Uppdatera det födelsedatum som är kopplat till ditt Apple-ID

Det är viktigt att rätt födelsedatum är registrerat på ditt Apple-ID-konto.

Ditt födelsedatum används för att aktivera vissa funktioner och visa din korrekta ålder i funktioner som Familjedelning. I vissa fall kan det användas för återställning av ditt lösenord.

Använd följande steg för att uppdatera eller korrigera det födelsedatum som är kopplat till ditt Apple-ID.

På din Apple-ID-kontosida

1. Logga in på din Apple-ID-kontosida. Du kan behöva svara på dina säkerhetsfrågor.
  2. Klicka på Redigera i avsnittet Konto.
  3. Uppdatera ditt födelsedatum och klicka på Klar.

Beroende på hur du skapade ditt Apple-ID kan du behöva ge mer information eller ändra ditt användarnamn för Apple-ID från ett mobiltelefonnummer till en e-postadress.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn].
  2. Tryck på Namn, Telefonnummer och E-post. Du kan behöva ange lösenordet till ditt Apple-ID.
  3. Tryck på Ändra födelsedatum eller födelsedag. Du kan behöva svara på dina säkerhetsfrågor.
  4. Uppdatera ditt födelsedatum och tryck sedan på Klar.

Om du ska ändra ditt födelsedatum till en ålder yngre än 13 år*, måste du vara med i en grupp för Familjedelning och familjesamordnaren måste godkänna den här förändringen. När du har uppdaterat ditt födelsedatum följer du stegen på skärmen för att skicka en begäran via e-post till familjesamordnaren. Din familjesamordnare kan logga in på Apple-ID-kontosidan för att bekräfta ändringen av födelsedatum och godkänna villkoren angående utlämnande av information genom att ange begärd information från kontot med betalningsmetoden.

Var noggrann med att ange rätt födelsedatum. Du kan inte redigera födelsedatumet när du har ändrat det till en ålder under 13 år. Läs mer om Apple-ID:n för barn.

*Åldersgränserna varierar beroende på land och region.