Använda Wallet på iPhone eller iPod touch

Med hjälp av Wallet kan du samla kredit-, betal- och förbetalda kort, boardingkort, filmbiljetter, kuponger, förmånskort och annat på en och samma plats.

Med hjälp av Wallet kan du använda kuponger på din iPhone till att checka in på flighter, få eller lösa in rabatter, komma in på en bio eller lösa in rabattkuponger. Kuponger kan innehålla användbar information som saldot på ditt kaffekort, utgångsdatum för din kupong och ditt platsnummer för en konsert med mera.

Lägga till kuponger

Du kan lägga till kuponger i Wallet på flera olika sätt:

• genom Wallet-aktiverade appar
  • i Mail eller Meddelanden
  • via en webbläsare
  • genom att skanna en streckkod eller QR-kod
  • genom att dela via AirDrop
  • från din Mac
  • Tryck på ett Wallet-meddelande som du har fått efter att betalat med Apple Pay hos en handlare som stöder det

Om du inte ser ett alternativ för att lägga till ett kort, en biljett eller någon annan tjänst i Wallet kontaktar du handlaren och kontrollerar att de har stöd för Wallet-kuponger.

Ställa in Apple Pay

Med iPhone 6 och iPhone 6 Plus eller senare1 kan du lägga till kredit- och betalkort samt förbetalda kort i Wallet för att betala för köp med hjälp av Apple Pay.

I Japan kan du även lägga till Suica-kort till Apple Pay.

I USA kan du och dina närmaste skicka och ta emot pengar med Apple Pay och använda Apple Pay Cash.2

Läs mer om attställa in Apple Pay.

Använda dina kuponger

En del kuponger visas automatiskt vid rätt tidpunkt eller plats eftersom de innehåller information som baserar sig på sådana data. När du till exempel kommer till flygplatsen visas boardingkortet. Lås upp enheten genom att dra så att du kan visa och skanna boardingkortet.

I iOS 9 och senare samt iPhone 6 eller senare1 finns det två snabba sätt att använda pass:

• Om du har ett kreditkort, betalkort, förbetalt kort eller butikskort i Wallet eller ett förmånskort som fungerar med Apple Pay, kan du öppna Wallet genom att dubbelklicka på hemknappen eller genom att dubbelklicka på sidoknappen på din iPhone X.
  • Om du har aktiverat Automatiskt val för ett förmåns- eller butikskort eller en biljett använder du den kupongen genom att hålla din iPhone nära den kontaktfria läsaren med fingret på Touch ID eller använder Face ID på din iPhone X.

Gör så här om du vill ha automatiska aviseringar om sådant som flygtider eller kuponger och erbjudanden hos butiker i närheten:

1. Tryck på Inställningar > Notiscenter > Wallet.
  2. Slå på Notiser eller Banderoller.

Ändra kuponginställningar

Tryck på en kupong och tryck sedan på informationssymbolen så att fler inställningar och mer information visas. Det här kan du göra från informationsskärmen:

• Ta bort kupongen.
  • Dela kupongen. Alla kuponger kan inte delas.
  • Uppdatera kupongen genom att dra nedåt.
  • Öppna eller installera appen som är relaterad till den kupongen.
  • Slå på eller av Uppdatera automatiskt.
  • Slå på eller av Föreslå på låsskärm.
  • Slå på eller av Automatiskt val för kontaktfria kuponger.

Informationsskärmen kan även visa information om dina kuponger, till exempel handlarens kontaktinformation.

Redigera kuponger

Med iOS 11 kan du snabbt ta bort kuponger:

1. Bläddra ned och tryck sedan på Ändra kuponger.
  2. Tryck på  bredvid kuponger som du vill radera.
  3. Tryck på Radera eller Radera alla för att bekräfta.

Håll ned en kupong och dra den till en ny plats om du vill ordna om dina kuponger. Dina ändringar uppdateras på alla dina enheter.

Gör ett kort till standard för Apple Pay genom att dra kortet framför kredit- och betalkorten och de förbetalda korten i Wallet.

Använda iTunes Pass

Du kan lägga till pengar till ditt Apple-ID om du vill handla smidigare i iTunes Store, App Store och iBooks Store och slippa leta reda på ett fysiskt kort.

Så här lägger du till iTunes Pass till Wallet: gå till App Store > Lös in > Kom igång med iTunes Pass. Nu kan du lägga till pengar till ditt iTunes Pass. Du kan även lägga till pengar till ditt iTunes Pass i Apple Store-butiker i de flesta länder och regioner.

Få hjälp

Om ditt pass inte visas på låsskärmen när du tycker att det borde det, kan du öppna Wallet och välja passet för att skanna det. Att passet inte visas kan bero på följande:

• Platstjänster är avstängt.
  • Funktionen Föreslå på låsskärm är avstängd för det passet.
  • Handlaren har inte stöd för den här funktionen.

1. Du behöver en iPhone X, iPhone 8 eller iPhone 8 Plus för att använda Apple Pay till butiksköp i Japan. Eller så kan du använda en iPhone 7 eller iPhone 7 Plus som är köpt i Japan. Läs om hur du avgör om din enhet är köpt i Japan.

2. Att skicka och ta emot pengar med Apple Pay och kortet för Apple Pay Cash är tjänster som tillhandahålls av Green Dot Bank, medlem i FDIC. Läs mer om villkoren.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.