Visa och ta bort kopplade enheter i iTunes

I iTunes på en Mac eller PC kan du visa en lista över enheter som är kopplade till ditt Apple-ID och ta bort sådana enheter du inte längre vill ska vara kopplade.

Din iPhone, iPad, iPod touch, Mac, PC eller Android-telefon kopplas automatiskt till ditt Apple-ID och iTunes när du använder vissa iTunes-funktioner. När en enhet har kopplats kan du använda den till att hämta och spela upp musik, filmer, TV-serier m.m. som du köpt från iTunes Store. Du kan även aktivera Automatiska hämtningar på en kopplad enhet.

Du kan ha tio enheter (som mest fem datorer) kopplade till ditt Apple-ID och iTunes samtidigt.

Listan över kopplade enheter som du kan visa i iTunes är inte samma som listan över de enheter som du för tillfället är inloggad på med ditt Apple-ID. Du kan kontrollera enhetslistan för ditt Apple-ID för att se om du är inloggad på sidan för Apple-ID-konto.

Du behöver inte koppla enheterna för att köpa innehåll eller hämta nya köp. Du kan ta bort kopplade enheter om:

• Du har nått gränsen för kopplingar och vill lägga till en till.
  • Du inte kan hämta tidigare köp från iTunes Store.
  • Du vill sälja eller ge bort en kopplad enhet.

Visa eller ta bort kopplade enheter på en Mac eller PC

Om du vill öppna iTunes automatiskt och logga in på sidan Kontoinformation från din dator klickar du på länken Visa mitt konto. Eller följ dessa steg:

1. Öppna iTunes.
  2. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  3. Välj Konto > Visa mitt konto i menyraden högst upp på datorskärmen, eller högst upp i iTunes-fönstret.
    iTunes Visa mitt konto
  4. Ange lösenordet och tryck sedan på returtangenten på tangentbordet eller klicka på Visa konto.
  5. Bläddra till avsnittet iTunes-molnet och klicka på Hantera enheter. Om ingen av dina enheter är kopplad till ditt Apple-ID kan du inte se det avsnittet.

Visa kopplade enheter

När du klickar på Hantera enheter visas information om alla dina kopplade enheter. Till höger om enheterna står det datum då de kopplades till ditt Apple-ID. Du kan också se hur många dagar som återstår innan du kan koppla enheten med ett annat Apple-ID.

Om du inte ser en enhet listad som du förväntar dig att se kopplar du den enheten till ditt Apple-ID. Kontrollera sedan igen så att enheten är listad i iTunes.

Ta bort dina kopplade enheter

Klicka på Ta bort till höger om enheten som du vill ta bort på sidan Hantera enheter. Beroende på när du kopplade din enhet till ditt Apple-ID så kanske du måste vänta i upp till 90 dagar med att koppla enheter till ett annat Apple-ID.

Om du inte kan klicka på Ta bort (knappen är gråtonad) har enheter som du försöker ta bort anslutits till ditt Apple-ID. Logga ut från iTunes Store på den enheten och försök sedan ta bort den igen.

Ta bort dina kopplade enheter på en iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan inte visa listan över kopplade enheter på iPhone, iPad eller iPod touch. Men du kan ta bort en kopplad iOS-enhet med den enhet du vill ta bort.

1. Tryck på Inställningar > [ditt namn] > iTunes Store och App Store.
  2. Tryck på ditt Apple-ID.
  3. Tryck på Visa Apple-ID. Du kan bli uppmanad att ange ditt lösenord.
  4. Bläddra till avsnittet iTunes-molnet och tryck på Ta bort den här enheten.

Om koppling och Android-telefoner

Du kan inte visa en lista över dina kopplade enheter eller ta bort någon av dina kopplade enheter med en Android-telefon, men Android-telefoner ingår i begränsningen på 10 enheter.

Mer om kopplade enheter

Din iPhone, iPad, iPod touch, Mac, PC eller Android-telefon kopplas automatiskt till ditt Apple-ID och iTunes när du:

När du försöker koppla ett annat Apple-ID med en enhet som redan är kopplad kan följande meddelande visas: Den här enheten är kopplad till ett annat Apple-ID visas. Du kan inte koppla den här enheten till ett annat Apple-ID under [antal] dagar. Beroende på när du kopplade din enhet till ditt Apple-ID så kanske du måste vänta i upp till 90 dagar med att koppla enheter till ett annat Apple-ID.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.

Publiceringsdatum: Fri Jun 30 19:49:04 GMT 2017