Om ditt Apple-ID är låst eller inaktiverat

Om du eller någon annan felaktigt anger ditt lösenord, säkerhetsfrågor eller annan kontoinformation för många gånger kommer ditt Apple-ID automatiskt att låsas för att skydda din säkerhet och du kommer inte att kunna logga in på några Apple-tjänster. Du kan låsa upp Apple-ID:t när du har verifierat din identitet.

Om ditt Apple-ID är låst av säkerhetsskäl kan du se en av dessa varningar:

• ”Detta Apple-ID har inaktiverats av säkerhetsskäl”
  • ”Du kan inte logga in eftersom ditt konto har inaktiverats av säkerhetsskäl”
  • ”Detta Apple-ID har låsts av säkerhetsskäl”

Om du använder tvåfaktorsautentisering behöver du en betrodd enhet eller betrott telefonnummer för att låsa upp ditt Apple-ID. Om du har en återställningsnyckel kan du använda den för att få tillgång till ditt konto.

Om du använder säkerhetsfrågor för ditt Apple-ID kan du gå till iforgot.apple.com för att låsa upp ditt konto med ditt lösenord eller återställa ditt lösenord. Efter flera misslyckade försök att låsa upp kontot kommer Apple-ID:t fortsätta vara låst och du kan försöka igen nästa dag.

Läs mer

När du har ändrat ditt lösenord kan du behöva uppdatera det i iCloud-inställningarna och i alla Apple-tjänster som du har loggat in på med ditt Apple-ID. Läs mer om ditt Apple-ID och var du kan använda det.

Om det visas ett meddelande som anger: ”Ditt konto har inaktiverats i App Store och iTunes” kontaktar du Apple-supporten för hjälp.