Få hjälp med Tillbaka till min Mac

Följ de här stegen om du använder macOS High Sierra eller tidigare och behöver hjälp med att använda Tillbaka till min Mac.

Från och med macOS Mojave är Tillbaka till min Mac inte längre tillgänglig. Läs om hur du använder Cloud Drive, skärmdelning och Apple Remote Desktop istället.

Kontrollera inställningar och anslutningar

På alla datorer: Gå till Apple-menyn () menu > Systeminställningar och klicka sedan på iCloud och kontrollera följande inställningar:

• Kontrollera att du är inloggad på iCloud med ditt nuvarande Apple-ID. Om du bytte lösenord men inte uppdaterade det i iCloud-inställningarna på någon av datorerna, går det inte att ansluta med Tillbaka till min Mac.
  • Kontrollera att kryssrutan för Tillbaka till min Mac är markerad och granska eventuella statusmeddelanden som kan finns. Om Tillbaka till min Mac är markerat, avmarkerar du det och markerar det igen.

På Mac-datorn som du försöker ansluta till:

• Kontrollera att din Mac inte försätts i viloläge. Det gör du under inställningarna för Strömsparare. Ändra inställningen så att datorn antingen vaknar för nätverksåtkomst eller att den aldrig försätts i viloläge.
  • Om du vill dela skärmen kontrollerar du att du har ställt in skärmen korrekt.
  • Om du vill dela filer kontrollerar du att du har ställt in fildelning korrekt.

På AirPort-basstationen eller routern:

Uppdatera dina tangenter för Tillbaka till min Mac

1. Öppna Nyckelhanterare som finns i mappen Verktygsprogram i mappen Program.
  2. Välj System i listan över nyckelringar till vänster.
  3. Klicka på kolumnrubriken Typ så att listan sorteras efter typ.
  4. Markera samtliga nycklar för Tillbaka till min Mac.
  5. Radera de markerade nycklarna. Ange ditt administratörslösenord när du blir tillfrågad.
  6. Avsluta Nyckelhanterare.
  7. Välj Apple-menyn > Systeminställningar och klicka sedan på iCloud. Avmarkera Tillbaka till Min Mac.
  8. Starta om din Mac.
  9. Välj Apple-menyn > Systeminställningar och klicka sedan på iCloud. Välj Tillbaka till min Mac.

Kontakta iCloud-support

Om du fortfarande inte kan använda Tillbaka till min Mac ska du kontakta iCloud-supporten. Det här är informationen som du behöver: