Få hjälp med dubbletter av iCloud-kalendrar

Följ dessa steg om du ser dubblerade kalendrar eller händelser på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller pc efter att du har konfigurerat iCloud-kalender.

Uppdatera dina kalendrar

• På din iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 7 eller senare öppnar du appen Kalender. Tryck sedan på fliken Kalendrar längst ned på skärmen för att visa din lista över kalendrar. Uppdatera listan genom att svepa nedåt i den.
  • På din Mac öppnar du Kalender och väljer Visa > Uppdatera kalendrar.
  • På din Windows-dator går du till Outlook-verktygsfältet och klickar på uppdateringsknappen i iCloud-avsnittet.

Om du fortfarande ser dubblerade kalendrar letar du reda på ditt problem nedan för att få hjälp.

Ta bort dubblerade kalendrar på din Mac

Följ de här stegen om du vill gömma eller radera kalendrar i Kalender-appen på din Mac.

Gömma kalendrar på din Mac

1. Öppna Kalender. Om listan med dina kalendrar inte visas klickar du på knappen Kalendrar i det övre vänstra hörnet.
  2. Leta reda på avsnittet På min Mac.
  3. Jämför händelserna i På min Mac med händelserna i dina iCloud-kalendrar.
  4. Om dina kalendrar i iCloud visar alla dina händelser och kalendrarna på din Mac bara visar dubbletter kan du gömma kalendrarna på din Mac. Göm en kalender genom att avmarkera dess ruta i avsnittet På min Mac.

Radera kalendrar på din Mac

Om du vill radera kalendrar på din Mac-dator ska du bara ta bort dem i avsnittet På min Mac. Radera inte kalendrar på andra ställen, till exempel iCloud, Prenumerationer, Övrigt eller andra kalendertjänster.

Radera kalendrar på din Mac genom att följa stegen nedan:

1. Arkivera eller kopiera dina iCloud-kalenderdata.
  2. Klicka på den kalender du vill radera i avsnittet På min Mac.
  3. Du kan radera kalendrar på två sätt:
    • Välj Redigera > Radera.
    • Högerklicka och välj Radera.

Läs om hur du tar bort dubblerade händelser i Kalender-appen.

Ta bort dubblerade kalendrar på din Windows-dator

Följ de här stegen om du vill gömma eller radera kalendrar på din Windows-dator.

Gömma kalendrar på din Windows-dator

1. Öppna Outlook och klicka på Kalender. Om det inte visas en lista med kalendrar expanderar du fönstret: klicka på högerpilen ovanför knappen för navigationspanelen (Outlook 2007), Mappar (Outlook 2010) eller Alla mappar (Outlook 2013 eller senare).
  2. Leta reda på avsnittet Mina kalendrar i den vänstra visningspanelen. I Microsoft Outlook hittar du dina lokala kalendrar i Mina kalendrar, kallas även för Outlook DATA-fil. Som standard ska denna ruta vara markerad så att du kommer åt din lokala kalender.
  3. Jämför händelserna i Mina kalendrar med händelserna i dina iCloud-kalendrar.
  4. Om dina kalendrar i iCloud visar alla dina händelser och kalendrarna på din pc bara visar dubbletter, döljer du kalendrarna på din pc. Om du vill gömma en kalender avmarkerar du rutan bredvid kalendern. Om några händelser på din pc inte finns i iCloud försöker du importera dina händelser manuellt till iCloud. Öppna iCloud för Windows, avmarkera kryssrutan E-post, kontakter, kalendrar och uppgifter och klicka på Verkställ. Markera kryssrutan igen och klicka på Verkställ.

Radera lokala kalendrar på din Windows-dator

1. Arkivera eller kopiera dina iCloud-kalenderdata.
  2. I Mina kalendrar på din pc högerklickar du på den kalender du vill radera och väljer Ta bort kalender. Det går inte att ta bort standardkalendern i Outlook, men du kan radera alla andra kalendrar som du har behörighet att radera.

Om du ser dubblerade Google-kalendrar på din iPhone, iPad eller iPod touch

Om du ser dubblerade Google-kalenderdata i din iCloud-kalender kan du gömma eller radera din Google-kalender.

Göm din Google-kalender

1. Öppna Kalender.
  2. Tryck på Kalendrar längst ned på skärmen.
  3. Leta upp avsnittet Gmail.
  4. Tryck på Alla Gmail för att gömma alla dina Gmail-kalendrar. Eller tryck på en specifik Gmail-kalender för att gömma den.

Ta bort din Google-kalender

Gå till Inställningar > Kalender > Konton och tryck på Gmail och stäng sedan av Kalendrar.

Om du inte ser avsnittet På min Mac i Kalender-appen i macOS

Följ de här stegen för att se avsnittet På min Mac i Kalender-appen i macOS:

1. Öppna Kalender.
  2. Välj någon av kalendrarna under avsnittet övrigt, som Födelsedagar.
  3. Högerklicka utanför det valda alternativet och välj Ny kalender. Detta skapar en ny kalender under avsnittet På min Mac.

Hantera kalendrar för helgdagar och födelsedagar

Du kan hitta kalendrar för helgdagar, födelsedagar och annat i appar i avsnittet Övrigt i kalenderlistan. Om du inte vill se de här kalendrarna kan du gömma dem.

Gömma helgdags- eller födelsedagskalendrar på din iOS-enhet eller Mac

Om du vill gömma helgdagar i Kalender-appen på din iOS-enhet:

1. Öppna appen Kalendrar.
  2. Tryck på Kalendrar längst ned på skärmen.
  3. Rulla ned till avsnittet Övrigt och göm det genom att trycka på alternativet för amerikanska helgdagar eller födelsedagar.

Om du vill gömma helgdagar i Kalender-appen på din Mac:

1. Öppna appen Kalender.
  2. Gå till Kalender-listan på vänstra sidan av fönstret och leta reda på avsnittet Övrigt.
  3. Avmarkera alternativ för amerikanska helgdagar och födelsedagar.

Hantera dubblerade födelsedagar på din iOS-enhet

Om du ser flera födelsedagshändelser för en kontakt kontrollerar du om du har mer än ett kontaktkort för den personen. Öppna appen Kontakter, tryck på sökfältet högst upp och skriv namnet på kontakten. Om du ser flera resultat för samma kontakt trycker du på kontakten och sedan på redigera för att hantera, radera eller samla ihop deras kontaktinformation.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.