Använda Keynote-presentationer i iBooks Author

Du kan använda en Keynote-presentation i iBooks Author, inklusive övergångar och byggen som stöds.

Om du redan har skapat en presentation med hjälp av Keynote kan du dra en fil till Keynote-widgeten i iBooks Author.

Om du vill lägga till en Keynote-fil som skapats i Keynote 6.0 eller senare måste du ha den senaste versionen av Keynote installerad på din Mac.

Övergångar och byggen

Keynote 6.0 och senare

När du importerar en presentationsfil från Keynote för Mac 6.0 eller senare stöds alla övergångar och byggen förutom:

• Gnissel
  • Övergången Glitter
  • Övergången Skimmer
  • Spår
  • 3D-diagramseffekter

Keynote ’09

Dessa övergångar och byggen fungerar med Keynote-widgeten när du importerar en presentationsfil från en tidigare version av Keynote:

Övergångar

• Magisk flytt
  • Kub
  • Lös upp
  • Dragning
  • Vänd
  • Fallande blad
  • Iris
  • Upplösning med rörelse
  • Flytta in
  • Vänd blad
  • Svängtapp
  • Knuff
  • Ta fram
  • Skala
  • Virvla
  • Vrid
  • Svep

Byggen

• Visa eller dölj
  • Kub
  • Lös upp
  • Dragning
  • Flytta in/flytta ut
  • Svängtapp
  • Skala
  • Virvla

Byggen och övergångar som inte stöds ersätts med Lös upp.

Interaktiva diagram

Interaktiva diagram från Keynote 6.0 eller senare stöds inte. Det är bäst att utesluta dem från Keynote-filer som du vill använda i iBooks Author.

Självspelande och inspelade presentationer

Självspelande presentationer och inspelade presentationer med berättarröst pålagd kanske inte fungerar som förväntat. Läsarna kan visa och manuellt gå framåt i presentationen, men den inspelade berättarrösten och tidsspåret är inte tillgängliga.

Om du har valt att sälja böcker i iBooks Store och väljer att använda DRM-skydd i din bok, DRM-skyddas video och ljud som ingår i en Keynote-widget när boken hämtas från iBooks Store.

Om Spelas upp på sidan och Spelas upp automatiskt

I iBooks Author 2.2 och senare ingår ett nytt alternativ för att spela upp din Keynote-presentation direkt på sidan istället för att fullskärmsläge krävs. Om du väljer det här alternativet kan läsare interagera med widgetar direkt på sidan. Med alternativet Spelas upp på sidan kan författaren ställa in att presentationen ska spelas upp automatiskt när läsaren bläddrar till en sida där en sådan finns. Du måste dock ha den senaste versionen av iBooks (som ingår i Yosemite) för att visa presentationer.

Dessa alternativ är tillgängliga i widgetgranskaren.

Läs mer

• Keynote-filer kan innehålla media (som bilder, filmer och ljud), men använd inte en Keynote-fil bara för att lägga till media till boken. Använd en mediewidget istället eller dra mediet direkt till en sida i boken. Läs om hur du lägger till mediefiler till iBooks Author.
  • Ställ in diabildstorleken till 2 048 x 1 536 i Keynote, om du skapar en bok för en Mac-dator eller en iPad-enhet med en Retina-skärm. Om du skapar en bok för en iPad utan Retina-skärm ska du använda Keynotes standardbildstorlek på 1 024 x 768. Få hjälp med att optimera din bok för olika enheter.