Skrivbordsbilder som sparas på externa enheter visas kanske inte på Mac-datorn

Om skrivbordsbilden du har valt är sparad på en extern hårddisk kan en annan bild visas på skrivbordet nästa gång du loggar in.

Det kan ta en stund innan externa hårddiskar blir tillgängliga efter att du har loggat in på Mac-datorn. På grund av det laddas kanske inte skrivbordsbilder på externa hårddiskar automatiskt när skrivbordet visas. Mac-datorn använder en av skrivbordsbilderna som medföljer Mac-datorn istället.

Använd skrivbordsbilder som är sparade på den interna hårddisken för bästa resultat. Exempelvis kan du kopiera bilder till mappen Bilder i hemmappen och sedan använda inställningarna för Skrivbord och skärmsläckare för att välja bilderna i den mappen:

1. Från Apple-menyn väljer du Systeminställningar och klickar på Skrivbord och skärmsläckare.
  2. Klicka på fliken Skrivbord.
  3. Välj mappen Bilder i listan med mappar till vänster. Bilderna i mappen visas till höger.
    Om du inte ser mappen med bilderna klickar du på knappen Lägg till   och väljer mappen.
  4. Klicka på bilden du vill använda som skrivbordsbild.