Identifiera din iPod-modell

Ta reda på vilken iPod-modell du har med hjälp av modellnumret och annan information.

iPod touch (7:e generationen)

• Navigering: Multi-Touch-skärm

• Kapacitet: 32, 128, 256 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum: A2178: Maj 2019

iPod touch (7:e generationen) har en 8 MP-kamera och en FaceTime HD-kamera.

ipod touch 7:e generationen

iPod touch (6:e generationen)

• Navigering: Multi-Touch-skärm

• Kapacitet: 16, 32, 64, 128 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum: A1574: Juli 2015

iPod touch (6:e generationen) har en iSight-kamera och en FaceTime HD-kamera.

ipod touch 6:e generationen

iPod touch (6:e generationen) är tillgänglig i fem färger samt i en PRODUCT(RED)-version.

iPod touch (5:e generationen)

• Navigering: Multi-Touch-skärm

• Kapacitet: 16, 32 och 64 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum:

• A1509: Juni 2014

• A1421: Maj 2013

• A1421: Oktober 2012

iPod touch (5:e generationen) har en iSight-kamera och en FaceTime HD-kamera. iPod touch-loop medföljer med 32 GB och 64 GB-modellerna.

ipod touch 5:e generationen andra lansering

iPod touch (5:e generationen) är tillgänglig i fem färger.

iPod touch (5:e generationen 16 GB, mitten av 2013)

• Navigering: Multi-Touch-skärm

• Kapacitet: 16 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum: A1509: Maj 2013

Denna modell är tillgänglig i silver och har en FaceTime HD-kamera.

ipod touch 5:e generationen

iPod touch (4:e generationen)

• Navigering: Multi-Touch-skärm

• Kapacitet: 8, 16, 32 och 64 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum:

• A1367: Oktober 2012

• A1367: Oktober 2011

• A1367: September 2010

iPod touch (4:e generationen) har en iSight-kamera och en FaceTime HD-kamera.

ipod touch 4:e generationen

iPod touch (4:e generationen) är tillgänglig i vitt och svart.

iPod touch (3:e generationen)

• Navigering: Multi-Touch-skärm

• Kapacitet: 32 och 64 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum: A1318: September 2009

iPod touch (3:e generationen) har en 3,5-tums (diagonalt) Multi-Touch-skärm i widescreenformat och en flashenhet på 32 eller 64 GB.

Du kan skilja mellan iPod touch (3:e generationen) och iPod touch (2:a generationen) genom att titta på enhetens baksida. Leta efter modellnumret i texten under graveringen.

ipod touch 3:e generationen

iPod touch (2:a generationen)

• Navigering: Multi-Touch-skärm

• Kapacitet: 8, 16 och 32 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum:

• A1288: September 2008

• A1319 endast för Kina, fastlandet: September 2008

iPod touch (2:a generationen) har en 3,5-tums (diagonalt) Multi-Touch-skärm i widescreenformat och en flashenhet på 8, 16 eller 32 GB.

iPod touch (2:a generationen) skiljer från den tidigare modellen genom den mjuka formen och det ovala antennskyddet överst till vänster på baksidan.

ipod touch 2:a generationen

iPod touch

• Navigering: Multi-Touch-skärm

• Kapacitet: 8, 16 och 32 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum:

• A1213: Februari 2008

• A1213: September 2007

iPod touch har en 3,5-tums (diagonalt) Multi-Touch-skärm i widescreenformat och en flashenhet på 8, 16 eller 32 GB. Det här är vår första iPod med wifi och med den kan du surfa på webben med Safari och titta på YouTube-videor. Du kan dessutom söka efter, provspela och köpa låtar från iTunes Wi-Fi Music Store via iPod touch.

ipod touch 1:a generationen

iPod nano (7:e generationen, mitten av 2015)

• Navigering: Multi-Touch-skärm

• Kapacitet: 16 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum: A1446: Juli 2015

ipod nano 7:e generationen mitten på 2015

iPod nano (7:e generationen, mitten av 2015) är tillgänglig i fem färger samt i en PRODUCT(RED)-version.

iPod nano (7:e generationen)

• Navigering: Multi-Touch-skärm

• Kapacitet: 16 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum: A1446: Oktober 2012

ipod nano 7:e generationen

iPod nano (7:e generationen) är tillgänglig i åtta färger.

iPod nano (6:e generationen)

• Navigering: Multi-Touch-skärm

• Kapacitet: 8 och 16 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum: A1366: September 2010

ipod nano 6:e generationen

iPod nano (6:e generationen) är tillgänglig i sex färger.

