Lägga till ett e-postkonto till Mail på din Mac

Så här ställer du in ett e-postkonto för första gången eller lägger till ett annat e-postkonto.

Lägga till ett e-postkonto

Om du inte redan har konfigurerat ett e-postkonto i Mail kan du bli ombedd att lägga till ett när du öppnar appen. Följ dessa steg om du inte blir ombedd eller om du bara vill lägga till ett nytt konto:

1. Välj Mail > Lägg till konto från menyraden i Mail.
  2. Välj e-postleverantör från listan och klicka sedan på Fortsätt.
  3. Vissa konton, till exempel Google, kan begära att du klickar på Öppna webbläsaren för att slutföra autentiseringen i din webbläsare.
  4. Följ instruktionerna på skärmen för att ange kontouppgifter, till exempel ditt namn, din e-postadress och ditt lösenord. Om du inte är säker på vilken information du ska ange kontaktar du din e-postleverantör för att få hjälp.

Använda inkorgen för varje konto

Inkorgen samlar meddelanden för varje e-postkonto som du har lagt till. Om du har lagt till fler än ett konto kan du klicka på visningstriangeln bredvid inkorgen i sidofältet, och sedan välja en brevlåda för att bara se meddelanden för det kontot.

Valfritt: Aktivera andra kontofunktioner

Om ditt konto innehåller support för kontakter, kalendrar, anteckningar eller andra funktioner utöver e-post kan du aktivera eller inaktivera dessa funktioner:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Internetkonton.
  2. Välj ditt e-postkonto i sidofältet.
  3. Välj de funktioner du vill använda med ditt konto.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.