Vanliga frågor om Apple-ID

Behöver du hjälp? Du kanske kan få svar på din fråga nedan.

Hur kommer jag igång med Apple-ID?

Ditt Apple-ID är det personliga konto som du använder för att komma åt Apple-tjänster som App Store, iTunes Store, iCloud, iMessage, Apple Online Store, FaceTime och annat. Genom att använda samma Apple-ID var du än loggar in kan du också vara säker på att alla dina tjänster och enheter från Apple fungerar smidigt och att du kan komma åt ditt personliga innehåll från alla dina enheter.

Hur får jag ett Apple-ID?

Om du redan har använt iTunes Store, iCloud eller någon annan Apple-tjänst kanske du redan har ett Apple-ID. Om du inte kommer ihåg det följer du dessa steg för att hitta ditt Apple-ID eller följer anvisningarna nedan för att se om du är inloggad

Om du inte har ett Apple-ID kan du skapa det nu

Hur loggar jag in?

Varje gång som du ställer in en ny enhet eller använder en Apple-tjänst blir du uppmanad att logga in med ditt Apple-ID och lösenord. När du har loggat in får du åtkomst till tjänsten och all personlig information på ditt konto. Bland de tjänster som använder Apple-ID finns iCloud, iTunes, iBooks, App Store, FaceTime, MeddelandenGame Center iCloud.com med flera

Du kan också använda stegen nedan när du vill logga in från iPhone, iPad, iPod touch eller Mac. Du kan också logga in på iCloud för Windows, på Apple TV samt från din Time Capsule eller AirPort-basstation.

iPhone, iPad eller iPod touch

• Tryck på Inställningar > iCloud
  • Tryck på Inställningar > iTunes och App Store
  • Tryck på Inställningar > E-post, kontakter, kalendrar
  • Tryck på Inställningar > FaceTime
  • Tryck på Inställningar > Meddelanden > Skicka och ta emot

Följ dessa steg om du vill logga in med ett annat Apple-ID på iPhone, iPad eller iPod touch.

Mac

• Välj Apple-menyn > Systeminställningar > iCloud
  • Öppna iTunes och välj sedan Affär > Logga in
  • Öppna Mail och välj sedan Mail > Inställningar > Konton
  • Öppna Kalender och välj sedan Kalender > Inställningar > Konton
  • Öppna FaceTime och välj sedan FaceTime > Inställningar > Inställningar
  • Öppna Meddelanden och välj sedan Meddelanden > Inställningar > Konton

Prova dessa steg om du inte kan logga in

Kan jag uppdatera eller ändra mitt Apple-ID?

Du kan när som helst logga in på Mitt Apple-ID och administrera ditt Apple-ID:

Hur verifierar jag e-postadressen för mitt Apple-ID?

När du skapar ett nytt Apple-ID eller ändrar vissa uppgifter i ditt konto, skickar vi ett e-postmeddelande som en hjälp att slutföra uppdateringen. Det bidrar till att skydda din identitet och säkerställer att du kan få viktig information om ditt konto från Apple, till exempel meddelanden om nollställning av lösenord. För vissa Apple-tjänster, till exempel iCloud, iTunes, iMessage och FaceTime, krävs att du använder en bekräftad e-postadress som ditt Apple-ID.

Du bekräftar e-postadressen genom att klicka på länken Verifiera nu i bekräftelsemeddelandet. Logga in med ditt befintliga Apple-ID och lösenord och klicka på Verifiera adress. Följ dessa steg om du inte fick e-postmeddelandet. Du kan bli ombedd att bekräfta din e-postadress med hjälp av en sexsiffrig kod.

Hur ökar jag säkerheten för mitt konto?

Användarnas säkerhet och integritet är av största vikt för Apple och vi erbjuder ett flertal metoder för att skydda både ditt Apple-ID och din integritet. Det här är några saker som du kan göra för att se till att ditt konto är säkert och privat:

Om du vill ha mer information eller assistans kan du besöka Apple-supporten.

Kan jag dela mitt Apple-ID med någon annan?

Du bör inte dela ditt Apple-ID med någon annan. Det ger åtkomst till personlig information som kontakter, bilder, säkerhetskopior av enheter och annat. Om du delar ditt Apple-ID med andra betyder det att de får åtkomst till allt ditt personliga innehåll, och det kan dessutom skapa förvirring om vem som verkligen äger kontot.

Om du vill dela bilder, en kalender, iTunes-köp och annat med andra provar du dessa delningsfunktioner

Kan jag få hjälp med mitt Apple-ID?

Se efter om din fråga finns med i listan nedan eller gå till Support för Apple-ID för mer hjälp.

Vad gör jag om jag inte kan logga in?

Om du inte kan logga in ska du först kontrollera ditt Apple-ID så att du loggar in med rätt ID. Prova sedan med stegen nedan:

Om du upprepade gånger ombeds att logga in till en tjänst ska du logga ut och sedan logga in igen

Varför kan jag inte ändra e-postadressen till mitt Apple-ID?

Om du inte kan ändra e-postadressen kan det bero på något av följande:

• E-postadressen som du har valt används redan som ett Apple-ID. Alla e-postadresser som slutar på @icloud.com, @me.com eller @mac.com är redan Apple-ID:n.
  • Du använder redan en e-postadress som slutar på @icloud.com, @me.com eller @mac.com som ditt Apple-ID. I så fall går det inte att ändra till en annan e-postadress för ditt Apple-ID.

Kan jag slå samman flera Apple-ID:n till ett?

Det går inte att slå ihop flera Apple-ID:n. Vi rekommenderar att du använder samma Apple-ID i iTunes Store och iCloud. Om du använder flera olika Apple-ID:n kan det bli förvirrande och du kan få problem med att använda köpt innehåll eller vissa tjänster.

Om du behöver fler än ett Apple-ID kan du fortfarande komma åt köpta objekt (till exempel musik, filmer eller programvara) från dina andra Apple-ID:n. Läs om hur du gör för att använda flera Apple-ID:n med iTunes och iCloud.

Hur flyttar jag musik, appar eller böcker som jag köpt med flera Apple-ID:n till min iOS-enhet?

Kontrollera först att allt innehåll finns på samma dator. Den datorn ska vara den med vilken du synkroniserar dina enheter. Följ dessa steg för att kopiera innehåll från en Mac-dator eller PC

Därefter ska du auktorisera din dator för att spela upp innehåll med respektive Apple-ID i iTunes. När datorn har auktoriserats för allt innehåll kan du synkronisera det till din iPhone, iPad och iPod touch.

Vad gör jag om jag inte kommer åt den e-postadress jag använde för mitt Apple-ID?

Det är viktigt att du ser till att din Apple-ID-information är uppdaterad. Om du inte längre har åtkomst till den e-postadress som är angiven just nu för ditt Apple-ID, behöver du bara ändra till en aktuell fungerande e-postadress. Då kan du fortsätta att använda ditt konto samtidigt som du kan vara säker på att få viktiga kontorelaterade e-postmeddelanden, kunna återställa ditt lösenord med mera.

Du kan ändra ditt Apple-ID till någon annan valfri e-postadress som själv har kontroll över förutsatt att den inte redan används som ett Apple-ID.

Senast ändrad: