Om Apple Mini DisplayPort-adaptrar

Använd dessa adaptrar för att ansluta en Mac med en Mini DisplayPort, Thunderbolt- eller Thunderbolt 2-port till en skärm som använder en DVI- eller VGA-kabel.

Apples Mini DisplayPort-adaptrar fungerar med dessa Mac-modeller när du använder Mac OS X 10.5.6 eller senare:

Modeller med Mini DisplayPort  Modeller med Thunderbolt  eller Thunderbolt 2

De här adaptrarna fungerar inte med Apple Thunderbolt 3 (USB-C) till Thunderbolt 2-adaptern vilken inte stöder anslutningar till Mini DisplayPort-skärmar.

Adapter för Apple Mini DisplayPort till dubbellänkad DVI

Apple Mini DisplayPort till Dual-Link DVI-adaptern ansluter en Mac med en Mini DisplayPort, Thunderbolt- eller Thunderbolt 2-port till en skärm som använder en dubbellänkad DVI-kabel.

Denna adapter stöder skärmupplösningar på upp till 2 560 x 1 600. Om du vill använda den med en dubbellänkad DVI-skärm, exempelvis en 30-tums Apple Cinema HD Display, ansluter du USB-kabeln från skärmen till USB A-porten på adaptern och därefter ansluter du USB-A-kabeln på adaptern till USB-A-porten på din Mac.

Apple Mini DisplayPort till DVI-adapter

Apple Mini DisplayPort till DVI-adaptern ansluter en Mac med Mini DisplayPort, Thunderbolt- eller Thunderbolt 2-port till en skärm som använder en enkellänkad DVI-kabel.

Denna adapter stöder skärmupplösningar på upp till 1 920 x 1 200.

Apple Mini DisplayPort till VGA-adapter

Apple Mini DisplayPort till VGA-adaptern ansluter en Mac med Mini DisplayPort, Thunderbolt- eller Thunderbolt 2-port till en skärm som använder en VGA-kabel.

Denna adapter stöder skärmupplösningar på upp till 1 920 x 1 200. Om du vill få en högre upplösning än 1 600 x 1 200 kan du för skärmar med hög uppdateringsfrekvens behöva sänka uppdateringsfrekvensen.

Eftersom VGA-anslutningen är analog istället för digital kanske inte HDCP-krypterat innehåll spelas upp, eller spelas upp med en lägre upplösning.

Läs mer

DVI-kablar med extra stift för en analog signal är inte kompatibla med den digitala DVI-porten på någon av DVI-adaptrarna.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.