Få hjälp med Tillbaka till min Mac

Om du behöver hjälp med att använda Tillbaka till min Mac följer du dessa steg.

Uppdatera programvaran

Uppgradera din Mac så att du har den senaste versionen av macOS.

Kontrollera inställningar och anslutningar

På alla datorer:

• Kontrollera att du är inloggad på iCloud med ditt nuvarande Apple-ID. Om du bytte lösenord men inte uppdaterade det i iCloud-inställningarna på någon av datorerna, går det inte att ansluta med Tillbaka till min Mac.
  • Kontrollera att Tillbaka till min Mac är påslaget. Välj Systeminställningar från Apple-menyn och klicka på iCloud. Kontrollera i iCloud-inställningar att du har valt Tillbaka till min Mac och läs eventuella statusmeddelanden. Om Tillbaka till min Mac är markerat, avmarkerar du det och markerar det igen.

På Mac-datorn som du försöker ansluta till:

På AirPort-basstationen eller routern:

Uppdatera dina tangenter för Tillbaka till min Mac

1. Gå till Program > Verktygsprogram > Nyckelhanterare.
  2. Välj System i listan över nyckelringar till vänster.
  3. Klicka på kolumnrubriken Typ så att listan sorteras efter typ.
  4. Markera samtliga nycklar för Tillbaka till min Mac.
  5. Radera de markerade nycklarna. Du måste ange ditt administratörslösenord.
  6. Avsluta Nyckelhanterare.
  7. Välj Systeminställningar i Apple-menyn. Avmarkera Tillbaka till min Mac i iCloud-inställningarna.
  8. Stäng av Mac-datorn och starta den sedan igen.
  9. Välj Systeminställningar i Apple-menyn. Markera Tillbaka till min Mac i iCloud-inställningarna.

Kontakta iCloud-support

Om du fortfarande inte kan använda Tillbaka till min Mac ska du kontakta iCloud-supporten. Det här är informationen som du behöver: