Begränsningar för stavningskontroll och sökning efter definitioner på iOS-enheter

Med iOS 8.1.3 och senare införs alternativ för konfigurationsprofiler som du kan använda till att begränsa tillgången till funktioner för stavning och sökning efter definitioner på administrerade enheter.

Du kan använda nyckelvärden för att begränsa tillgången till följande funktioner på administrerade enheter:

• sökning efter definitioner av markerade ord

• stavningskontroll och autokorrigering medan användaren skriver

• förutseende tangentbord

Dessa alternativ kan hanteras med hjälp av Apple Configurator 1.7.2 eller senare eller Profilhanteraren i OS X Server 4.1 eller senare. Om du använder en MDM-lösning (Mobile Device Management) från tredje part kontaktar du MDM-leverantören för mer information om hur du använder dessa alternativ.

Dessa nycklar definieras som en del av nyttolasten för begränsningsprofilen och är dokumenterade i Distribution av Apple-enheter.

Nyckel

Typ

Värde

allowDefinitionLookup

Boolesk

Endast administrerad

Om inställningen är ”false” (falskt) inaktiveras sökningen efter definitioner

Förvald inställning är ”true” (sant)

allowSpellCheck

Boolesk

Endast administrerad

Om inställningen är ”false” (falskt) inaktiveras tangentbordets stavningskontroll

Förvald inställning är ”true” (sant)

allowAutoCorrection

Boolesk

Endast administrerad

Om inställningen är ”false” (falskt) inaktiveras autokorrigering

Förvald inställning är ”true” (sant)

allowPredictiveKeyboard

Boolesk

Endast administrerad

Om inställningen är ”false” (falskt) inaktiveras förutseende tangentbord

Förvald inställning är ”true” (sant)

Mer information om att använda konfigurationsprofiler finns i referensen för iOS-driftsättning.