Vilken typ av presentkort har jag?

Apple erbjuder två olika typer av presentkort: Apple Store-presentkort och App Store- och iTunes-presentkort. Du kan också ha ett annat, äldre kort.

En hög med Apple Store-presentkort i olika färger (guld, vit, grå och silver).

Apple Store-presentkort

Apple Store-presentkort kan användas i Apple Online Store1 eller i Apple Store-butiker. På baksidan av dessa kort finns:

• En länk till en webbplats där du kan kontrollera saldot för presentkortet.
  • En text som anger att kortet endast kan användas i Apple Online Store eller i en Apple Store-butik, eller att du inte kan lösa in kortet i iTunes Store.
  • Ett telefonnummer som du kan ringa till om du behöver hjälp.

Apple Store-presentkort är enfärgade (grått, vitt, silver eller guld) på framsidan.

Framsidan av ett App Store- och iTunes-presentkort. Det är blått med en vit Apple-logotyp och vit text.

App Store- och iTunes-presentkort

App Store- och iTunes-presentkort kan användas i App Store, iTunes Store och Apple Books. På baksidan av dessa kort finns:

• En länk till en webbplats där du kan lösa in presentkortet.
  • Text som förklarar att kortet kan användas till appar, spel, musik, filmer, tv-program, böcker och iCloud.
  • En länk till support.apple.com/giftcard, som du kan besöka om du behöver hjälp.

Läs om hur du löser in och använder ditt App Store- och iTunes-presentkort.

Det står App Store eller iTunes på baksidan av ett App Store- och iTunes-presentkort.

Äldre presentkort

Du kan också ha ett presentkort som ser annorlunda ut jämfört med App Store- och iTunes-presentkortet ovan. Dessa presentkort kan fortfarande lösas in mot Apple-ID-kredit. Följ bara stegen på kortets baksida.

Här ser du några exempel på äldre presentkort:

Framsidan av ett Apple Music-presentkort. Det är rosa, lila och blått med en vit Apple Music-logotyp.

Apple Music-presentkort

Framsidan av ett iTunes Store-presentkort. Det är rosa, gult och orange med en vit Apple-logotyp.

iTunes Store-presentkort

Mer hjälp

Om du fortfarande inte vet vilken typ av kort du har kan du kontakta Apple-supporten med hjälp av instruktionerna på baksidan av ditt kort.

Läs om vad du kan göra om du inte kan lösa in ett App Store- och iTunes-presentkort, ett Apple Music-presentkort eller en innehållskod.

1. I Frankrike, Tyskland, Singapore och Schweiz kan Apple Store-presentkort bara användas i Apple Store-butiker.