Om din Mac har fastnat vid skärmen Ställer in din Mac

Under vissa omständigheter går det kanske inte att avsluta inställningsassistenten på Mac-datorn trots att inställningen slutförts.

När du installerar macOS eller startar en ny Mac kommer din Mac automatiskt att starta till en inställningsassistent, som frågar efter information som ditt land, språk, wifi-nätverk med mera. Det sista steget i inställningsassistenten är Ställer in din Mac:

Det här steget bör inte ta mer än tio minuter att slutföra. Om det inte slutförs går det kanske inte att avsluta inställningsassistenten på Mac-datorn trots att inställningen slutförts.

Du kan lösa det här genom att hålla ned strömknappen på Mac-datorn under tio sekunder, tills Mac-datorn stängs av. Starta sedan datorn igen. Din Mac kommer nu att starta om som vanligt.