Om lokala ögonblicksbilder i Time Machine

Lokala ögonblicksbilder hjälper Time Machine att återskapa data också när du inte har Time Machine-säkerhetskopieringsenheten tillgänglig.

Din Time Machine-säkerhetskopieringsenhet är kanske inte alltid tillgänglig, så Time Machine lagrar också några av sina säkerhetskopior på den inbyggda startskivan och andra lokala enheter. Dessa säkerhetskopior kallas lokala ögonblicksbilder.

• En daglig ögonblicksbild sparas en gång per dygn, med början från den tid då du startar eller startar om datorn.
  • En veckovis ögonblicksbild sparas varje vecka.
  • Från och med macOS High Sierra sparas en ytterligare ögonblicksbild innan någon macOS-uppdatering installeras.

Så här använder du lokala ögonblicksbilder

När du går in i Time Machine visas en tidslinje till höger om skärmen. Varje tidsmärkt bock i tidslinjen motsvarar en säkerhetskopia och varje säkerhetskopia får en färg när du flyttar pekaren över den.

macOS High Sierra, Sierra, El Capitan eller Yosemite:

• En klarröd bock används för en säkerhetskopia som går att återskapa nu, antingen från en lokal ögonblicksbild eller från säkerhetskopieringsenheten. Om säkerhetskopieringsenheten inte är tillgänglig är endast de lokala ögonblicksbilderna klarröda.
  • En nedtonad röd bock är en säkerhetskopia som går att återskapa från din säkerhetskopieringsenhet när enheten blir tillgänglig. Tills dess visas ett tomt fönster för den säkerhetskopian i stapeln med fönster.

OS X Mavericks eller tidigare:

• En grå bock innebär att säkerhetskopian kan återskapas nu från en lokal ögonblicksbild.
  • En ljusrosa bock är en säkerhetskopia som går att återskapa nu från din säkerhetskopieringsenhet.
  • En nedtonad rosa bock är en säkerhetskopia som går att återskapa från din säkerhetskopieringsenhet när enheten blir tillgänglig.Tills dess visas ett tomt fönster för den säkerhetskopian i stapeln med fönster.

Time Machine-fönster

Hur lokala ögonblicksbilder använder lagringsutrymme

Time Machine i macOS High Sierra lagrar ögonblicksbilder på alla APFS-formaterade och helt flashbaserade lagringsenheter som finns på din Mac eller som är direkt anslutna till din Mac. Time Machine i tidigare macOS-versioner lagrar bara ögonblicksbilder på den interna startskivan på bärbara Mac-datorer.

Ögonblicksbilder lagras bara på skivor med gott om ledigt utrymme, så att du alltid har lagringsutrymme när du behöver det. När lagringsutrymmet börjar ta slut tas ögonblicksbilderna bort, med början med den äldsta. Det är därför som Finder och Visa info inte räknar med lokala ögonblicksbilder när de beräknar hur mycket lagringsutrymme som är tillgängligt på en skiva.