Om Apple Pay för handlare

Apple Pay är ett enkelt, säkert och privat sätt för dina kunder att betala i butiker, i appar, på webben och i Företagschatt. Kunder kan använda enheter som de har med sig varje dag.

Det går snabbare att ta emot betalningar med Apple Pay än med kreditkort, betalkort och andra metoder. Kunder slipper leta efter sin plånbok och hitta rätt kort. I appar och webbplatser vid användning av Safari1 kan kunderna betala med ett enda tryck.

Det är säkrare att ta betalt med Apple Pay jämfört med traditionella kreditkort, betalkort och förbetalda kort. Varje transaktion på din kunds iPhone eller iPad kräver Face ID, Touch ID eller en lösenkod. Och varje gång kunden tar av sig sin Apple Watch måste de ange lösenkoden för att komma åt den. Dessutom hanterar du inte kundens betalkortsnummer i ditt system när kunden betalar med Apple Pay.

Hur gör jag för att börja ta betalt med Apple Pay i min butik?

Beroende på land och region2 fungerar Apple Pay med Visa, Mastercard, American Express, Discover, Interac, eftpos, China Union Pay, Suica, iD- och QUICPay-nätverken samt de flesta kortutfärdare och betalningsleverantörer.

Om du ska kunna acceptera Apple Pay i butiken behöver du en terminal för kontaktfri betalning. I Japan ska terminaler ha stöd för iD, QUICPay eller Suica. Be din betalningsleverantör att ställa in din terminal så att den kan hantera Apple Pay.

Transaktioner i Apple Pay Cash bearbetas som vanliga Apple Pay-transaktioner.5 Om du redan tar emot kontaktfria transaktioner för betalkort från Discover bör du kunna ta emot Apple Pay Cash utan ändringar. Om du inte redan tar emot kontaktfria transaktioner för betalkort från Discover kontaktar du din betalningsleverantör för att se till att din betalningsterminal kan ta emot Apple Pay, att den är konfigurerad med de senaste versionen av kernel och hårdvara samt att den har stöd för rätt bankidentifierare.

Om du vill lära dig mer kan du kontakta handlarsupporten.

Min betalningsterminal kan redan hantera NFC/FeliCa/kontaktfri betalning. Kan jag ta emot betalning med Apple Pay direkt?

Om du kan ta emot kontaktfri betalning med Visa, Mastercard, American Express, Discover, China Union Pay, Suica, iD, QUICPay eller Interac kommer du troligen att kunna ta emot betalning med Apple Pay för dessa nätverk utan att något behöver ändras. Om du inte tar emot kontaktfria betalningar än kan du kontakta din betalningsleverantör angående Apple Pay och be dem att aktivera kontaktfri betalning. Du kan lära dig mer genom att läsa vår checklista för Apple Pay-handlare.

Tillkommer det några avgifter för att ta emot betalning med Apple Pay?

Nej. Apple tar inte ut några ytterligare avgifter.

Behandlas Apple Pay-betalningar som betalningar med kort?

Betalningar som görs med Apple Pay i butiker räknas som korttransaktioner. Betalningar som görs med Apple Pay i appar eller på webben räknas som kortlösa transaktioner.

Kan jag hållas ansvarig för bedrägeri för Apple Pay-transaktioner?

I butiker hanteras Apple Pay-transaktioner på samma sätt som kreditkort, betalkort, Suica-kort och förbetalda korttransaktioner. Samma lagstiftning gäller för Apple Pay-transaktioner.

I appar och på webben kommer kanske1 Apple Pay-transaktioner att hanteras mer fördelaktigt än vanliga transaktioner med plastkort. Ansvaret för transaktionerna kan gå över till utfärdaren. Kontakta din betalningsleverantör för att ta reda på vilken fördel du kan ha av ansvarsförändringen för Apple Pay-betalningar i appen och på webbplatsen.

Hur informerar jag kunden om att de kan betala med Apple Pay?

1. Visa betalningssymboler för din region och Apple Pay-märket tydligt på betalningsterminalen så att kunderna ser att de kan använda Apple Pay i din butik.
  2. Hämta Apple Pay-märket som ska användas i e-postmeddelanden, på terminalskärmen och på din webbplats.1
  3. Lägg till Apple Pay på din plats i Kartor
  4. Beställ Apple Pay-dekaler som du kan sätta i ditt skyltfönster och på din kassaapparat.3
  5. Gå till Apple Pay för utvecklare för att läsa om hur du kan informera kunderna om att de kan använda Apple Pay i din app eller på webbplatsen.

Hur vet kunder om de betalar med iD eller QUICPay i Japan?

I Japan hanteras Apple Pay-transaktioner med iD, QUICPay eller Suica. När kunder lägger till kreditkort eller förbetalda kort till Apple Pay tilldelas det som antingen QUICPay eller iD. De kan gå till Wallet-appen, trycka på kortet och leta efter logotypen för att ta reda på om det har tilldelats som QUICPay eller iD. Om en kund begär att få betala med Apple Pay frågar du dem om de använder QUICPay, iD eller Suica. Behandla betalningen på samma sätt som med ett kontaktfritt plastkort.

Behöver kunder som betalar med Apple Pay skriva på ett kvitto eller ange en PIN-kod?

Vid butiksbetalning med Apple Pay kan kunden behöva ange sin PIN-kod i vissa länder och regioner om transaktionen överskrider ett visst belopp. I vissa fall kan de behöva skriva under ett kvitto eller använda en annan betalningsmetod.4

Apple Pay Cash5 kräver inte en PIN-kod eftersom varje betalning autentiseras med Face ID, Touch ID eller en säker lösenkod. En del terminaler kanske fortfarande begär en PIN-kod för att slutföra betaltransaktioner. Om kunden uppmanas till det ger du kunden rådet att ange en fyrsiffrig kod som 0000.

Hur hanterar jag returer med Apple Pay?

Använd enhetskontonumret för att hitta köpet och hantera returen på samma sätt som för vanliga betalningar med kreditkort, betalkort, Suica-kort och förbetalda kort. I Japan kan du även använda transaktions-ID:t på kvittot för att hitta köpet och behandla returen.

Du kan visa de sista fyra siffrorna i enhetskontonumret genom att be kunden öppna Wallet, trycka på kortet och på  i det nedre vänstra hörnet av skärmen.

Du kan även be kunden att hålla sin iPhone eller Apple Watch nära läsaren, välja kortet som de använde för att göra den ursprungliga betalningen och auktorisera returen med Face ID, Touch ID eller lösenkoden.

Finns det en beloppsgräns för hur stort belopp kunden kan betala med Apple Pay i min butik?

Apple Pay kan användas av kunderna för att genomföra enkla och säkra kontaktfria betalningar oavsett belopp. Läs om transaktionsbegränsningar.

Hur kan jag börja ta emot Apple Pay i min app eller på webben?

Du kan läsa mer om att hantera Apple Pay i din app eller på webben1 genom att gå till Apple Pay för utvecklare för att få tips på hur du kommer igång.

Hur gör jag för att börja ta betalt med Apple Pay i Företagschatt?

Du kan börja ta emot Apple Pay i Företagschatt genom att gå till Företagschatt för utvecklare där du kan läsa om hur du kommer igång.6

Hur kan jag använda mitt förmånsprogram med Apple Pay?

Det går att lägga till förmånskort för användning med Apple Pay på betalningsterminaler som stöds. Läs om att komma igång med Wallet eller kontakta handlarsupporten.

Hur lär jag mig mer om Apple Pay?

1. I Kina kan du endast använda Apple Pay på webben i Safari på iPhone- och iPad-enheter som stöds med iOS 11.2 eller senare.
  2. Läs om vilka länder och regioner som har stöd för Apple Pay.
  3. Leverans av Apple Pay-dekaler är för närvarande inte tillgängligt i Kina, Japan eller Ryssland.
  4. Betalningsterminalen måste ha kapacitet för och vara konfigurerad för att kunna hantera Apple Pay utan signatur oavsett belopp, och betalningsleverantören måste ha stöd för de senaste kontaktfria nätverksspecifikationerna. Ge din betalningsleverantör dokumentet Consumer Device Cardmember Verification och fråga dem hur du kan låta kunder betala med Apple Pay utan att behöva skriva under.
  5. Apple Pay Cash är bara tillgänglig i USA. Kortet för Apple Pay Cash är utfärdat av Green Dot Bank, medlem i FDIC.
  6. Företagschatt är bara tillgänglig i USA.