Ta bort och installera om iTunes och relaterade mjukvarukomponenter för Windows 7 och senare

Lär dig hur du avinstallerar iTunes och dess relaterade mjukvarukomponenter helt från Windows 7, Windows 8 och Windows 10.

I vissa ovanliga situationer kan du behöva ta bort iTunes och dess relaterade mjukvarukomponenter innan du installerar om iTunes eller installerar iTunes från Microsoft Store. Om du får anvisningar från AppleCare, en artikel eller en varningsruta om att installera om iTunes, kan du göra det genom att följa stegen nedan.

Media som du köper från iTunes Store eller låtar som du importerar från CD-skivor sparas som standard i mappen Min musik. De tas inte bort när du avinstallerar iTunes. Det är mycket osannolikt att du förlorar något i ditt iTunes-bibliotek om du följer stegen nedan, men det är alltid en bra vana att säkerhetskopiera ditt iTunes-bibliotek regelbundet.

Kontakta Microsoft om du behöver hjälp med att hämta eller uppdatera iTunes från Microsoft Store. Om du inte kan uppdatera eller installera iTunes för Windows och har hämtat det från Apples webbplats läser du om vad du kan göra.

Ta bort iTunes och dess relaterade mjukvarukomponenter

Om du vill ha hjälp med att avinstallera dessa komponenter följer du stegen nedan:

Avinstallera iTunes och dess relaterade mjukvarukomponenter i följande ordning:

1. iTunes
  2. Apple Programuppdatering
  3. Apple Mobile Device Support
  4. Bonjour
  5. Apple Application Support 32 bitar
  6. Apple Application Support 64-bitars

På vissa system kan det hända att du ser två versioner av Apple Application Support eller iTunes. Det är normalt. Om du ser två versioner ser du till att avinstallera båda.

Avinstallera inte de här komponenterna i någon annan ordning och försök inte avinstallera bara en del av dem. Det kan påverka systemet på ett oväntat sätt. När du har avinstallerat en komponent kan du bli ombedd att starta om datorn. Vänta med att starta om datorn tills du har tagit bort alla komponenterna.

Kontrollera att iTunes och dess relaterade komponenter har avinstallerats fullständigt

Vanligtvis tas alla stödfiler för de här programmen bort samtidigt som du tar bort iTunes och dess komponenter med hjälp av Kontrollpanelen. I vissa sällsynta fall kan det hända att några filer blir kvar. När du har tagit bort iTunes och relaterade komponenter, letar du reda på och tar bort ytterligare filer genom att följa stegen nedan.

1. Tryck på Windows-tangenten och R på tangentbordet för att öppna kommandot Kör.
  2. I fönstret Kör skriver du:
    %programfiles%
  3. Klicka på OK för att öppna mappen Program.
  4. Ta bort följande mappar, om de finns:
    iTunes
    Bonjour
    iPod

Om du ser meddelandet ”Det går inte att ta bort iPodService.exe: Filen används av en annan person eller ett annat program” följer du ytterligare steg längst ned i den här artikeln innan du fortsätter med resten av stegen nedan.
  5. Öppna mappen Delat och sedan mappen Apple.
  6. Ta bort följande mappar, om de finns:
    Mobile Device Support
    Apple Application Support
    CoreFP
  7. Öppna Lokal disk (C:) under Dator, eller den hårddisk dina program är installerade på.

Om du kör en 32-bitarsversion av Windows går du direkt till steg 13.
    Om du kör en 64-bitarsversion av Windows fortsätter du med steg 8.

8. Öppna mappen Program (x86).
  9. Leta reda på följande mappar och ta bort dem, om de finns:
    iTunes
    Bonjour
    iPod
  10. Öppna mappen Delat och sedan mappen Apple.
  11. Leta reda på följande mappar och ta bort dem, om de finns:
    Mobile Device Support
    Apple Application Support
    CoreFP
  12. Öppna Lokal disk (C:) som finns på datorn, eller den hårddisk där du har installerat ditt operativsystem.
  13. Högerklicka på papperskorgen och välj Töm papperskorg.

Installera om iTunes och relaterade komponenter

När du har kontrollerat att iTunes är helt avinstallerat startar du om datorn (om du inte redan har gjort det). Hämta sedan den senaste versionen av iTunes för din PC:

Här får du hjälp om du fortfarande har problem:

• Om du hämtade iTunes från Microsoft Store kontaktar du Microsoft Support.
  • Om du hämtade iTunes från Apples webbplats kontaktar du Apple-supporten.

Om du ser ett aviseringsmeddelande för ”Windows Installer-paket”

Följ de här stegen för att försöka reparera mjukvaran genom Kontrollpanelen i Windows.

Om du ser ett aviseringsmeddelande om ”iPodService.exe”

Följ dessa steg om meddelandet ”Det går inte att ta bort iPodService.exe: Filen används av en annan person eller ett annat program” visas när du försöker radera iPod-mappen.

1. Kontrollera att iTunes och iPod-uppdateringsverktyget inte är öppna.
  2. Håll ned Ctrl-, Alt- och Delete-tangenterna på tangentbordet.
  3. Välj Öppna Aktivitetshanteraren.
  4. Klicka på fliken Processer.
  5. Sök efter iPodService.exe i listan.
  6. Klicka på iPodService.exe och välj Avsluta process.
  7. Stäng Aktivitetshanteraren.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.