Om OS X Yosemite 10.10.1-uppdateringen

OS X Yosemite 10.10.1-uppdateringen rekommenderas för alla OS X Yosemite-användare.

Uppdatera datorn

1. Du bör säkerhetskopiera datorn före installationen. Det kan du göra med hjälp av Time Machine.
  2. Avbryt inte installationsprocessen när du har börjat uppdatera systemet.
  3. Du kan få oväntade resultat om du har installerat modifieringar av systemprogramvaran från tredje part eller om du har modifierat operativsystemet på annat sätt.
  4. Sök efter den senaste programvaran från Apple i Mac App Store, inklusive denna uppdatering, med hjälp av Programuppdatering.
  5. Det kan hända att andra tillgängliga programuppdateringar för datorn som du bör installera visas. Observera att storleken på en viss uppdatering kan variera mellan olika datorer när den installeras via Programuppdatering. Vissa uppdateringar måste dessutom installeras före andra.

Det går även att hämta den manuella uppdateringsinstalleraren. Det är praktiskt om du behöver uppdatera flera datorer och inte vill hämta uppdateringen mer än en gång. Det finns fristående installationsprogram tillgängliga på Apples hämtningssida.

Om uppdateringen

OS X Yosemite 10.10.1-uppdateringen förbättrar Mac-datorns stabilitet, kompatibilitet och säkerhet. Den här uppdateringen:

• Förbättrar Wi-Fi-tillförlitligheten
  • Förbättrar tillförlitligheten vid anslutning till en Microsoft Exchange-server
  • Löser ett problem som kunde hindra Mail från att skicka e-post genom vissa e-postleverantörer
  • Åtgärdar ett problem som förhindrade anslutning till fjärrdatorer med hjälp av Tillbaka till min Mac*
  • Löser ett problem där delningstjänster, Notiscenter-widgetar och Åtgärder kanske inte är tillgängliga
  • Åtgärdar ett problem som kunde göra att inställningarna i Notiscenter inte sparades efter en omstart
  • Åtgärdar ett problem som kunde förhindra att vissa uppdateringar visades i Mac App Store
  • Åtgärdar ett problem som kunde göra att vissa Mac mini-datorer inte startade upp från viloläge
  • Löser ett problem som kunde förhindra att äldre säkerhetskopior visades i Time Machine
  • Åtgärdar ett problem som kunde göra att det inte gick att skriva med japanska tecken

*Från och med 1 juli 2019 är tjänsten Tillbaka till min Mac inte längre tillgänglig.

Företagsinnehåll

Den här uppdateringen innehåller följande för företagskunder:

• Låter dig bifoga sökdomäner för delvis kvalificerade domännamn när du utför DNS-sökningar (mer information finns på startsidan för sökläget)
  • Åtgärdar ett problem som kunde göra att en uppdatering av Apple Remote Desktop erbjöds från Mac App Store trots att den senaste versionen redan fanns installerad

Säkerhetsinnehåll

För detaljerad information om säkerhetsinnehållet i denna uppdatering, läser du Säkerhetsuppdateringar från Apple.