Avregistrera iMessage på iPhone eller online

Om du bytt till en mobil från annan tillverkare än Apple och inte får SMS-/MMS-meddelanden kan du behöva avregistrera iMessage.

Avregistrera iMessage på iPhone

Om du fortfarande har din iPhone kan du avregistrera iMessage med dessa steg:

1. Om du överfört ditt SIM-kort från din iPhone till en mobil från en annan tillverkare än Apple sätter du i kortet i iPhone-enheten igen.
  2. Kontrollera att du är ansluten till mobildatanätet.
  3. Tryck på Inställningar och sedan på Meddelanden. Stäng av iMessage.
    Tryck på reglaget för att stänga av iMessage.
  4. Tryck på Inställningar och sedan på FaceTime. Stäng av FaceTime.

Avregistrera iMessage online

Om du inte har tillgång till iPhone-enheten kan du avregistrera iMessage online. När avregistreringen är slutförd tas ditt telefonnummer bort från iMessage-tjänsterna. Du bör kunna ta emot textmeddelanden direkt men det kan ta ett par timmar för andra Apple-enheter att upptäcka att du inte använder iMessage när de skickar meddelanden till dig.

Om någon skickar ett iMessage-meddelande till ditt Apple-ID får du det på dina andra Apple-enheter. Om någon skickar ett textmeddelande till ditt telefonnummer får du meddelandet som ett SMS/MMS på din mobil.