Hantera dina lösenordsinställningar för iTunes Store och App Store

Hantera dina lösenordsinställningar för iTunes Store, App Store och iBooks Store på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc eller Apple TV.

Du har två lösenordsalternativ att välja mellan för betalappar och köp inuti program:

• Kräv alltid: När du gör ett köp kommer du alltid att behöva ange ditt lösenord, även om du är inloggad med ditt Apple-ID.
  • Kräv efter 15 minuter: När du gör ett köp kommer du att behöva ange ditt lösenord var femtonde minut.

Du kan stänga av lösenordsskydd för kostnadsfria objekt på din iOS-enhet eller dator om du inte vill ange ditt lösenord när du hämtar gratis låtar eller program. Du kan dock inte stänga av funktionen helt för betalobjekt.

Apple TV kan du stänga av lösenordsskydd för både kostnadsfria objekt och betalobjekt.

Om lösenordsinställningar för Touch ID och Face ID

Om du slog på Touch ID eller Face ID för iTunes Store-köp uppmanas du inte att ange din lösenordsinställning.

Touch ID eller Face ID gäller alltid istället för den inställning du anger. Om något av dem är aktiverat får du autentisera varje hämtning. Om du försöker ange inställningen manuellt när Touch ID eller Face ID är aktiverat visas ett meddelande om att Touch ID eller Face ID är aktiverat för alla köp.

Om du stänger av Touch ID eller Face ID uppmanas du att ange en lösenordsinställning nästa gång du genomför ett köp.

Läs mer om att använda Touch ID och använda Face ID.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Tryck på Inställningar > [ditt namn] > iTunes Store och App Store.
  2. Tryck på Lösenordsinställningar. Om du har Touch ID eller Face ID aktiverat för köp kommer den här menyn inte att visas.
  3. Tryck på den inställning du önskar under Köp och Köp inuti program.
  4. Tryck på Kräv lösenord under Kostnadsfria hämtningar för att stänga av eller slå på inställningen.
  5. Ange ditt lösenord när du blir tillfrågad. Tryck sedan på OK.

På din Mac eller pc i iTunes

1. Öppna iTunes. Kontrollera att du har den senaste versionen.
  2. Mac: Välj iTunes > Inställningar från menyraden överst på datorskärmen.
    Windows: Välj Redigera > Inställningar i menyfältet längst upp i iTunes-fönstret.
  3. Klicka på fliken Affär.
  4. Från menyerna under Köp eller Kostnadsfria hämtningar väljer du den skyddsnivå du vill ha. Om du har Touch ID aktiverat för köp visas inte den här menyn.
  5. Ange ditt lösenord när du blir tillfrågad. Klicka sedan på OK.
  6. Spara inställningarna genom att klicka på OK igen.

På din Apple TV 4K eller Apple TV (4:e generationen)

1. Välj Inställningar > Konton > iTunes Store och App Store > Lösenordsinställningar från hemskärmen.
  2. Välj Kräv lösenord.
  3. Välj den nivå på lösenordsskydd du föredrar.
  4. När du har valt den nivå på lösenordsskydd som du föredrar väljer du Kräv lösenord under Kostnadsfria hämtningar för att stänga av eller slå på inställningen. Om du ställer in Kräv lösenord på Aldrig i steg 3 finns inget alternativ för att slå på inställningen.

På din Apple TV (2:a och 3:e generationen)

1. På hemskärmen väljer du Inställningar > iTunes Store > Logga in.
  2. Logga in med ditt Apple-ID och lösenord.
  3. När du har klickat på Skicka visas en skärm med frågan Spara lösenordet? Välj den nivå på lösenordsskydd du föredrar:
    • Välj Ja om du vill att Apple TV ska komma ihåg ditt lösenord för köp så länge som du är inloggad med ditt Apple-ID.
    • Välj Nej om du vill ange ditt lösenord varje gång du gör ett köp i iTunes Store.

Om du vill ändra dina lösenordsinställningar loggar du ut och följer stegen ovan för att logga in igen.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.