Boot Camp: Kontrollerna för ljusstyrka svarar inte efter uppdatering till Windows 8.1

Efter uppgradering från Windows 8 till Windows 8.1 på en MacBook Pro (17 tum, tidigt 2011 eller sent 2011) är det inte säkert att det går att ställa in ljusstyrkan på datorns inbyggda skärm med tangenterna F1 och F2.

Lös problemet med en reparationsinstallation av drivrutinerna till Boot Camp 5.1.

När du ska göra reparationsinstallationen behöver du ett USB-minne som innehåller de rätta Boot Camp 5.1-drivrutinerna för din dator. Om du inte har kvar mediet du använde när du installerade drivrutinerna för Boot Camp, kan du skapa en ny kopia med hjälp av Boot Camp-assistenten, som du hittar i mappen Verktygsprogram. Ladda ned rätt drivrutiner till USB-minnet med hjälp av assistenten och avsluta därefter assistenten. Du kan också hämta drivrutinerna från Apple-supportens webbplats och kopiera dem till ett USB-minne som är formaterat för Windows.

När du har hämtat dem till USB-minnet gör du en reparationsinstallation med hjälp av de här anvisningarna:

1. Starta din Mac-dator i Windows 8.1.
  2. Sätt i USB-minnet eller det USB-medium där du sparade drivrutinerna när du installerade Windows 8.1.
  3. Byt till skrivbordet och öppna Utforskaren.
  4. Dubbelklicka på ikonen för USB-enheten så att den öppnas.
  5. Leta reda på mappen Boot Camp och öppna den.
  6. Leta reda på och öppna Setup.exe i mappen.
  7. Klicka på Ja vid säkerhetsfrågan Kontroll av användarkonto.
  8. Ett fönster för reparation av Boot Camp-tjänster visas. Klicka på Reparera.
  9. Reparationen ersätter alla installerade drivrutiner med dem du hämtade till ditt USB-medium.
  10. Ett fönster visas och upplyser dig om att Boot Camp-installationen är klar. Klicka på Avsluta så att installationsprogrammet avslutas.
  11. Klicka på Ja vid frågan om omstart så att datorn startas om.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.