Om ditt Apple-ID är låst eller inaktiverat

Om du eller någon annan felaktigt anger ditt lösenord, säkerhetsfrågor eller annan kontoinformation för många gånger kommer ditt Apple-ID automatiskt att låsas för att skydda din säkerhet och du kommer inte att kunna logga in på några Apple-tjänster. Du kan låsa upp Apple-ID:t när du har verifierat din identitet.

Om ditt Apple-ID är låst av säkerhetsskäl kan du se en av dessa varningar:

• ”Detta Apple-ID har inaktiverats av säkerhetsskäl”
  • ”Du kan inte logga in eftersom ditt konto har inaktiverats av säkerhetsskäl”
  • ”Detta Apple-ID har låsts av säkerhetsskäl”

När du ser en av dessa varningar kan du gå till iforgot.apple.com för att låsa upp ditt konto med ditt lösenord eller nollställa ditt lösenord. Efter flera misslyckade försök att låsa upp kontot kommer Apple-ID:t fortsätta vara låst och du kan försöka igen nästa dag.

Om du använder tvåfaktorsautentisering behöver du en betrodd enhet eller betrott telefonnummer för att låsa upp ditt Apple-ID. Om du har en återställningsnyckel kan du använda den för att få tillgång till ditt konto.

Om du ser ett meddelande som skiljer sig från de ovan och du inte kan nollställa ditt lösenord kontaktar du oss för hjälp.

Läs mer

När du har ändrat ditt lösenord kan du behöva uppdatera det i iCloud-inställningarna och i alla Apple-tjänster som du har loggat in på med ditt Apple-ID. Läs mer om ditt Apple-ID och var du kan använda det.