iPod nano (PRODUCT) RED Special Edition går endast att köpa i Apple Store och finns med en kapacitet på 8 eller 16 GB. Apple skänker en del av summan för varje såld iPod nano (PRODUCT) RED Special Edition till Global Fund för att bekämpa HIV/AIDS i Afrika.

iPod nano (5:e generationen)

• Navigering: Klickhjul

• Kapacitet: 8 och 16 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum: A1320: September 2009

iPod nano (5:e generationen) skiljer sig från tidigare iPod nano-modeller genom:

• En högre skärm jämfört med iPod nano (4:e generationen)

• Dess polerade hölje av anodiserat aluminium

• Kameran och mikrofonen på enhetens baksida

ipod nano 5:e generationen

iPod nano (5:e generationen) finns i nio färger.

iPod nano (4:e generationen)

• Navigering: Klickhjul

• Kapacitet: 8 och 16 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum: A1285: September 2008

iPod nano (4:e generationen) skiljer sig från tidigare iPod nano-modeller genom:

• Dess högre skärm

• Dess rundade yta

• Dess ovala form när man ser den ovan- eller underifrån

• Accelerometern som används i funktionen Skaka.

ipod nano 4:e generationen

iPod nano (4:e generationen) finns i nio färger.

iPod nano (3:e generationen)

• Navigering: Klickhjul

• Kapacitet: 4 och 8 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum: A1236: September 2007

iPod nano (3:e generationen) skiljer sig från tidigare iPod nano-modeller genom:

• Den bredare skärmen

• Låsknappen är placerad på underkanten

• Dess förmåga att spela upp video

De sista tre tecknen i serienumret är något av följande: YOP, YOR, YXR, YXT, YXV eller YXX.

ipod nano 3:e generationen

iPod nano (3:e generationen) finns i fem färger.

iPod nano (2:a generationen)

• Navigering: Klickhjul

• Kapacitet: 2, 4 och 8 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum: A1199: September 2006

iPod nano (2:a generationen) skiljer sig från andra modeller genom:

• Den mindre storleken

• Färgerna

• Både dockningskontakten och uttaget för hörlurar sitter på enhetens undersida

ipod nano 2:a generationen

iPod nano (PRODUCT) RED Special Edition är en iPod nano (2:a generationen) som finns i rött och i modeller på 4 eller 8 GB. För varje såld iPod nano (PRODUCT) RED går 10 USD oavkortat till Global Fund för att bekämpa AIDS i Afrika.

iPod nano

• Navigering: Klickhjul

• Kapacitet: 1, 2 och 4 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum:

• A1137: Februari 2006

• A1137: September 2005

iPod nano är mindre än iPod mini. Den har färgskärm och klickhjul, och den har flashminne istället för hårddisk. Musik och bilder synkroniseras via en usb 2-kabel, inte via FireWire. Kapaciteten hos iPod nano finns ingraverad på höljets baksida.

ipod nano 1:a generationen

iPod nano finns i vitt och svart.

iPod shuffle (4:e generationen, mitten av 2015)

• Navigering: Styrplatta

• Kapacitet: 2 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum: A1373: Juli 2015

ipod shuffle 4:e generationen mitten på 2015

iPod shuffle (4:e generationen, mitten av 2015) finns i fem färger samt som (PRODUCT)RED-version.

iPod shuffle (4:e generationen, sent 2012)

• Navigering: Styrplatta

• Kapacitet: 2 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum: A1373: September 2012

ipod shuffle 5:e generationen

iPod shuffle (4:e generationen, sent 2012) är tillgänglig i sju färger.

iPod shuffle (4:e generationen)

• Navigering: Styrplatta

• Kapacitet: 2 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum: A1373: September 2010

ipod shuffle 4:e generationen

iPod shuffle (4:e generationen) är tillgänglig i fem färger.

iPod shuffle (3:e generationen, sent 2009)

• Navigering: Apple-öronsnäckor med fjärrkontroll

• Kapacitet: 2 och 4 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum: A1271: September 2009

iPod shuffle (3:e generationen, sent 2009) har ett reglage med tre positioner som används för att växla mellan lägena av, uppspelning i ordning och blandad uppspelning, som på den ursprungliga iPod shuffle. Denna modell har en hörlursport som också kan anslutas till usb-porten på en dator. Den har en klämma liknande den på en iPod shuffle (2:a generationen). iPod shuffle (3:e generationen, sent 2009) är mindre än de tidigare generationerna och har en statuslampa. Det fanns två på tidigare generationer av iPod shuffle.

