Så här använder du Wallet på iPhone, iPod touch och Apple Watch

Med hjälp av Wallet kan du samla kredit-, betal- och förbetalda kort, boardingkort, filmbiljetter, kuponger, bonuskort, student-ID-kort och annat på en och samma plats.

Med Wallet-kuponger på din iPhone kan du checka in på flighter, få eller lösa in rabatter, komma in på en bio eller lösa in rabattkuponger. Kuponger kan innehålla information som saldot på ditt kaffekort, utgångsdatum för din kupong och ditt platsnummer för en konsert med mera. I vissa skolor i USA kan du använda ditt student-ID-kort på iPhone och Apple Watch.

Om du vill lägga till betalkort i Wallet kan du lära dig att ställa in Apple Pay.

Öppna Wallet-appen på din iPhone eller iPod touch genom att trycka på Wallet-appsymbolen . Du kan också hitta den med sökfunktionen.

Öppna Wallet-appen på din Apple Watch genom att trycka på Wallet-appsymbolen .

Vy av Wallet-appens bonuskort

Så här lägger du till kuponger i Wallet

Symbolen Lägg till i Apple Wallet

Det finns flera sätt att lägga till kuponger i Wallet:

På iPhone eller iPod touch

• Med Wallet-kompatibla appar (rulla ned i Wallet, tryck på Redigera kuponger och tryck på Hitta appar för Wallet).*
  • Skanna en streckkod eller QR-kod (rulla ned i Wallet, tryck på Redigera kuponger, tryck på Skanna kod och skanna med iPhone-kameran).*
  • Tryck på Wallet-notisen om du betalar med Apple Pay hos en handlare och får en notis.
  • Använd Mail eller Meddelanden.
  • Använd en webbläsare.
  • Dela via AirDrop.
  • Använd din Mac.
  • Skapa ett iTunes Pass.
  • Använd skolans app för hantering av studentkonton för student-ID-kort.

Om du inte ser ett alternativ för att lägga till ett kort, en biljett eller någon annan kupong i Wallet kontaktar du handlaren och kontrollerar att de har stöd för Wallet-kuponger.

Du kanske behöver trycka på Lägg till i Apple Wallet och sedan trycka på Lägg till längst upp till höger i kupongen. Eller också visas ett popupfönster med en Lägg till-knapp som du kan trycka på för att lägga till kupongen i Wallet.

*Du kanske inte ser Redigera kuponger om du inte har några kuponger i Wallet.

På Apple Watch

• Följ anvisningarna i mejlet som skickades av kupongens utfärdare.
  • Om kupongens utfärdare har en app öppnar du den.
  • Om du får en notis från utfärdaren trycker du på Lägg till.

Skärmen Ta bort kuponger från Wallet

Så här tar du bort en kupong från Wallet

Du kan ta bort kuponger ur Wallet på flera sätt:

På iPhone eller iPod touch

1. Rulla ned i Wallet och tryck på Redigera kuponger.
  2. Tryck på pilknappen.
  3. Tryck på Radera.

Du kan också trycka på den kupong du vill ta bort och trycka på symbolen Mer. Rulla sedan nedåt och tryck på Ta bort kupong.

Så här tar du bort flera kuponger samtidigt:

1. Rulla ned i Wallet och tryck på Redigera kuponger.
  2. Tryck på  bredvid kupongen du vill ta bort.
  3. Tryck på Radera.

När du trycker på Radera tas kupongen också bort från Wallet på din Apple Watch.

Meddelande om kupong från Wallet-appen på låsskärmen

Så här använder du en kupong i Wallet

Du kan använda kuponger i Wallet på iPhone, iPod touch och Apple Watch.

Vissa kuponger kanske visas automatiskt utifrån tid eller plats. Till exempel kanske ditt boardingkort visas när du kommer till flygplatsen. Om din kupong har en symbol för kontaktlös betalning kan du kanske använda den där symbolen visas.

