Använda Wallet på iPhone eller iPod touch

Med hjälp av Wallet kan du samla kredit-, betal- och förbetalda kort, boardingkort, filmbiljetter, kuponger, förmånskort, student-ID-kort och annat på en och samma plats.

Med hjälp av Wallet kan du använda kuponger på din iPhone till att checka in på flighter, få eller lösa in rabatter, komma in på en bio eller lösa in rabattkuponger. Kuponger kan innehålla användbar information som saldot på ditt kaffekort, utgångsdatum för din kupong och ditt platsnummer för en konsert med mera. Studenter vid vissa universitet i USA kan använda student-ID-kort på iPhone och Apple Watch.

Om du vill lägga till betalkort i Wallet kan du lära dig att ställa in Apple Pay.

Lägga till kuponger

Du kan lägga till kunponger i Wallet på flera olika sätt:

Om du inte ser ett alternativ för att lägga till ett kort, en biljett eller någon annan tjänst i Wallet kontaktar du handlaren och kontrollerar att de har stöd för Wallet-kuponger.

Du måste trycka på Lägg till i Apple Wallet och sedan trycka på Lägg till längst upp till höger i kupongen. Eller också visas ett popupfönster med en Lägg till-knapp som du kan trycka på för att lägga till kupongen i Wallet.

Ta bort kuponger

Så här tar du bort en kupong:

1. Rulla ned i Wallet och tryck på Redigera kuponger.
  2. Tryck på pilknappen.
  3. Tryck på Radera.

Eller tryck på den kupong du vill ta bort, tryck på , rulla ned och tryck på Ta bort kupong.

Så här tar du bort flera kuponger samtidigt:

1. Rulla ned i Wallet och tryck på Redigera kuponger.
  2. Tryck på  bredvid kuponger som du vill radera.
  3. Tryck på Radera.

Använda dina kuponger

En del kuponger visas automatiskt vid rätt tidpunkt eller plats eftersom de innehåller information som baserar sig på sådana data. När du till exempel kommer till flygplatsen visas boardingkortet. Om kupongen har en symbol för kontaktfri betalning kan du använda den i kortläsare och terminaler på försäljningsställen som har den här symbolen.

Du kan behöva dra för att låsa upp din enhet och visa och skanna kupongen.

I iOS 9 och senare samt iPhone 6 eller senare1 finns det två snabba sätt att använda kuponger:

• Om du har ett kreditkort, betalkort, förbetalt kort eller butikskort i Wallet eller ett förmånskort som fungerar med Apple Pay, kan du öppna Wallet från låsskärmen genom att dubbelklicka på sidoknappen på iPhone X eller senare.
  • Om du har aktiverat Automatiskt val för förmånskort, butikskort eller biljett, använder du kupongen genom att trycka på en kupongnotis eller trycka på kupongen i Wallet. Håll sedan iPhone nära den kontaktlösa läsaren. Du kan behöva autentisera med Touch ID eller Face ID.

Gör så här om du vill ha notiser om exempelvis flygtider eller kuponger och erbjudanden hos butiker i närheten:2

1. Tryck på kupongen i Wallet.
  2. Tryck på Mer-knapp.
  3. Tryck på knappen Notiser och sätt av eller på notiser.

Om du vill aktivera notiser för alla kuponger går du till Inställningar > Notiser> Wallet, aktiverar Tillåt notiser och aktiverar de aviseringar du vill ha.

Läs om hur du använder ditt student-ID-kort i Wallet.

Ändra kuponginställningar

Tryck på en kupong och tryck sedan på Mer-knapp på kupongen för att visa inställningar och mer information. Det här kan du göra från informationsskärmen:

• Ta bort kupongen.
  • Dela kupongen. Alla kuponger kan inte delas.
  • Uppdatera kupongen genom att dra nedåt.
  • Öppna eller installera appen som är relaterad till den kupongen.
  • Slå på eller av Uppdatera automatiskt.
  • Slå på eller av Föreslå på låsskärm.
  • Slå på eller av Automatiskt val för kontaktfria kuponger.

Informationsskärmen kan även visa information om dina kuponger, till exempel handlarens kontaktinformation.

Håll ned en kupong och dra den till en ny plats om du vill ordna om dina kuponger. Dina ändringar uppdateras på alla dina enheter.

Gör ett kort till standard för Apple Pay genom att dra kortet framför kredit- och betalkorten och de förbetalda korten i Wallet.

Få hjälp

Om din kupong inte visas på låsskärmen när du tycker att det borde det, kan du öppna Wallet och välja kupongen för att skanna den. Att kupongen inte visas kan bero på följande:

• Platstjänster är avstängt.
  • Funktionen Föreslå på låsskärm är avstängd för den kupongen.
  • Handlaren har inte stöd för den här funktionen.

1. Du behöver en iPhone 8 eller iPhone 8 Plus eller senare för att använda Apple Pay till butiksköp i Japan. Eller också kan du använda en iPhone 7 eller iPhone 7 Plus som är köpt i Japan. Läs om hur du avgör om din enhet är köpt i Japan.

2. Alla handlare tillåter inte notiser.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.