ipod shuffle 3:e generationen

iPod shuffle (3:e generationen, sent 2009) är tillgänglig i fem färger.

iPod shuffle (3:e generationen, sent 2009) finns även som specialversion i begränsat antal med 4 GB och kan endast köpas i Apple Store. Modellen är i polerat rostfritt stål.

iPod shuffle (3:e generationen)

• Navigering: Apple-öronsnäckor med fjärrkontroll

• Kapacitet: 4 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum: A1271: Mars 2009

iPod shuffle (3:e generationen) har ett reglage med tre lägen för att växla mellan att stänga av, spela upp i ordning och spela upp blandade låtar, som på den ursprungliga iPod shuffle. Denna modell har en hörlursport som också kan anslutas till usb-porten på en dator. Den har en klämma liknande den på en iPod shuffle (2:a generationen). iPod shuffle (3:e generationen) är mindre än de tidigare generationerna och har en statuslampa. Det fanns två på tidigare generationer av iPod shuffle.

ipod shuffle 3:e generationen original

iPod shuffle (2:a generationen)

• Navigering: Styrplatta

• Kapacitet: 1 och 2 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum:

• A1204: Februari 2008

• A1204: September 2006

iPod shuffle (2:a generationen) är mindre än ursprungliga iPod shuffle och har ingen usb-kontakt.

De sista tre tecknen i serienumret är något av följande: 1ZH, 1ZK, 1ZM, 1ZP eller 1ZR.

ipod shuffle 2:a generationen

iPod shuffle

• Navigering: Styrplatta

• Kapacitet: 512 MB och 1 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum: A1112: Januari 2005

iPod shuffle är mindre än iPod mini och den har ingen bildskärm. Det finns LED-lampor på fram- och baksidan. Lagringskapaciteten är ingraverad på den främre usb-kontakten.

ipod shuffle 1:a generationen

iPod mini (2:a generationen)

• Navigering: Klickhjul

• Kapacitet: 4 och 6 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum: A1051: Februari 2005

mini 2:a generationen

De olika modellerna av iPod mini (2:a generationen) skiljer sig från de ursprungliga iPod mini-modellerna genom:

• Storleken på hårddisken är graverad på enhetens baksida

• Färgen på texten på klickhjulet matchar enhetens färg

iPod mini

• Navigering: Klickhjul

• Kapacitet: 4 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum: A1051: Januari 2004

ipod mini 1:a generationen

iPod mini skiljer sig från andra modeller genom:

• Den mindre storleken

• Färgerna

• Låsknappens placering på den övre vänstra sidan

• Klickhjulets knappbeteckningar, som sitter på själva hjulet

iPod classic 160 GB (sent 2009)

• Navigering: Klickhjul

• Kapacitet: 160 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum: A1238: September 2009

iPod classic 160 GB (sent 2009) är en hårddiskbaserad iPod med stor färgskärm i widescreenformat, ett klickhjul och funktioner för att visa bilder och video. Den använder usb för synkronisering.

ipod 6:e classic generation

iPod classic finns i silver och svart, och har ett hölje av anodiserat aluminium och polerat rostfritt stål.

iPod classic (120 GB)

• Navigering: Klickhjul

• Kapacitet: 120 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum: A1238: September 2008

iPod classic (120 GB) är en hårddiskbaserad iPod med stor färgskärm i widescreenformat, ett klickhjul och funktioner för att visa bilder och video. Den använder usb för synkronisering.

ipod 6:e classic generation

iPod classic finns i silver och svart, och har ett hölje av anodiserat aluminium och polerat rostfritt stål.

iPod classic

• Navigering: Klickhjul

• Kapacitet: 80 och 160 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum: A1238: September 2007

iPod classic är en hårddiskbaserad iPod med stor färgskärm i widescreenformat, ett klickhjul och funktioner för att visa bilder och video. Den använder usb för synkronisering.

De sista tre tecknen i serienumret är något av följande: Y5N, YMU, YMV eller YMX.

ipod 6:e classic generation

iPod classic finns i silver och svart, och har ett hölje av anodiserat aluminium och polerat rostfritt stål.

iPod (5:e generationen sent 2006) – även känd som iPod med video eller femte generationen iPod

• Navigering: Klickhjul

• Kapacitet: 30 och 80 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum: A1238: September 2006

De sista tre tecknen i serienumret är något av följande: V9K, V9P, V9M, V9R, V9L, V9N, V9Q, V9S, WU9, WUA, WUB, WUC eller X3N. 5:e generationens iPod U2-specialutgåva (30 GB, sent 2006) har serienummer som slutar med tecknen W9G.

