Om mikrofonerna på din iPhone inte fungerar.

Läs om vad du kan göra om ljudet är otydligt under telefonsamtal, FaceTime-samtal, i videoinspelningar eller i appar.

Rensa mikrofonerna

1. Ta bort alla bildskärmsskydd, skyddsfilmer eller skal från din iPhone.
  2. Ta bort skräp från öppningarna på iPhone.

Om andra inte han höra dig vid samtal över telefon eller FaceTime

1. Öppna appen Röstmemon.
  2. Tryck på knappen Spela in , prata vid undersidan på din telefon och stoppa sedan inspelningen.
  3. När du spelar upp röstmemot ska du höra din egen röst tydligt.
  4. Om du inte hör din röst tydligt kontaktar du Apples support.

Om andra inte han höra dig när du använder högtalartelefonen

1. Öppna appen Kamera.
  2. Spela in en video samtidigt som du pratar vid ovansidan av iPhone.
  3. Tryck på kameraväljaren  för att byta till den andra kameran. Spela sedan in ytterligare en video samtidigt som du pratar vid ovansidan av iPhone.
  4. När du spelar upp videorna ska du höra din egen röst tydligt.
  5. Om du inte hör din röst tydligt kontaktar du Apples support.

Om mikrofonen inte fungerar i en specifik app

1. Gå till Inställningar > Integritetsskydd > Mikrofon.
  2. Se till att appen är aktiverad.
  3. Om appen inte har rätt att komma åt mikrofonen eller om appen inte är listad, kontakta utvecklaren av appen.

FaceTime är inte tillgängligt i alla länder och regioner.