Hantera automatiskt anslutningsinställningar i Mail på Mac

Mail justerar automatiskt vissa anslutningsinställningar för att din e-post ska fungera.

I OS X Yosemite 10.10 eller senare tar Mail följande åtgärder när Mail inte kan ansluta till din e-postleverantör för att skicka eller ta emot e-post. Det sker i bakgrunder utan att serverinställningarna i Mail-inställningar ändras.

• Provar olika portnummer för varje e-postprotokoll (IMAP, POP, SMTP)
  • Provar att använda eller inte använda TLS- eller SSL-kryptering
  • Provar att använda andra autentiseringsmetoder (lösenord, MD5, NTLM, Kerberos, Ingen)
  • Provar att använda ditt e-postanvändarnamn med och utan ditt kontos domännamn

Mail justerar inte fungerande inställningar, så det är bäst att låta denna funktion vara påslagen.

Så här kontrollerar du den här funktionen i macOS Sierra

1. I Mail väljer du Mail > Inställningar och klickar på Konton.
  2. Välj ditt e-postkonto från listan.
  3. Klicka på fliken Serverinställningar.
  4. Använd kryssrutorna Hantera anslutningsinställningar automatiskt för att aktivera eller inaktivera den här funktionen.
    Om du inte ser kryssrutorna hanteras anslutningsinställningarna alltid automatiskt för din e-postleverantör.

Mail-kontoinställningar: fliken Serverinställningar

Så här kontrollerar du den här funktionen i OS X El Capitan eller Yosemite

För inkommande e-postmeddelanden

1. I Mail väljer du Mail > Inställningar och klickar på Konton.
  2. Välj ditt e-postkonto från listan.
  3. Klicka på fliken Avancerat.
  4. Använd kryssrutan Identifiera och underhålla kontoinställningar automatiskt för att aktivera eller inaktivera funktionen.
    Om kryssrutan är nedtonad hanteras anslutningsinställningar alltid automatiskt av e-postleverantören.

Mail-kontoinställningar: fliken Avancerat

För utgående e-postmeddelanden

1. I Mail väljer du Mail > Inställningar och klickar på Konton.
  2. Välj ditt e-postkonto från listan.
  3. Klicka på fliken Kontoinformation.
  4. Från popup-menyn Server, utgående e-post (SMTP) väljer du Redigera SMTP-serverlista.
  5. Se till att kontots SMTP-server är markerad i listan.
  6. Klicka på fliken Avancerat.
  7. Använd kryssrutan Identifiera och underhålla kontoinställningar automatiskt för att aktivera eller inaktivera funktionen.
    Om kryssrutan är nedtonad hanteras anslutningsinställningar alltid automatiskt av e-postleverantören.