ipod 5:e generationen

iPod (5:e generationen) – även känd som iPod med video eller femte generationen iPod

• Navigering: Klickhjul

• Kapacitet: 30 och 60 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum: A1238: Oktober 2005

iPod (5:e generationen) är en hårddiskbaserad iPod med stor färgskärm i widescreenformat, ett klickhjul och funktioner för att visa bilder och video. Den använder usb för synkronisering.

ipod 5:e generationen

iPod (5:e generationen) finns i vitt och svart.

iPod U2-specialutgåva

• Navigering: Klickhjul

• Kapacitet: 20 och 30 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum:

• A1136: September 2006

• A1136: Juni 2006

• A1099: Juni 2005

• A1059: Oktober 2004

iPod U2-specialutgåvan är av standardmodell med några skillnader. Den har exempelvis svart plasthölje, rött klickhjul samt U2-medlemmarnas namnteckningar och texten ”iPod Special Edition U2” ingraverad på baksidan.

Den första modellen var baserad på en iPod (klickhjul) med en 20 GB hårddisk. I juni 2005 lanserades en ny version av iPod U2-specialutgåvan, som baserades på en iPod med färgskärm. Dessa två tillhör också 4:e generationens iPod-modell. I juni 2006 lanserades en ny version av iPod U2-specialutgåvan, som baserades på en 5:e generationens iPod (kallas även iPod med video) med 30 GB hårddisk. I september 2006 introducerades en modell baserad på iPod (5:e generationen sent 2006).

De sista tre tecknen i serienumret är W9G.

iPod med färgskärm

• Navigering: Klickhjul

• Kapacitet: 20 och 60 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum: A1099: Juni 2005

iPod och iPod photo är nu samma produkt och alla vita iPod-enheter har färgskärm. De har fortfarande samma reglage som iPod (klickhjul), men nu har alla modeller samma färgskärm som iPod photo, vilket är perfekt för att visa albumbilder och bildspel. Dessa anses tillsammans med iPod (klickhjul) vara 4:e generationens modeller.

ipod 4:e generationen

iPod photo (kallas även iPod med färgskärm)

• Navigering: Klickhjul

• Kapacitet: 30, 40 och 60 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum:

• A1099: Februari 2005

• A1099: Oktober 2004

iPod photo-modeller är identiska med iPod med färgskärm (se bilden ovan).

iPod (klickhjul)

• Navigering: Klickhjul

• Kapacitet: 20 och 40 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum: A1059: Juli 2004

iPod-modellerna med klickhjul har ett likadant klickhjul som iPod mini, men de är större och låsknappen sitter överst till höger. iPod-modeller med klickhjul har en monokrom bildskärm. iPod (klickhjul) kallas 4:e generationens iPod.

ipod klickbar hjulhållningsknapp

iPod (dockningskontakt)

• Navigering: Styrhjul

• Kapacitet: 10, 15, 20, 30 och 40 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum:

• A1040: September 2003

• A1040: April 2003

De olika modellerna av iPod (dockningskontakt) har en dockningskontakt på undersidan.

Nyare iPod-modeller, som iPod (klickhjul) och iPod mini, har också en dockningskontakt, men iPod (dockningskontakt) har ett styrhjul istället för ett klickhjul och de fyra reglageknapparna är placerade ovanför styrhjulet. De olika modellerna av iPod (dockningskontakt) kallas 3:e generationens iPod-modeller.

ipod 3:e generationen

iPod (styrhjul)

• Navigering: Styrhjul

• Kapacitet: 10 och 20 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum: A1019: Juli 2002

Alla modeller av iPod (styrhjul) har ett lock för FireWire-porten. Rullningshjulmodeller har inte, och dock-kontaktmodeller har inte, en FireWire-port. Alla modeller av iPod (styrhjul) ser likadana ut som iPod (rullningshjul) men själva styrhjulet går inte vrida på. Alla modeller av iPod (styrhjul) anses som 2:a generationens iPod-modeller.

ipod 2:a generationen

iPod (rullningshjul)

• Navigering: Rullningshjul

• Kapacitet: 5 och 10 GB

• Modellnummer och introduktionsdatum:

• M8541: Mars 2002

• M8541: Oktober 2001

Alla modeller av iPod (rullningshjul) har ett rullningshjul som går att vrida. Kontrollerna (spela upp, meny, nästa, föregående) sitter i en cirkel kring hjulet. Alla modeller av iPod (rullningshjul) kallas för 1:a generationens iPod-modeller.

ipod 2:a generationen