Symbol för kontaktlösa kort

Du kanske behöver låsa upp din enhet för att visa kupongen och sedan skanna eller trycka på den.

Du kan använda kuponger på två sätt1 med iOS 9 och senare samt iPhone 6 eller senare:

• Om du har ett kreditkort, betalkort, förbetalt kort, butikskort eller bonuskort i Wallet som fungerar med Apple Pay öppnar du Wallet genom att dubbelklicka på hemknappen från låsskärmen. iPhone X eller senare: Dubbelklicka på sidoknappen.
  • Om du har aktiverat Automatiskt val för bonuskort, butikskort eller biljett trycker du på kupongnotisen eller på kupongen i Wallet. Håll sedan iPhone nära den kontaktlösa läsaren. Du kanske behöver autentisera med Touch ID eller Face ID.

På Apple Watch

• Om du har en kontaktlös kupong och en notis visas visar du mer information genom att trycka på notisen.
  • Om ingen notis visas dubbelklickar du på sidoknappen och håller din Apple Watch några centimeter från läsaren, med skärmen mot läsaren.

Skärmen för att ändra kuponginställningen i Wallet-appen

Välja kupongalternativ i Wallet

Du kan ändra dina kuponginställningar i Wallet på iPhone och iPod touch.

Tryck på en kupong och tryck sedan på knappen symbolen Mer för att visa inställningar och mer information. Härifrån kan du göra följande:

• Ta bort kupongen ur Wallet.
  • Dela kupongen. Alla kuponger kan inte delas.
  • Uppdatera kupongen genom att dra nedåt.
  • Öppna eller installera appen som är relaterad till den kupongen.
  • Aktivera eller inaktivera Automatiska uppdateringar för att tillåta att kupongen får uppdateringar från utfärdaren.
  • Aktivera eller inaktivera Föreslå på låsskärm om du vill visa kupongen enligt tid eller plats.
  • Aktivera eller inaktivera Automatiskt val om du vill att en kupong ska väljas när den behövs.

Informationsskärmen kan också visa användbar information, till exempel handlarens kontaktuppgifter.

Håll ned en kupong och dra den till en ny plats om du vill ordna om dina kuponger. Dina ändringar uppdateras på alla dina enheter. Du kan också dra ett kort längst fram av dina kort i Wallet om du vill använda det som standardkort för Apple Pay.

Få kupongnotiser

Du kan få notiser till exempel för flightuppdateringar eller reor i närliggande butiker på din iPhone, iPod touch och Apple Watch.2

På iPhone eller iPod touch

1. Öppna Wallet och tryck sedan på din kupong.
  2. Tryck på symbolen Mer.
  3. Tryck på knappen Notiser och sätt av eller på notiser för kupongen.

Du kan aktivera notiser för alla dina kuponger genom att öppna Inställningar > Notiser > Wallet. Aktivera Tillåt notiser och aktivera sedan de notiser du vill få.

På Apple Watch

Följ dessa anvisningar om du vill få notiser från Wallet, även när en kupong ändras (till exempel gaten på ditt boardingpass):

1. Öppna appen Apple Watch på iPhone-enheten.
  2. Välj fliken Min Watch, rulla ned och tryck på Wallet och Apple Pay.
  3. Tryck på Spegla min iPhone under notiserna.

Få hjälp

Om din kupong inte visas på låsskärmen när du tycker att det borde det, kan du öppna Wallet och välja kupongen för att skanna den. Att kupongen inte visas kan bero på följande:

• Platstjänster är avstängt.
  • Funktionen Föreslå på låsskärm är avstängd för den kupongen.
  • Handlaren har inte stöd för den här funktionen.

1. Du behöver en iPhone 8 eller iPhone 8 Plus eller senare för att använda Apple Pay till butiksköp i Japan. Eller också kan du använda en iPhone 7 eller iPhone 7 Plus som är köpt i Japan. Läs om hur du avgör om din enhet är köpt i Japan.

2. Alla handlare tillåter inte notiser.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.