Om inget ljud eller förvrängt ljud hörs från högtalaren på iPhone, iPad eller iPod touch

Få hjälp med högtalaren på din iOS-enhet.

Innan du använder följande steg kontrollerar du att din högtalare fungerar: I Inställningar > Ljud (eller Inställningar > Ljud och haptik) drar du reglaget Ringsignal och påminnelser upp eller ned ett par gånger.

• Om du inte hör något ljud kan din högtalare behöva service. Kontakta Apple-supporten.
  • Om du hör ljud följer du stegen nedan och kontrollerar ljudet efter varje steg.

Kontrollera ljudinställningar

Om din enhet har Ringsignal/Ljud av flyttar du reglaget framåt, mot enhetens skärm, så att du inte ser orange färg.

Knappen för Ringsignal/Ljud av

Öppna Inställningar > Stör ej och kontrollera att Stör ej är av. Använder du en iPad kan du också svepa nedåt från övre högra hörnet fört visa Kontrollcenter och kontrollera att knapparna för Ljud av och Stör ej inte är aktiverade.

Kontrollera ljudet med en app

Öppna en app som har musik eller ljudeffekter och justera volymen med volymknapparna eller reglaget i Kontrollcenter.

Anslut hörlurar till enheten

Om det går att höra ljud via hörlurar men inte genom enhetens högtalare kopplar du från hörlurarna och rengör dem från damm tar du bort det och rensar bort damm eller skräp från enhetens headsetuttag.

Stäng av Bluetooth

Kontrollera att enheten inte skickar ljud till ett Bluetooth-tillbehör genom att gå till Inställningar > Bluetooth och stänga av Bluetooth.

Starta om enheten

Stäng av enheten och slå på den igen. Kontrollera ljudet igen. Kontakta Apple-supporten om du fortfarande inte hör något ljud.