Fuktskador på iPhone eller iPod omfattas inte av garantin

Ett års begränsad garanti för Apple-produkter täcker inte service för fuktskador på en iPhone eller iPod.

Ta reda på om din iPhone eller iPod har en fuktskada

Ett års begränsad garanti för Apple-produkter täcker inte service för fuktskador (till exempel från kaffe eller läsk) på en iPhone eller iPod. iPhone- och iPod-enheter som konstruerats efter 2006 har inbyggda vätskeindikatorer (LCI:er), som visar huruvida enheten har kommit i kontakt med vatten eller vattenbaserade vätskor.

iPhone- och de flesta iPod-enheter är utrustade med vätskeindikatorer (LCI:er) som är synliga på utsidan.

En vätskeindikator aktiveras om den kommer i kontakt med vatten eller vattenbaserade vätskor. Färgen på indikatorn är normalt vit eller silverfärgad, men när den kommer i kontakt med vatten eller en vattenbaserad vätska blir den röd. En vätskeindikator aktiveras inte på grund av luftfuktighet eller temperaturförändringar som ligger inom produktens driftmiljökrav.

Om du vill ta reda på om vätskeindikatorn i din enhet har kommit i kontakt med vätska letar du reda på din produkt i tabellen nedan och lokaliserar vätskeindikatorn (eller indikatorerna) i din enhet. Använd ett upplyst förstoringsglas och vinkla ljuset eller enheten tills du ser vätskeindikatorn.

Den här tabellen visar var indikatorn (eller indikatorerna) finns och hur den ser ut efter att ha kommit i kontakt med vätska:

Produkt Placering av vätskeindikatorn
iPhone X
iPhone 8, iPhone 8 Plus
iPhone 7, iPhone 7 Plus
iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus
iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone SE
iPhone 4, iPhone 4s
iPhone 3G, iPhone 3GS

iPhone

iPod touch*

iPod nano*

iPod classic  iPod classic
iPod shuffle (3:e generationen)  iPod shuffle (3:e generationen)

Om du inte är säker på att problemet med enheten orsakats av vätska även om en röd vätskeindikator (LCI) visas, kan du kontakta AppleCare eller en auktoriserad iPhone-servicepartner för att få hjälp.

*iPod nano (7:e generationen) och iPod touch (5:e generationen) har ingen synlig vätskeindikator (LCI).

Publiceringsdatum: Thu Nov 02 20:12:25 GMT 2017