OS X Mavericks: Felaktiga tecken visas ibland med den japanska inmatningsmetoden Kotoeri

Om du har valt flera inmatningsmetoder i Mavericks kan något av följande inträffa:

• När både Kotoeri och ett annat språk har ställts in som inmatningsmetod används inte alltid JIS-tangentbordsinställningarna (Japan Industry Standards).
  • Ditt lösenord för skärmsläckaren accepteras inte i OS X trots att du skrivit in det helt rätt.

I OS X Mavericks används latinsk tangentbordslayout i Kotoeri i meddelanderutorna i listan ovan när du skriver japansk text. Det här leder till skillnader i tangentbordslayouten när flera språk är aktiverade som inmatningskälla. Om exempelvis både Kotoeri och franska är aktiverade som inmatningskälla registrerar ett japanskt tangentbord inmatningen av bokstaven Q som ett A.

Du kan ändra det här funktionssättet genom att inaktivera alla ytterligare språk vid sidan av japanska på fliken Inmatningskällor under Tangentbordsinställningar i Systeminställningar.