7. Stäng Aktivitetshanteraren.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.

Senast ändrad: