Om Apple Pay för handlare

Apple Pay är ett enkelt, säkert och privat sätt för dina kunder att betala i butiker, i appar, på webben och i Företagschatt.

Det går snabbare att ta emot betalningar med Apple Pay än med kreditkort, betalkort och andra metoder. Kunder slipper leta efter sin plånbok och hitta rätt kort. När kunder använder Safari i appar eller på webbplatser kan han eller hon betala med ett enda tryck.1

Det är säkrare att ta betalt med Apple Pay jämfört med traditionella kreditkort, betalkort och förbetalda kort. Varje transaktion på din kunds iPhone eller iPad kräver Face ID, Touch ID eller en lösenkod. Och varje gång kunden tar av sig sin Apple Watch måste han eller hon ange lösenkoden för att komma åt den. När kunder betalar med Apple Pay tar du inte emot eller hanterar deras faktiska kreditkort-, betalkort- eller bankkontonummer i dina system.

Informera kunder om att det går att betala med Apple Pay

1. Visa betalningssymboler för din region och Apple Pay-märket tydligt på betalningsterminalen så att kunderna ser att det går att använda Apple Pay i din butik.
  2. Hämta Apple Pay-märket som ska användas i e-postmeddelanden, på terminalskärmen och på din webbplats.
  3. Lägg till Apple Pay på din plats i Kartor
  4. Beställ Apple Pay-dekaler som du kan sätta i ditt skyltfönster och på din kassaapparat.2
  5. Gå till Apple Pay för utvecklare för att läsa om hur du kan informera kunderna om att han eller hon kan använda Apple Pay i din app eller på webbplatsen.

Så här accepterar du Apple Pay i din butik

Beroende på ditt land eller din region fungerar Apple Pay med de flesta kortutfärdare och betalningsleverantörer, inklusive Visa, Mastercard, American Express, Discover, China UnionPay med flera.3

Om du ska kunna acceptera Apple Pay i butiken behöver du en terminal för kontaktfri betalning. I Japan ska terminaler stödja iD, QUICPay, PASMO eller Suica. Be din betalningsleverantör att ställa in din terminal så att den kan hantera Apple Pay.

Transaktioner i Apple Cash bearbetas som vanliga Apple Pay-transaktioner.4 Om du redan tar emot kontaktfria transaktioner för betalkort från Discover bör du kunna ta emot Apple Cash utan ändringar. Om du inte tar emot kontaktfria transaktioner för betalkort från Discover kontaktar du din betalningsleverantör för att se till att din betalningsterminal kan ta emot Apple Pay, att den är konfigurerad med de senaste versionerna av kernel och hårdvara samt att den har stöd för rätt bankidentifierare.

Kontakta handlarsupporten om du vill veta mer.

Så här accepterar du Apple Pay i din app eller på din webbplats

Om du vill börja ta betalt med Apple Pay i din app eller på webben går du till Apple Pay för utvecklare för att läsa mer om hur du kommer igång.

Behöver kunder skriva under ett kvitto eller ange en pinkod?

När kunden använder Apple Pay för att betala i butiker i vissa länder och regioner kan han eller hon behöva ange sin pinkod om transaktionen överstiger ett visst belopp. I vissa fall kan de behöva skriva under ett kvitto eller använda en annan betalningsmetod.5

Apple Cash kräver ingen pinkod eftersom varje betalning autentiseras med Face ID, Touch ID eller en säker lösenkod. En del terminaler kanske fortfarande begär en pinkod för att slutföra betaltransaktioner. Om kunden uppmanas till det ger du kunden rådet att ange en fyrsiffrig kod som 0000.

Apple Pay-transaktionsbegränsningar för kunder

Apple Pay kan användas av kunderna för att genomföra enkla och säkra kontaktfria betalningar oavsett belopp. Läs om transaktionsbegränsningar.

Så här behandlar du returer med Apple Pay

Använd enhetskontonumret för att hitta köpet och hantera returen på samma sätt som för vanliga betalningar med kreditkort, betalkort och förbetalda kort. I Japan kan du även använda transaktions-ID:t på kvittot för att hitta köpet och behandla returen.

För att se de fyra sista siffrorna i enhetskontonumret ber du kunden att öppna appen Wallet, trycka på kortet och sedan på knappen mer knappen mer längst upp till höger på skärmen.

Kunden kan även hålla sin iPhone eller Apple Watch nära läsaren, välja kortet som han eller hon använde för att göra den ursprungliga betalningen och auktorisera returen med Face ID, Touch ID eller lösenkoden.

Kan jag acceptera Apple Pay om min betalningsterminal redan stöder NFC/FeliCa/kontaktfri betalning?

Om du kan ta emot kontaktfri betalning med Visa, Mastercard, American Express, Discover, China UnionPay med flera, kommer du troligen att kunna ta emot betalningar med Apple Pay för dessa nätverk utan att något behöver ändras.

Om du inte tar emot kontaktfria betalningar än kan du kontakta din betalningsleverantör angående Apple Pay och be dem aktivera kontaktfri betalning på betalningsterminalen. Du kan lära dig mer genom att läsa vår checklista för Apple Pay-handlare.

Tillkommer det några avgifter för att ta emot betalning med Apple Pay?

Nej. Apple tar inte ut några ytterligare avgifter.

När Apple Pay-betalningar behandlas som betalningar med kort

Betalningar som görs med Apple Pay i butiker räknas som korttransaktioner. Betalningar som görs med Apple Pay i appar eller på webben räknas som kortlösa transaktioner.

Kan jag hållas ansvarig för bedrägeri för Apple Pay-transaktioner?

I butiker hanteras Apple Pay-transaktioner på samma sätt som kreditkort, betalkort och förbetalda korttransaktioner. Samma lagstiftning gäller för Apple Pay-transaktioner.

I appar och på webben kommer kanske Apple Pay-transaktioner att hanteras mer fördelaktigt än vanliga transaktioner med plastkort. Ansvaret för transaktionerna kan gå över till utfärdaren. Kontakta din betalningsleverantör för att ta reda på vilken fördel du kan ha av ansvarsförändringen för Apple Pay-betalningar i appen och på webbplatsen.

Hur vet kunder om de betalar med iD eller QUICPay i Japan?

I Japan hanteras Apple Pay-transaktioner med iD, QUICPay, PASMO eller Suica. När kunder lägger till kreditkort eller förbetalda kort till Apple Pay tilldelas det som antingen QUICPay eller iD. De kan gå till Wallet-appen, trycka på kortet och leta efter logotypen för att ta reda på om det har tilldelats som QUICPay eller iD. Om en kund begär att få betala med Apple Pay frågar du om han eller hon använder QUICPay, iD, PASMO eller Suica. Behandla betalningen på samma sätt som med ett kontaktfritt plastkort.

Börja acceptera Apple Pay i Företagschatt

Du kan börja ta emot Apple Pay i Företagschatt genom att gå till Företagschatt för utvecklare och läsa om hur du kommer igång.6

Använda ditt förmånsprogram med Apple Pay

Det går att lägga till bonuskort för användning med Apple Pay på betalningsterminaler som stöds. Läs om hur du kommer igång med Wallet eller kontaktar handlarsupporten.

Vill du veta mer om Apple Pay?

1. I Fastlandskina kan du endast använda Apple Pay på webben i Safari på iPhone- och iPad-enheter som stöds med iOS 11.2 eller senare.
  2. Frakt av Apple Pay-dekaler är för närvarande inte tillgängligt i Brasilien, Fastlandskina, Japan eller Ryssland.
  3. Se i vilka länder och regioner som Apple Pay stöds.
  4. Apple Cash är bara tillgängligt i USA. Kortet för Apple Cash är utfärdat av Green Dot Bank, medlem i FDIC.
  5. Betalningsterminalen måste ha kapacitet för och vara konfigurerad för att kunna hantera Apple Pay utan signatur oavsett belopp, och betalningsleverantören måste ha stöd för de senaste kontaktfria nätverksspecifikationerna. Ge din betalningsleverantör dokumentet Consumer Device Cardmember Verification och fråga hur du kan låta kunder betala med Apple Pay utan att behöva signera.
  6. Företagschatt är för närvarande i betaversion. I vissa länder blir Företagschatt tillgängligt enligt ett rullande schema.