Om din iPhone, iPad eller iPod touch inte går att ansluta till ett Wi-Fi-nätverk

Läs om vad du ska göra om du har problem med att ansluta till Wi-Fi på din iOS-enhet.

Kontrollera att routern är påslagen och att du är inom räckvidd.

Om du befinner dig för långt från din router får du ingen signal och du måste alltså se till att vara inom räckvidden.

Kontrollera att Wi-Fi är påslaget och att du kan se nätverket.

Tryck på Inställningar > Wi-Fi och kontrollera att Wi-Fi är påslaget. Tryck på namnet till Wi-Fi-nätverket som du vill ansluta till. En blå bock vid ett nätverksnamn betyder att du är ansluten.
Få hjälp om du inte kan slå på Wi-Fi.

Ange ditt Wi-Fi-lösenord om du uppmanas till det.

När du uppmanas till det anger du lösenordet för ditt Wi-Fi-nätverk. Läs om vad du ska göra om du inte vet vad som är ditt lösenord.

Kontrollera alla kablar och anslutningar.

Om du ändå inte kan ansluta till ditt nätverk eller internet kontrollerar du att routern är ansluten till modemet och att den är påslagen.

Starta om.

Om du vill ha mer hjälp kan du prova att starta om enheten, routern eller kabel-/DSL-modemet. Efter varje steg kontrollerar du om problemet har lösts.
  • Starta om iOS-enheten.
  • Koppla bort routern och koppla in den igen.
  • Koppla bort kabeln eller DSL-modemet och koppla in den igen.

Går det fortfarande inte att ansluta?

Nollställ dina nätverksinställningar: Tryck på Inställningar > Allmänt > Nollställ > Nollställ nätverksinställningar. Då nollställs även Wi-Fi-nätverk och lösenord, mobilinställningar samt VPN- och APN-inställningar som du har använt tidigare.

Mer hjälp

• Om någon annan har ställt in ditt nätverk ber du dem om hjälp. Om du använder ett nätverk via ett företag, en skola, ett hotell, en butik eller en annan kostnadsfri Wi-Fi-plats ber du personalen om hjälp.
  • Om du är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk men inte kan ansluta till internet, provar du att använda Wi-Fi-nätverket på andra enheter. Om du inte kan ansluta till internet på dina andra enheter kan det vara ett avbrott i tjänsten. Ring kabelföretaget eller internetleverantören.
  • Prova att ansluta till ett Wi-Fi-nätverk på en annan plats. Om det inte går att ansluta med din enhet, behöver du be om hjälp med ditt Wi-Fi-nätverk. Om du inte kan ansluta till några Wi-Fi-nätverk kontaktar du Apple.
  • Uppdatera din Wi-Fi-router med den senaste fasta programvaran och kontrollera att routern har stöd för din Apple-produkt. Om du vill veta mer kontaktar du routertillverkaren.
Senast ändrad: