Om en enhet som delar internetanslutning med din Mac inte ansluter till internet

Du kan behöva ändra dina inställningar för Internetdelning när andra enheter medan andra enheter delar anslutningen med wifi.

Om du använder Internetdelning för att dela din Mac-dators internetanslutning till enheter som använder wifi kan internettjänsten till de enheterna avbrytas om du ändrar dina inställningar för Internetdelning. Följ de här stegen för att tillåta dina andra enheter att återansluta med dina nya inställningar.

1. Välj Apple-menyn () > Systeminställningar och klicka sedan på Dela. Avmarkera kryssrutan Internetdelning när du vill stänga av Internetdelning.
  2. Starta om Mac-datorn.
  3. Öppna inställningarna för Dela igen och markera kryssrutan för Internetdelning för att aktivera Internetdelning igen.
  4. Markera kryssrutan wifi i listan över portar och klicka sedan på alternativ för wifi och välj det nätverksnamn, kanal och säkerhetsinställning som du vill ha.
  5. Avsluta Systeminställningar. Dina andra enheter ska nu kunna återansluta till din Mac över wifi och använda Mac-datorns internetanslutning.